Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I91v81a43n 81M40a56r87e64k

5. 7. 2020 7:27

Jo, 4. červenec si připomínám každý rok. Je to den mých narozenin. Jiný důvod k tomu nemám. R^

0 0
možnosti

Stále dokola - omílají se jen práva občanů, ale kde jsou povinnosti - povinnost respektu a úcty k výkonné moci státní. Podle toho to tam taky vypadá...ještěže žije v celkem civilizované Evropě. Ale i tu si musíme bránit.R^

1 0
možnosti
Foto

Den nezávislosti je americký svátek. Nevidím proto nejmenší důvod, proč by jej měli slavit v jiných zemích. Ostatně ,za ta léta mého pobytu v USA jsem si nevšiml, že by se zde slavil svátek České republiky.

2 0
možnosti

Zase tak moc nejásejte, ta proklamace rovnosti a svobody v americké ústavě byla většinově automaticky chápána pouze pro bílé. Například v Anglii bylo zrušeno otroctví 1772, od r. 1833 platilo i pro všechny britské kolonie. Jak skončilo v USA ,víme.

Stejně tak s Indiány byly nejprve uzavírány mírové smlouvy, které byly postupně porušeny. Expedice Clarka s Lewisem 1804 jménem Thomase Jeffersona slibovala všem kmenům trvalé vlastnictví západně od Mississippi. Poté je postupně odsunula do neúrodných rezervací. Siouxům přidělila jejich kultovní Black Hills, aby je po objevení zlata vyhnala i odsud. A pak tam jakási "hlava" ( sochař Burglum ) vytesala Mount Rushmore - obří hlavy 4 prezidentů. Schválně, jestli dnes Trump podle svého plánu tam vyhlášení Deklarace oslaví

https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/nacelnik-oglalu-nechce-pustit-trumpa-k-posvatne-hore-40329632

Tupou ideologií proti tupé ideologii, to není boj, jež může vbrzku skončit smírem.

1 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.