Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Zrovna jsem si v Lidovkách přečetla článek Lékaři vykazovali fiktivní výkony (z pojišťoven vytáhli 19 mil. Kč), uvidíme, jak kauza dopadne. Tam, kde absentuje preventivní kontrola či kde je méně pacientů a personál se potřebuje na něčem uživit, se otvírá riziko pro ev. nekalé či přímo trestné jednání. Mne někteří pacienti informovali, že si je pražská a středočeská nemocnice mezi sebou "točí", nelíbilo se jim to (chtěli být léčeni jen v pražském bydlišti, nikoli mimo Prahu), ale nedovolili si stěžovat - v horším stavu ani nepiknete, pokud se vás systémově nějaká instituce nezastane (rychle, zdarma, jak to bývá na Západě). Já jsem jim radila, aby to řekli své pojišťovně, ta by to měla přezkoumat; možná se to v některém případu stalo.

0 0
možnosti
VB

A vy si, pane Macku, představujte ochranu pacientů tak, že je necháte dovézt do nemocnic, kde za celý rok některé těžší zdrav. stavy vůbec ani neviděli, protože mají málo pacientů, tudíž je vyšší riziko chybné diagnostiky a omylů při léčbě? Pokud jste ten dr. Macek, který působil (či ještě působí) v rámci ODS, tak té straně jen uškodíte, jestliže neznáte moderní ekonomiku zdravotnictví ve prospěch veřejného zájmu (teprve sekundárně se na Západě řeší platy lékařů, nikoli primárně jako u nás).

0 0
možnosti
VB

Zdatné zdravotnické systémy, lépe regulované zákony, zvládly covid i s nižším počtem lůžek, akorát že umějí v případě krize rychle mít k dispozici doplňující zázemí pro intenziv. péči vč. zaškoleného personálu. Patří k nim i Švédsko: rychle se doškolily sestry z různých pracovišť, rychle se "otevřela" doplňující lůžka, která se ale po třech měsících zase "odbourala" - Švédi nechtějí delší dobu prázdná lůžka. Mnohé se ale dá léčit i v sociál. ústavech, lékaři tam jsou mnohem více než u nás, např. SRN a Rakousko. Pět měsíců v roce prázdné nemocnice v ČR, s tím by nesouhlasil nikdo na Západě. A hlavně jde někdy o zařízení, kde tu mimořád. intenziv. péči stejně nezajistí, nejsou na to vyškoleni aj.

0 0
možnosti
Foto

Vy si představujete ochranu pacientů tak, že budete volat po zavírání nemocnic ?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS