Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

"Jaká je pravděpodobnost, že se někdo nakazí? Prakticky nulová. A jaká je pravděpodobnost, že na to někdo umře? Ještě menší, protože ta nemoc může maximálně zhoršit průběh jiného onemocnění, stejně jako chřipka či milion dalších viróz.

Tak proč pořád trvají na rouškách v uzavřených prostorech a MHD?

Zdroj: https://cilich.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=753084";

Aha

Blog

Vám by se to evidentně líbilo, ale státy závislé na cestovním ruchu už si něco takového taky nemohou dovolit. Ostatně moje teta žijící v Itálii před pár dny popisovala mé mamince jak to tam nyní mají. Ani tam se panikáři už příliš nechytají ...

Někde se zjevně stala chybka;-D

1 4
možnosti
Foto

Vytrhávat z kontextu umíte dokonale ;-D

6 1
možnosti
Foto

A jak vidno, přes všechna opatření se nám teď objevila nejméně dvě ložiska nákazy, např. Ostrava a Liberecko. Zdá se, že sem infekci přinášejí zahraniční pracovníci, bez nichž se některé podniky neobejdou.

Protože si pánové P a V vymysleli zbytečně přísná opatření tam, kde nebyla nutná, a zapomnělo se zabezpečit i jiné možnosti přenosu nákazy.

Roušková hysterie má navíc na svědomí psychické problémy, jen z nejbližšího okolí znám dva případy.

Otázka je, zda to rouškové blbnutí bylo způsoben jen velmi diletantským přístupem příslušných orgánů, a nebo záměrně, aby byl kšeft s rouškami. A "zachránění mrtví" mohou ještě víc velebit Spasitele A.B.

R^

5 0
možnosti
LH

Vy jste v březnu věděl, kde nebudou opatření nutná?.....a čísla ve sportce budou jaká?

1 4
možnosti
Foto

Obdobný počet obyvatel jako ČR má LOmbardie (10,06 mil.), při tom zaznamenali 94223 případů nakažených covidem, uzdravilo se 43442 osob, zemřelo 16675 osob.

Nemohu se zbavit dojmu, že ten malý počet mrtvých u nás Vás v podstatě mrzí.

Jenomže pokud virus SARS-CoV-2 nezanechá trvalou imunitu, je naivní se domnívat, že rychlý průběh epidemie způsobí vyšší odolnost populace do budoucna. Vůbec tomu tak být nemusí.

4 6
možnosti
Foto

I16v62o 69C81i88l64i94c65h

5. 7. 2020 12:14

Srovnávat epicentrum s celým státem můžete jenom Vy. A přečtěte si ten odkazovaný článek anebo alespoň tu prostřední citaci paní epidemioložky.

10 3
možnosti
Foto

Srovnávat k určitému datu 2 země, které měly jiný počátek epidemie je dost demagogické.Faktem je, že Rakousko má cca 2x tolik nakažených a 2x tolk mrtvých tedy tvrdit, že Rakouský přítup byl lepší je značně zavádějící.Stejně tak v Německu když to přepočteme na počet obyvatel bylo cca 2x tolik nemocných co u nás.

Naopak Slovensko či Polsko v přepočtu na počet obyvatelmělo nakažených a mrtvých méně ale třeba v polsku byl průběh nemoci oproti nám opožděný. Tedy tvrdit, že Roušky smysl neměly a srovnáívat to s Rakouskem k určitému datu je prostě nesmysl.

Osobně si mysím, že poviné roušky zavedeny měly být ještě dříve než byly, ale rovněž měly být restrikce mnohem dříve uvolňovány.

S tím, že vláda jedná chaoticky a nesmyslnně souhlasím. Například bylo absurdní zavírat obchody typu papírnictví. Absurdní bylo zavírat obuvi což ví každý kdo má malé dítě.

4 1
možnosti
Foto

Dávám plus za první dva odstavce a první větu třetího odstavce. Zbytek je věc názoru.

Máte naprostou pravdu, že objektivní je porovnávat poměry počtu osob vztažené ke stejnému počtu obyvatel. Rakousko má 2030 nakažených na milion, Česko 1162 na milion; mrtvých má Rakousko 78 na milion, Česko jen 33 na milion.

1 0
možnosti
MK

Dovolím si poznámku k tomu česko-rakouskému srovnání statistiky obětí.

Mezi oběti by měli být započítáni i ti, kteří zemřeli z důvodu neposkytnutí nebo pozdního poskytnutí lékařské péče. Počet těchto osob není zanedbatelný a měl by být připočítán (třeba i dodatečně) k nepřímým obětem viru. Vím, že není jednoduché tyto informace získat, avšak v žádném případě nesmějí zůstat nepovšimnuty.

Počet takových osob odhaduji u nás na stovky či nižší tisíce. V Rakousku, které tolik neomezilo lékařskou péči jich bylo násobně méně. V součtu pak je na tom Rakousko lépe.

Nebudu o tomto názoru nyní s nikým polemizovat, protože pravda se ukáže až bude možné u nás srovnat počet úmrtí za celý rok (a nejspíše i za rok příští) s průměrnou roční úmrtností.

2 1
možnosti
Foto

I80v95o 34C23i82l83i78c90h

5. 7. 2020 10:24

Je to dost možné, ale jak píšete, těžko se k takovým datům dostat. Zatím víme jenom o jednom slavném.

0 0
možnosti
KS

Taky si myslím, že je to nafouknutá bublina, ale znám docela dost lidí, kteří jsou vyplašení ještě teď a mají psychické problémy třeba s MHD, kde už lidi nemají roušky. A od každého alergika si dávají kilometrový odstup.

4 0
možnosti
Foto

I60v57o 14C49i85l66i41c70h

5. 7. 2020 10:27

Vyvolali v mnoha lidech neuvěřitelnou paniku, to se jim povedlo fakt výborně. Ostatně je to vidět i v diskuzích ...

3 0
možnosti
MB

V Karviné ještě žije 92 letá matka mé ženy. Pečuje o ni její sestra. Dodržují všechna nařízení - K ničemu. U mne na chalupě máme slavit. Budou obklíčeni ? Klasika, běžní lidi jsou sužováni . Situace byla známa dlouho, viník - řešení ? Kombinuje se nespokojenost - lidí a firem - Hnutí ANO to vidí, % preferencí ? ...

Obecně - Státní programy pomoci nefungují. Sama Schillerová prohlašuje Covid I - II., za nezdařilý, Havlíček tasí Covid III. Obrovský rozdíl mezi Německem a ČR ! Merkelová nechává peníze lidem = Snížení DPH, okamžitá podpora prostředků dětným a firmám - minimum byrokracie. ČR přesně naopak - Hrnout peníze přes programy - Byro, zdlouhavé, klientelistické a ztrácí se čas ! ...

Nevím, nechci kritizovat za každou cenu, nicméně - Náš stát je obézní moloch. Není chopen pružné služby a úřaduje jako za RU. Pohledem do kalendáře - je 5.7. 2020 - blíží se 09 + podzim - zima. Kdy a jak se naše ekonomika má rozjet ? Jak se máme proinvestovat ? Kurzarbeity jsou dobré - špatné. Udržují pacienta v umělém spánku. To vyvolá dobrá čísla o nezaměstnanosti - co dále ? Dále spát, jak navrhuje Maláčové a podpory prodlužovat ? No dobře a to jsou ty investice ? Nad vládním úsilím vzniká mlha bezradnosti ! ...

0 0
možnosti
Foto

I53v21o 48C12i33l69i95c83h

5. 7. 2020 10:41

Pravděpodobně bych s Vámi dokázal souhlasit, ale je to napsáno tak ve zkratkách, že si místy nejsem zcela jist, co vlastně sdělujete :-/

2 0
možnosti
OU
PP

kdo pozorne poslouchal Prymulu ted zjistuje, ze lidem nelhal a rikal tvrdou pravdu

- nejmin 2 roky se nebude cestovat, viz ted Slovinsko, Kypr, Chorvatsko, vyvoj v Evrope nejisty

- noste rousky (nejlip respirator ale ty nebyly), uz je studiemi potvrzeno, ze se tak snizuje prenos viru

- stykejte se s 3 rodinami, to je princip deleni intervalu, omezeni sireni nekde z 1:64 na 1:8, velmi zhruba

- 100 nakazenych je problem, v Karvine jich bylo par, ted tam jsou stovky a siri se to dal

ale tyhle jeho jasne zpravy ti slabomyslni duchem z nejakeho duvodu nepochopili. Hadam ze pochopili, ale sr*li na to. Holt male decka - musi si na tu horkou plotnu sami sahnout. Pak zacnou jecet, jenze v te chvili uz je pozde

1 2
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.