Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Opravdu si myslíte, že krizové plány jsou zbytečné a výhodnější je řešit modelovou situaci ve stresu, a tedy bez možnosti důkladně analyzovat důsledky opatření? To se mi ani nechce věřit...

Čísla o nakažených nic neříkají, důležité jsou počty nemocných osob vyžadujících akutní péči.

Abychom mohli porovnat efektivitu systémů pro řešení pandemie, museli bychom sledovat například nejen oficiální počty zemřelých na Covid-19, ale především je porovnat s počty zemřelých v důsledku přijatých opatření (méně dostupná zdravotní péče, odsunuté provádění vyšetření i operačních zákroků, stres ze strachu a nucené změny životního stylu...). Tyto počty se však nesledují. Kdyby ano, možná bychom se dost divili.

PS: Krizová opatření proti Covid-19 nepřijímala hygiena, nýbrž vláda.

0 0
možnosti
ZZ

Nejlepší plán proti COVID mělo Švédsko.

ODS jej dávalo Babišovi mnohokrát za příklad.

Dnes pozorujeme, že má Švédsko stále denodenně přírůstky na 500 nakažených každý den.

Z toho jasně vidíte, že podobné krizové plány jsou hezké, ale v praxi ne vždy použitelné.

I vojáci měli své plány jak nás někdo napadne - nad mapou vesele zakreslovali jaderné útoky, směry tanků z Německa, výsadky ...... byly plánovány počty mrtvých, polních nemocnic ......... Ale jak jsem znal naši armádu, tak to bylo všechno zbytečné plány protože život se podle těchto krizových plánů řídit nedá.

Takže nechte to prosím na hygieně - ona už se o svou práci postará i bez vašeho dohledu.

:-)

0 0
možnosti
MJ

Jestliže patřičný krizový plán připravený v předstihu týmem odborníků k dispozici byl a nebyl použit, je to o to více smutné. Ale zase by to nebylo tak překvapivé. Mnoho našich politiků je očividně přesvědčeno, že právě oni jsou ti nejchytřejší na světě. Takže z jejich pohledu se vlastně nemají s kým radit... Výsledkem jsou pak nutně zmatky, přehmaty a nesmysly...

0 1
možnosti
Foto

Karma R^ Jak níže píše pan Burian, premiér Babiš dlouho odmítal krizový štáb podle toho plánu protože chce vše řídit zcela sám.

0 1
možnosti
PB

Karma. Ovšem otázkou je, zda podobný plán skutečně nebyl k dispozici, ale Babiš ho odmítal použít, protože ON je zvyklý všechno řídit sám a osobně. Má takový strach z chvilkové ztráty kontroly a své absolutní moci, že dokonce i po četných výzvách stále odmítal zřídit krizový štáb, který by mu podle regulí sebral část pravomocí.

A dále je tu oblbování jeho příznivců. Jak by to jen vypadalo, kdyby se řeklo, že stát přešel na nouzový režim podle předem připraveného plánu vedeného odborníky? A jak to vypadalo, když Babiš prohlásil a zdůrazňoval, že nikdo nebyl na nic připravený, nikdo nevěděl co má dělat a vše musel řídit ON osobně a zachránil tak tisíce "mrtvých", jak prohlásil. To, že se tyto pandemie vracejí pravidelně, jsou vcelku známé a že tedy zkušenosti s nimi musí být bohatě podchyceny, o tom svědčí výčet ještě horších pandemií stejného typu v tomto mém blogu. Všimněte si Španělské chřipky: povinné nošení roušek už před sto lety! Tedy žádný Babišův spásný nápad od stolu.

https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=753141

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS