Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Pokud jde o otroky, tak tam je velká spojitost hlavně s Boleslavem I., kdy konsolidace a rozvoj našeho budoucího státu byly do značné míry financovány obchodem s lidmi; Boleslavova družina lovila nešťastníky až někde u Krakova, aby se mohla udržovat velká armáda...Na druhou stranu k přejmenovávání či strhávání soch nejsme imunní ani my. Stačí si vzpomenout třeba na Falknov nad Ohří...nebo na obrazoborectví za 1. republiky (které se zdaleka netýkalo jen náboženských symbolů).

1 0
možnosti
PB

...... a možeme jit ešče dááál,- slizký Had z tlupy Polabské unesl a zotročil si Lasičku z tlupy Věstonické!,- náčelník Mamutík z teho byl sice na nervy ale co už,- genom bylo třeba trochaj rozmělnit,-žejo?!,- ....... si představte, že byste sa v rámci korektnosti v záhlaví knih E. Štorcha dočetli, že sa omlouvá všem kromaňoncům a neandrtálcům,- no enem si to představteV!

2 0
možnosti
Foto

Pane Brodský, jsem velmi rád, že to na rozdíl od jiných, berete s humorem...jak už jsem napsal jinde, nejhorší smrt je z vyděšení..:-).[>-]

2 0
možnosti

Petře, tyhle Tvoje blogy čtu ráda.

Jen nevím, jestli jsi to s těma normálníma lidma nepřehnal.

Soutěžící o to, kdo dál dočůrá už se řadí.

Tak se, prosím tě, dovzdělej. Nerada prohrávám. Vsazeno mám.

A po kom, že se tedy jmenuje Tvé rodné město?:-)))) Tsss...

Díky za blog!

0 0
možnosti
Foto

Já už ti fakt nevím Marie, jestli sis tím "Tvoje blogy čtu ráda" nevlepila polibek smrti.:-) Jeden nejmenovaný si mne dokonce zařadil na black list....ještě že na na white, to by byl úplný konec ;-(

0 0
možnosti
LU

Ak už píšete o histórii, tak by ste si mali naštudovať minimálne dejepis zo základnej školy.

"český kníže Břetislav I. po svém tažení do Polska zajal mnoho urozených i prostých Poláků, kteří pak byli " v houfech hnáni do Uher a tam prodáni."8-o

Viete kedy sa rozpadla Veľkomoravská ríša?

Borivoj I. narodený cca 852 -853, zomrel cca 888 - 889.

Po smrti Bořivoja I. Čechy pripadli Veľkomoravskej ríši na krátku dobu cca 4 - 7 rokov, vlády v Čechách sa ujal Svätopluk I.

1 0
možnosti
Foto

A čo to má společného s Břetislavom, vy základná školo?

1 1
možnosti
JT

J56i30r58i 42T63i18c92h49y

2. 7. 2020 18:17

Jen velmi rychly pohled do historie nam snadno rekne neco o tech agresivnich Slovanech. Mirumilovni Nemci obsadili Polabi, obe Luzice, temer cele Slezsko a odtranili, asimilovali a nebo zlikvidoval tamni Slovany.

2 0
možnosti
DP

Kdyz se podivame do historie jeste trochu dal, tak holubici Slovane si taky pri sve expanzi na zapad nebrali servitky s germanskymi kmeny, ktere tam zily uz nekdy od poloviny 50 let pred nasim letopoctem,.Likvidovali a zatlacili je az k dnesnimu Lubeck-u ,no a az germani nabrali na sile, tak si zase vzali svoje puvodni uzemi zpet. Kdyz Charlemagne (Karel Veliky) si konecne podmanil Sasy, rekl jim, ze se divi, jaci jsou to divosi a rvaci. Nacez oni mu rekli, ze na druhem brehu Labe ziji kmeny, jimz rozumeti nejde, (jelikoz Slovane) ale v tom divostvi a rvani jeste i ty Sasy trumfnou.

0 0
možnosti
PK

Kdysi a kdesi, už nevím, jsem se dočetl, že toto rčení se nepřipisovalo FP, ale JP , tak nevím, kde je pravda...:-)

0 0
možnosti
Foto

"pravda je relativní pojem"...:-)

0 0
možnosti
JN

J11o53s38e24f 79N75i19k68l

2. 7. 2020 15:48

...vida k čemu vám posloužil Ottův slovník naučný...

0 0
možnosti
Foto

Někdo u Otty někdo u Uljanova, že pane Nikle...;-D

1 0
možnosti
Foto

A aby nezapomněl, dovětek pro pana Hornera . Ten obrázek v perexu je skutečně sexistický, jsem sexista a můžete mne za to zase udat. Tentokrát protestovat nemíním a souhlasím ;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 256
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2430x
Mám rád švýcarské nože a kouzelníky přicházející s jitrem...

omelkapet@seznam.cz

Seznam rubrik