Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Výborný článek.R^

Každý má plnou pusu svobody, ale vnitřně svobodný je jen málokdo. Následkem toho je, že pak neuznává ani svobodu druhých, vykládaje si ji po svém, egoistickém malém já.

Absence vnitřní svobody pak vede ke stádovitosti, poslušnosti a nekritické oddanosti k "autoritě", která samá vzešla z egoismu, plynoucího z absence vnitřní svobody a potřebě si dokazovat pravý opak, popírajice práva druhých.

1 0
možnosti
JR

J65a33n 87R51á94ž

2. 7. 2020 19:13

Dobré čtení sloužící k zamyšleníR^

3 0
možnosti
PK

Mít tak Winstona na hradě i ten doutník bych si dopřál s radostíR^

2 0
možnosti
TT

Západní demokratická kultura na žádných židovsko-křesťanských kořenech nevznikla. Začínat článek touto otřepanou lží by mělo vést ke studu. Rv:-P

0 0
možnosti
Foto

Pěkný článek, akorát bych měl jednu poznámku a to, že ní jedno, zdali člověk položí raději svůj život než aby zapřel sám sebe nebo zda-li člověk někoho zabije, protože ten druhý má jiné přesvědčení. V prvním případě jde to statečnost, ve druhém obyčejná vražda.

1 0
možnosti
SB

S 99% toho, co jste napsal, naprosto souhlasím.

To 1% rozdílu nic nemaní na skutečnosti, že karma jako hrom vám ode mne právem náleží.

0 0
možnosti
LK

Nádherně napsáno

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Život je jedna velká legrace. Myslete si to taky a užívejte si ho! Jistý Jack Kerouac napsal větu, kterou jsem se vždy řídil: Když cesta je cíl.. Byl jsem problémové dítě, nevšední student, "a young man on the long way up", jednal jsem s ministry, premiérem, prodavál jsem společnosti za stovky miliónů i vlastní výrobky na ulici a... a nikdy jsem se nevzdal!  Náš život je prostě cesta. Unikátní a nezaměnitelný... Ať vás Jack a jeho síla provází!

p.s. Věnováno vedoucím na poště, v samoobsluze i absolventům MBA ( mladý, blbý, ambiciózní)

Seznam rubrik