Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J70i90r19k38a 59K26o44r45n

1. 7. 2020 10:57

Každej má občas světlé chvilky, I Zeman. O tom svědčí tenhle výrok, nebo třeba když označil obsazení Krymu Ruskou hordou z nezákonnou anexi...:-)

7 6
možnosti
FS

Prosím pěkně, pane Korne, kdy prezident Zeman označil obsazení Krymu Ruskou hordou za nezákonnou anexi? Naopak ji schválil diplomatickým výrazem ve francouzštině, že jde o "fait accompli". Což v češtině znamená, že je to hotová věc, se kterou se nedá nic dělat, něco jako "no a co?" , nebo "přes to nejede vlak"!!!

4 2
možnosti
VH

Plně s Vámi souhlasím. Považuji rovněž původní heslo za rasistické (je zajímavé, že jeho vyznavači označili za rasistické "White Lives Matter") a za jedině správné případné "Everyone's Lives Matters"

9 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

8 0
možnosti
MM

"Na životech černých záleží". Ta věta sama o sobě může být chápána dvojím způsobem. Za prvé je to konstatování, které nevylučuje jiné varianty (Na životech bílých záleží...), a za druhé to může být chápáno jako věta vylučující jiné varianty (na ostatních životech nezáleží). Rozumím tomu, že slovo "také" by nejasnosti interpretace vyjasnilo, na druhé straně žijeme v zrychleném světě sociálních sítí a hesla musí být co nejkratší, úderná. Východisko z toho je, rozumět tomu heslu v kontextu, v kterém původně vzniklo a v jakém bývá nejčastěji vyřčeno. Každopádně my tady v Česku, daleko od poměrů USA a kvasu multikulturního světa, si do hesla můžeme libovolně promítnout svůj vlastní pohled na svět a své vlastní sympatie či antipatie, takže pokud rasismus nevnímáme jako problém, naopak problém spatřujeme v soužití různých kultur a ras a policejní násilí na černoších schvalujeme jako legitimní formu obrany proti kriminálním živlům, bude nám konvenovat interpretace druhá. Je to mimochodem i výborná forma sebeobrany, protože není lepšího způsobu, jak se zbavovat obvinění z rasismu, než ten, že za rasistu označíte toho, kdo vás z něčeho takového sám podezírá. Nevýhodou naopak je, že se tím skutečná debata o problémech současného světa zapleveluje ideologickou předpojatostí, a namísto dialogu to opět vede jen ke "kulturněválečnému" žvanění.

5 0
možnosti
JR

Obávám se, že výklad je jednoznačný: jak známo, za výrok "Na bílých životech záleží" se v Británii propouští z práce a zakazuje vstup na stadiony, zatímco za výrok "Na bílých životech nezáleží" se na univerzitě můžete dočkat povýšení.

Počet zemí, kam by se v případě nutnosti dalo emigrovat, se rapidně snižuje...

12 0
možnosti
JF

Zeman má mezi politiky jednu nespornou výhodu. Není to jen věk, ale to že se po tomto mandátu již nikam nežene mu umožňuje říkat i některým nepříjemnou PRAVDU. A jelikož se taky nikam neženu, to samé o tom heslu tvrdím od momentu co se poprvé objevilo.

Karma Zemanovi i vám.R^

34 3
možnosti
SB

Nechápu, proč by Zeman totéž neříkal už v prvnín svém funkčním období, kdyby tehdy k tomu byl důvod.

Volby jsou všelidové, nikoli že by prezidenta volila úzká skupiny sluníčkářských novinářů.

Tohle by mu rozhodně neuškodilo.

6 0
možnosti
SB

Pánové Konrád a Bárta, známí to zapřísáhlí odpůrci pana prezidenta, píší, že to Black lives matter je v pořádku, protože neříká, že JENOM na černých životech záleží.

Jo, ale když tam člověk přijde s nápisem"White lives matter", tak je hned označen za rasistu, vyhozen ze studií apod.

26 0
možnosti
JK

Evidentně vás vyhodili dost brzo.

0 5
možnosti
AM

A65d47a33m 33M72a59l19ý

1. 7. 2020 7:25

Zeman musel něco říct, aby si vůbec někdo všiml, že po delší době sundal pyžamo vystrčil nos z Lán.

Podobně jako když bezvýznamná celebrita někde ukáže kalhotky nebo ňadro a druhý den už o tom píše bulvár.

6 23
možnosti
  • Počet článků 4821
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal