Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V55í15t 67R38a24i27s31e22r

26. 6. 2020 12:49

Hezky napsáno. Nechápu tu slepotu mnoha diskutujících. To, že Rusové chtěli předat ocenění, není přece špatné. Neochota domácích politiků ano. To přeci neznamená nic o veteránech ze Západní fronty ani to není podpora KSČ. Ale kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Ach jo.

14 13
možnosti
Foto

Neochota domacich politiku?A koho přesně?Proč nepředal medaile prezident či ministr obrany...?

16 2
možnosti
BM

Zajímavé, že zde připomínáte pouze veterány z východní fronty, kterých si samozřejmě velmi vážím, ale zapomínáte na například příslušníky RAF. Na jejich degradaci na vojíny a uvržení do věznich či pracovních táborů, kde dřeli v uranových dolech, a nakonec živořili s párma stovkama důchodu. A co ti, jenž bojovali na východní frontě, avšak byli perzekuováni za své postoje-generál Kratochvíl či popravený Heliodior Pika.... A mimochodem, mnozí veterání východní fronty mají hrozné vzpomínky na zbytečné ztráty zaviněné "geniálními" sovětskými veliteli.... Konkrétně maršál Koněv má na tom velké "zásluhy".......

18 6
možnosti
Foto

Angličané bohužel žádná vyznamenání předat nechtěli. Věřte, že bych byla velmi ráda, pokud by si vzpomněli i oni.

3 2
možnosti
Foto

Pod tak ubohou demagogii,by se mohl podepsat jakýkoliv politik z KSCm...proč by u přebírání vyznamenání měla exhibovat nějaká politická strana? Pokud toto je PR Trikolory,tak tím pretahnete voliče komunistů,nikoliv ODS.Pokud je Vám z někoho špatně,tak mě je špatně z Vás...

19 6
možnosti
AM

A94d14a85m 86M72a92l64ý

26. 6. 2020 12:21

To je blábol.

Blog vyznívá, jako by se tu ve velkém bouraly pomníky padlým vojákům.

A přitom Trikolóře vadí spíše to, že už není role Sovětského svazu na osvobození jen nekriticky adorována.

Vadí celá pravda, vadí celá úplná necenzurovaná historie.

Trikolóra to nazývá protiruskou propagandou?

Že by Trikolóra, po vzoru dnešního Ruska, by chtěla tu upravenou, přizdobenou, pokřivenou pravdu, kterou jsme tu měli za éry vlády jedné strany?

Ach jak to tenkrát bylo všechno krásně černobílé, že :-/

21 5
možnosti
Foto

Pamětní desku se jmény zdejších letců v RAF instalovala v průjezdu Muzea Českého ráje skupina soukromníků, tak nějak bez účasti tehdejší starostky, bývalé členky KSČ. A že jsem Vás tam tenkrát neviděl, když se tak o veterány staráte?

23 1
možnosti
VR

Naše válečné veterány(ty ze Západu) už vaši předchůdci z KSČ jednou obětovali...

18 0
možnosti
AG

A24l74e38x 62G51r61e92g96o25r

26. 6. 2020 12:03

Mluvíte mi z duše. Jen toho patosu mohlo býti méně.

Ale Trikolóra se mi líbí víc a víc.

5 15
možnosti
Foto

To mě nepřekvapuje. Už máte podanou přihlášku? :-P

11 4
možnosti
VH

Rozumím dobře? Jedině naši milí, obětaví a chápaví sovět.... ehm ruští politici, nechtějíce se vůbec propagovat, za opětovného poddanského přizvukování, tentokrát Trikolóry (darebáci se jí zaštiťují často) zachránili čest světa a předali medaile!!

18 3
možnosti
LK

Osobně mi stále není jasné, proč musela ruská ambasáda zapojovat Trikoloru či jakýkoliv jiný politický subjekt. Stačilo se obrátit přes MZV na Ministerstvo obrany a třebas pronajmout nějaký sál nebo jim je předat na ambasádě. Veteránů si vážím, ale mám z toho zvláštní pocit politického nátěru dané akce.

14 2
možnosti
Foto

Drtivá většina těchto veteránů jsou špatně pohybliví nebo vůbec nevychází mimo bydliště. Do toho koronavir, který všechno zkomplikoval a mohl by starým lidem uškodit. Proto se to odbývalo po malých setkání, které bylo třeba místně organizovat. Pomáhali místní koordinátoři pro válečné veterány. S některými se dokonce ztratil kontakt. někteří zemřeli, a museli jsme osobně oslovené vyhledávat. Osobně třeba já.

2 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4199x
Jsem soukromá podnikatelka a absolventka Filozofické fakulty Univerzity Palackého. O politiku se aktivně zajímám dlouhodobě proto, že jsem přesvědčená, že nikdo nikdy nebude hájit naše zájmy lépe, než my sami. Jsou mi blízké pravicové a konzervativní hodnoty. Stavět bychom měli na staletí ověřených principech, a ne se nechat vtáhnout do progresivních nesmyslů novodobých sociálních inženýrů.

Seznam rubrik