Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A co takle pyramidy,okamžítě odstranit,chudáci otroci zničit a zapomenout, prasečáky zbourat a vystavět památníky z daní pracujících"

0 0
možnosti

No jo, co je offline, to se počítá. Cenzura byla, je a bude, vzpomeňme Orwella a jeho vize.

0 0
možnosti
Foto

Za chvili zakazou "451 stupnu Farenhaita" protoze to ukazuje, jaky bude finalni vysledek ...

0 0
možnosti

J46a64r37d65a 73S92o49k90o72l

19. 6. 2020 19:06

Blahoslavaní chudí na duchuR^

0 0
možnosti

Pane Braune, doufám, že nenazvete lží stržení soch Jeffersona předevčírem a Washingtona včera večer v Portlandu, Oregonu. Nejen, že byly strženy, počmárany rasistickými hesly ale také hořící vlajkou omotanou kolem hlavy Washingtona. Vaše neinformovanost mě docela zaráží, ale podle Vašich komentářů nepřekvapuje. Ono se vlastně nic neděje, že?

4 0
možnosti
Foto

Paní Seifert, opravdu nechápu o co vám jde. Pointou celého tohoto blogu je jakási imaginární cenzura, tedy oficiální zásah moci, do filmů, umění a do dění obecně. To co popisujete vy a v blogu autorka, to není žádný cenzorní ani diskriminační zásah ale jednání jednotlivců či privátních subjektů. V případě o kterém nyní píšete, se jedná o obyčejný vandalismus a nejedná se o oficiální akci. A podobné vandalství, v USA zažívám snad od chvíle, kdy jsem tady poprvé před více než 35 léty přišel. Pravda, dnes je to častější, ale to neznamená, že se země nutně musí stát obětí jakékoliv cenzury.

0 4
možnosti

Ty vo.e včera dávali na ČT2 “buzuci”

To je hrůza už jen ten název.......

0 1
možnosti
Foto

Šmarjá, naštěstí si seriál Gangs of London (je čerstvě letošní) ukládám, protože v něm je většina gangsterů neanglického původu a provádějí tam ošklivé věci. To se divím, že tam paní autorka ještě nezasáhla.

0 1
možnosti

V diskuzi jsem narazil na názor, že se nejedná o žádný trezor, protože filmy jsou pořád běžně dostupné.

No tak ano, nejedná se zatím o klasický trezor, ale to čistě z toho důvodu, že dnešní 'liberálové' pořád ještě v rukou nedrží takovou moc, jako u nás svého času komunisté. A poněkud se obávám, že kdyby tu moc v rukou drželi, tak bychom možná i na komunismus vzpomínali jako na období nebývalé svobody...

8 0
možnosti
Foto

jde tu o záměrné vytlačování některých děl z veřejného prostoru. I za totáče se konaly tzv. promítačky v Filmovém ústavu v Praze, kde bylo možné ledacos shlédnout, co se do kin nedostalo.

0 0
možnosti

V diskuzi se objevilo, že o žádné novodobé trezorové filmy a seriály nejde, že máme svobodu, a že televize A takový film vysílat nemusí a televize B vysílat může...

Nejprve bych se pustil do úvahy, zda si někdo před deseti dvaceti lety uměl představit, že to, čeho jsme nyní svědky, nastane? Za sebe říkám, že ne... Proto se v té souvislosti domnívám, že si neumíme představit, co bude běžné za dalších deset dvacet let. Byl nastolen určitý trend a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by z něj mělo být ustoupeno. V tuto chvíli se tedy zdá pravděpodobnější, že se skutečných trezorových filmů můžeme dočkat. Je ale samozřejmě korektní říci, že netuším, co teprve přijde... a to v dobrém i ve zlém.

V druhém bodě bych se vrátil k totalitě panující před r. 89. Jak fungovala? Některé otázky skutečně projednávala vláda a ÚV KSČ a omezovala. Ale to "kouzlo" doby bylo v něčem jiném a celkem pěkně jej vystihuje scéna z filmu Pupendo. V té komunistický funkcionář nejprve vybaví telefonát, ve kterém oznámí, že výstavu v zahraničí sochaři Márovi povoluje, protože z ní budou valuty, ale cestu do zahraničí nedoporučuje. Následně Márovi oznámí, je to špatný, kamaráde... S tou cestou nepočítej... Kdyby to záleželo jen na mně, tak si tam klidně i zůstaň, ale nezáleží... Jsou tady jiní... M. Jakeš může říkat i pravdu, když v různých souvislostech tvrdí, že ÚV žádný pokyn k zakazování toho či onoho nedal. Co z toho plyne? I v opravdové totalitě ne ovšem rozhodoval někdo centrálně a plošně, ale systém žil z "práce" zapálených jedinců na nižších úrovních. Motivace byla různá, chtěli se zavděčit, měli sami strach, budovali kariéru. Lidé se ale nemění a jsou pořád stejní, mění se jen podmínky. To zásadní, co nás výrazně odlišuje od dalších totalit, je množství sdělovacích prostředků. I tak se ale může snadno stát, že mnohé z filmů velké stanice ze strachu, ze snahy se zavděčit nebo jen pro klid vysílat nebudou... Nakonec před r. 89 také někteří herci nesměli hrát v Praze, ale měli povolenou Aš...

7 2
možnosti
Foto

Pane Kalasi, to co se děje dnes, to se v USA ( a o ty v této diskusi jde především) děje už hodně dlouho. A nejen v USA. Stačí připomenout Švédsko, kde došlo k úpravám v knize o Pipi dlouhé punčoše, v USA zase byly upravovány knihy Marka Twaina. Problémy s vlajkou konfederace jsou zde také poměrně dlouhotrvajícím a častým tématem. Takže nedělejme z komára velblouda a spíše se zamysleme, proč se to může dít, když drtivá většina podobných kroků ( kromě zmíněného Švédska ) nepochází z nějakého direktivního příkazu ale ze strany vydavatelů a autocenzury.

1 3
možnosti

To je tak, když hlupákům (nejenom v IQ, ale hlavně EQ) dáme moc. A je jedno v jakém režimu, nejdůležitější je si tu moc udržet. A něco zakázat je krásný pocit moci. ;-(

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS