Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejvíce mě pobavil úryvek nejmenovaného sci-fi pisálka, který napsal.........

Zdroj:

Časoprostor musí být kvantovaný, protože gravitace je deformace časoprostoru baryony nikoliv další silou a při přenosu z multivesmíru do našeho časoprostoru musí být otisk(zjednodušení) multivesmíru v D4 diskrétní v časové i vzdálenostní škále multivesmíru D5+, tedy v mnoha řádech velmi malý. Představuji si to jako laser tiskový obtisk D2 našeho D3 prostoru. Navíc provedený v časová škále multivesmíru D5+ pro dané časoprostorové kvantum D4. V multivesmíru se do dalšího otisku (zjednodušení) provede miliony pohybů častic v pátém a vyšším rozměru, proto nelze stanovit v D4 časoprostoru lokalizaci částice - jde o vždy jinou konkrétní částici a pravděpodobnostní vlna je otiskem pohybu v D5+..........

Kdo by tak jasnému vysvětlení nerozuměl? Zbývá dodat, že jediné co ještě nebylo kvantováno, je kvantová fyzika.;-D

0 0
možnosti
Foto

PS: Takže gravitace není síla? Baryon jednoduše zdeformuje časoprostor a pak se sám kutálí, k jinému baryonu? To snad už nejsou ani pohádky.;-D

Baryon je v částicové fyzice složená částice, která je tvořena lichým počtem kvarků. Nejznámějšími baryony jsou tříkvarkové protony a neutrony (částice jádra atomu). Baryony jsou obecně těžší než ostatní částice, proto získaly svůj název od řeckého βαρύς barys, těžký. Na základě svých vlastností se řadí mezi hadrony a fermiony. Wikipedie.

0 0
možnosti
Foto

Pane Jelene, nevim čím to je, že ve všech třech diskusích pod blogy, Vznik a zánik vesmíru, začínáte stále dokola s energií molekul. Je pravda, že Velký třesk je popisovaný jako největší energetická událost, tak bych očekával, že se diskuse bude točit kolem energie Velkého třesku a ne malého atomu.

Takže jsem nabyl dojmu, že moje pozorování a odhalení základních chyb teorie Velkého třesku je správná a tudíž žádný Velký třesk nebyl, vesmír tady existoval vždy a je nekonečný.

Těch 13 a půl miliardy roků, je opravdu maximální doba, letu světelné vlny ve viditelném spetru a dále můžeme pozorovat jen tepelné vlny a mikrovlny.

Samozřejmě, že vznik vyhovuje lidem lépe, protože jsou zvyklí, že i člověk tady není věčně a obzláštˇ, výhodné je to pro církve, protože mohou poukázovat na to, že ten zázrak vzniku vesmíru provedl Bůh.

0 0
možnosti
Foto

Protože energie elementárních částic dost úzce souvisí s celkovou energií Vesmíru. Pokud je v nějaké teorii špatně to první, je nejspíš špatně i to druhé. Proto se nejprve s Vámi snažím vyřešit to první.

...

Mimochodem: V odmítání Velkého třesku byste se shodl s Einsteinem. Když jiní vědci vyřešili jeho rovnice pro celý Vesmír, vyšlo jim velmi brzy, že by se měl rozpínat. Einstein se pokusil své rovnice měnit, aby vyšel věčně trvající Vesmír. Kapituloval až když na expamzi začalo ukazovat čím dál tím více důkazů.

Mimochodem: výhodností pro církve argumentovbali i ideologové v komunistických zemích, kteří dlouho brali teorii Velkého třesku jen jako pokus klerikálů proniknout do vědy a zavést tam stvoření. Myslím, že bychom neměli podléhat ideologickým postojům a měli bychom posuzobat teorie pouze podle míry jejich shody s realitou.

0 0
možnosti
Foto

Politický útok pana Potra, mě mírně zvednul ze židle, takže jsem se nedostal k hlavním bodům, jež jsem prakticky již vysvětlil v minulých třech blozích.

To, že hmota je nezničitelná a tudíž i nestvořitelná, je právě ten nejsilnější důkaz, který by měl již stačit jako fakt, který by měla uznávat celá světová vědecká komunita. Samozřejmě, že nějaké to stvoření světa více vyhovuje spoustu různým církevním organizacím.

Jako další důkaz, že inflace je naprostý nesmysl, protože nelze hmotu stlačit do menšího prostoru, než je černá díra. Sice nevíme jaký prostor má černá díra pod obzorem událostí, ale jedno je jasné, že pokud se sloučí dvě černé díry v jednu, tak se průměr podstatně zvětší. Z toho je jasně vidět, že nějaká singularita je blud, jinak by průměr nenarůstal.

Vznik hmoty, z teorie Velkého třesku, za naprosto krátkou dobu je rovněž ptákovina. Stačí se podívat, kolik miliard roků trvá, než se ve hvězdě vyrobí z jednodušších prvků prvky složitější. Proč by stačil tak krátký čas, ke vzniku protoplazmy, jak se uvádí?

Jako další nesmyslné tvrzení je, že se vesmír rozpíná všemi směry od naší Země.

Že by to byla taková náhoda, že Velký třesk započal v místě naší Země? Ale naše Země není stále v jednom místě, protože obíhá Slunce a to zase střed naší galaxie, takže se neustále pohybuje 270 kilometrů za sekundu, někdy i více. Proč, tedy je rudý posuv stále stejný? Vysvětlení je jednoduché, nejedná se o Dopplerův princip, nýbrž o odfiltrování vyšších kmitočtů.

Také vysvětlení, že se foton unaví, po tak dlouhé cestě, je spíše vysvětlení pro děti, než vědecká hypotéza. Jak jsem již mnohokrát vysvětlil, absolutně prázdný časoprostor je další z bludů pana Einsteina. Vesmírný prostor není prázdný, nýbrž je plný gravitonů, které tvoří homogenní médium, pro šíření veškerých vln. Nějaký foton, stejně jako graviton, nemá šanci urazit delší dráhu, než je průměr protonu, aby se nesrazil s jinou polní částicí.

Jak funguje vesmír se pokusím vysvětlit v dalším blogu. Děkuji.

0 0
možnosti

J95o31s28e98f 62P95o70t87r

17. 6. 2020 21:29

Čtu rád vaše alternativní názory, ovšem v dnešním článku mi připomínáte filozofické názory politruků reálného socialismu.

Jak jistě dobře víte, komunismus se na začátku 20. století rozhořel obrovskou revoluční silou a pro svou instalaci si vyžádal na 100 milionů mrtvých - to je víc, než dohromady ve všech válkách, které lidi do té doby vedli.Tu obrovskou sílu čerpal z filozofické myšlenky, že hmota je věčná, nikdy nevznikla a nikdy nezanikne a má nutnou, vědecky dokázanou vlastnost "evoluci" od hrubé hmoty k životu, k lidskému vědomí, k dokonalým lidem - komunistům.

Proto objev Velkého třesku pro ně znamenal smrtelné nebezpečí. A tak se pokoušeli vysvětlovat příklon k červenému spektru jako únavu fotonů při průletu vesmírem - podobně jako to odůvodňujete vy. Samozřejmě, že je to vědecká otázka, ale i tak bylo brzo dokázáno, že ano, že to může mít vliv, ale zdaleka to ten příklon k červenému spektru nevysvětluje. A tak, kromě toho, že se zřítila filozofická, vědecká nadstavba o věčnosti hmoty, celý systém odmítli i vlastní obyvatelé a po vědecké soustavě zbyla jen zaostalost, špína, nepořádek ... a samozřejmě ti úplně zbytečně mrtví.

To, že se náš vesmír rozpíná od vzniku ve Velkém třesku není žádná hypotéza, teorie, představa ale naprosto jasně dokázaný vědecký fakt, který uznává celá světová vědecká komunita.

0 0
možnosti
Foto

Pane Potre, chápu vaše rozčarování, že mám podobné hypotézy, jako vědci z doby budování komunismu, protože jsem se v té době narodil, vystudoval a nějakou dobu i žil. Nikdy jsem tomuto zrůdnému režimu nefandil a proto jsem se rozhodl před 40 lety emigrovat.

Je jasné, že přebrat teorie pana Einsteina o časoprostoru, který je absolutně prázdný, ve kterém může foton letět miliardy let, až se unaví, je ptákovina a nikdy jsem se k takovému modelu nepřiklonil.

Nevím, co mají moje originální teorie společné s komunistickou ideologií a ani mě to nezajímá. Pokud vás zajímá vesmír a ne babrání se v politice, tak byste mohl srovnat ty bludy co uznává celá vědecká komunita, která nevidí, nebo nachce vidět ty chyby, na které jsem poukázal, protože nemají dostatek odvahy vůbec na to pomyslet.

Je snadnější bádat v tom na co dostanete grant a spokojeně si rochnit v nesmyslech, které nemají hlavy, ani paty, dokonce se navzájem vylučují.

Že prach pohlcuje světlo s vyššími frekvencemi vice než s nižšími, se dá dokázat a vůbec nejde o únavu fotonů, protože světlo není kontinualní tok fotonů, nýbrž energetická vlna, ve gravitonovém éteru, stejně jako tepelná vlna, rádiová vlna, nebo vlna gama.

Vůbec největší důkaz o nesmyslnosti rozpínání vesmíru je, že se rozšiřuje od naší Země všemi směry stejně rychle, přesto, že se naše sluneční soustava pohybuje rychlostí až 300 km/s. Podle Dopplerova principu se dají odlišit i menší rychlosti hvězd, nebo galaxií.

Jako příkladem nám může posloužit přibližování galaxie v Andromedě, kde se dá pomocí Dopplerova efektu spočítat, jak rychle se k nám blíží.

Doporučil bych vám, více přemýšlet, než slepě věřit, protože i mezi génii je spousta podvodníků a existuje více zrůdných ideologií, než ta komunistická.

0 0
možnosti

Ty vyšší kmitočty jsou "odfiltrované" čím ? Prostě se ztrácejí vlivem odporu grav. éteru ? Děkuji

0 0
možnosti
Foto

Dobrá otázka. Vesmír není prázdný časoprostor, nýbrž je absolutně plný polní hmoty, čili plný gravitonů. Světelné vlny by měly mizet stejně, nezávisle na frekvenci, ale nemizí.

Mimo gravitonů, se ve vesmíru nachází i hmota látková (látka), jako volné protony, neutrony a elektrony. Dále můžeme ve vesmíru registrovat množství "smetí", jemnější, než cigaretový kouř, také zmrzlou vodu ve formě krystalků atd.

Je známo, že přes kouř projdou lépe delší vlny, než kratší, proto se používá infra světlo v hasičské technice.

Samozřejmě není toto zamlžení tak intenzivní, ale za miliardy světelných roků se to zastínění nasčítá, takže je jasné, že kratší vlnové délka světla se odfiltrují dříve a zbyde pouze to rudé, které zmizí nejpozději a zůstane už jen tepelné a mikrovlnné záření, které si vědci mylně vysvětlili, jako mikrovlnné pozadí, zbytek po Velkém třesku.

Děkuji za inteligentní otázku..

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS