Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už se ani nedivím, že Zeman nechce Koudelku povýšit

9 0
možnosti

A v parlamentu by se měla ustavit komise na vyšetření a spočítání nákladů na zbytečnou ochranu těch 3 pražských zoufalců.

5 0
možnosti

Proč nás dlouhodobě oblbují velkým počtem ruských diplomatů v Praze, když jiné státy jich tu mají stejně, nebo i dokonce více? Rusko má v Praze jen 43 diplomatů! Jsou tu stejně velké i větší ambasády. My máme v zahraničí i porovnovatelně velké ambasády. Tak proč pořád řeší velikost právě jen té ruské?

To vše "profláknul" Aleš Chmelař /ČSSD/, náměstek mistra zahraničí v Událostech komentářích ČT 5.června (čas cca 22:10, v odkazu 8:30)

Přepis rozhovoru:

Redaktorka Písařovicová: "Pane Chmelaři, byl jediný důvod pro vyhoštění dvou ruských diplomatů právě ona kauza s ricinem, nebo jich bylo ještě daleko více?"

Chmelař: "Tak my dlouhodobě samozřejmě řešíme i velikost zastupitelského úřadu Ruské federace, nicméně v tomto případě opravdu bylo postoupeno cíleně v návaznosti, jak uvedl předseda vlády a ministr zahraničí v návaznosti právě tedy na tento spor uvnitř zastupitelského úřadu, uvnitř velvyslanectví v podstatě osobní spor, který vážně poškodil česko-ruské vztahy."

Písařovicová: "Vzhledem k tomu, že na ruské ambasádě je 140 lidí, tak si myslím, že minus dva to velké počty úplně nedělá. A tak budete v této, a teď mě neberte za slovo, v uvozovkách "čistce" pokračovat?"

Chmelař: "Tak to je samozřejmě spekulativní, ta velikost té ambasády se neodvíjí pouze od množství personálu, ale zejména od diplomatického personálu, který je v počtu 43, takže není toto vyšší číslo. Naše zastupitelské úřady v zahraničí jsou řekněme porovnatelně velké, o něco menší samozřejmě. Stejně tak i v Praze také působí podobně velké, nebo větší ambasády. To číslo samo osobě by nemělo být nějakým důvodem k znepokojení. Co je důvodem k znepokojení, je opravdu ten spor, který závažně narušil dobře se vyvíjecí se, aspoň perspektivně, česko-ruské vztahy, které myslím si, že opravdu byly na cestě ke zlepšení."

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/220411000370605/video/772181

6 1
možnosti

A15l69e82š 96N63o55v54á33k

6. 6. 2020 16:12

Vyhostit dva diplomaty na základě smyšleného článku v novinách...?:-)

6 1
možnosti

P94e15t36r 71S90k30á81l49a

6. 6. 2020 15:32

Počet diplomatů má být v poměru k počtu obyvatel? To jsem netušil, že indická ambasáda má u nás zastoupení početně odpovídající 1,35 miliard obyvatel:-)

2 0
možnosti

Určitě by tomu tak mělo být, ale opačně, než si asi představujete. Má-li Indie cca 130x více obyvatel, měli bychom v ní mít také 130x větší zastoupení. V úvahu by se měl brát také poměr velikostí území.

0 0
možnosti

Krtka v BIS naivně ututlali. Koudelku by měli odvolat.

7 0
možnosti

Ne všechno dopadne podle našich přání. Tentokrát to al např podle mého přání vyšlo.

0 0
možnosti

Je zatěžko hodnotiti naše tajné služby, bo pracují v utajeném režimu a byla by to čirá spekulace od superlaika Pokud jsou ale naše tajné služby dobré, tak vzhledem k tomu co nás navšívilo, bych například radostně přivítal včasnou informaci o vzniku potencionální pandemie, což se nestalo. Je to biozbran, kdo je původcem, nebo jde o test 5G sítí, kdo bude umět udělat protilátku atd.atd. atd?

A nepoměr v lidech na našem a ruském velvyslanectví ...to jsem si naivně myslel, že to je učiněno na základě nějakého uzusu v zahraniční službě, vlastně ani nevím jaké poměry jsou na jiných zastupitelstvích. Pokud není něco co je běžné, tak začněme od nuly, ten nepoměr je příliš vysoký ...

0 0
možnosti

Máte právo na nevíru, stejně jako na názor. Čtenáři zase mají právo nevěřit vašim domněnkám.

Jestliže Rusáci očekávali zveřejnění falešné informace, kterou sami dodali, pak museli očekávat, že budou potrestáni. Takový trest by ale byl v jakémkoli státě.

Já se zase můžu domnívat jaká by byla reakce Aeronetu a Sputniku, kdyby provokace a úmyslné dodání falešné zprávy přišla z americké ambasády.

2 3
možnosti
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články