Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč nás dlouhodobě oblbují velkým počtem ruských diplomatů v Praze, když jiné státy jich tu mají stejně, nebo i dokonce více? Rusko má v Praze jen 43 diplomatů! Jsou tu stejně velké i větší ambasády. My máme v zahraničí i porovnovatelně velké ambasády. Tak proč pořád řeší velikost právě jen té ruské?

To vše "profláknul" Aleš Chmelař /ČSSD/, náměstek mistra zahraničí v Událostech komentářích ČT 5.června (čas cca 22:10, v odkazu 8:30)

Přepis rozhovoru:

Redaktorka Písařovicová: "Pane Chmelaři, byl jediný důvod pro vyhoštění dvou ruských diplomatů právě ona kauza s ricinem, nebo jich bylo ještě daleko více?"

Chmelař: "Tak my dlouhodobě samozřejmě řešíme i velikost zastupitelského úřadu Ruské federace, nicméně v tomto případě opravdu bylo postoupeno cíleně v návaznosti, jak uvedl předseda vlády a ministr zahraničí v návaznosti právě tedy na tento spor uvnitř zastupitelského úřadu, uvnitř velvyslanectví v podstatě osobní spor, který vážně poškodil česko-ruské vztahy."

Písařovicová: "Vzhledem k tomu, že na ruské ambasádě je 140 lidí, tak si myslím, že minus dva to velké počty úplně nedělá. A tak budete v této, a teď mě neberte za slovo, v uvozovkách "čistce" pokračovat?"

Chmelař: "Tak to je samozřejmě spekulativní, ta velikost té ambasády se neodvíjí pouze od množství personálu, ale zejména od diplomatického personálu, který je v počtu 43, takže není toto vyšší číslo. Naše zastupitelské úřady v zahraničí jsou řekněme porovnatelně velké, o něco menší samozřejmě. Stejně tak i v Praze také působí podobně velké, nebo větší ambasády. To číslo samo osobě by nemělo být nějakým důvodem k znepokojení. Co je důvodem k znepokojení, je opravdu ten spor, který závažně narušil dobře se vyvíjecí se, aspoň perspektivně, česko-ruské vztahy, které myslím si, že opravdu byly na cestě ke zlepšení."

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/220411000370605/video/772181

0 0
možnosti

vyhosteni ruskych diplomatu - je vysledkem "prace" lidi na ruske amabsade

levarna vzesla z teto budovy

je to jednoduche

5 1
možnosti

1) Vyhoštění ruských diplomatů je již z podstaty onoho pojmu výsledkem práce lidí na straně České republiky.

2) "Levárna" vzešla ze strany zmíněných tří pražských zastupitelů. To byla příčina a následky na straně Ruské Federace i České republiky nyní vidíme.

Dotyční pražští zastupitelé si dali za cíl vyprovokovat Rusko svými kroky typu odstraňování soch, přejmenování ulic, stavění nových pomníků novým "hrdinům" a dalšími. Pokud by to neučinili, nevyprovokovali by nacionalistické cítění v Rusku k oněm odvetným akcím. Zhoršení vztahů s Ruskem tedy bylo a je jejich záměrem a jejich "prací".

3) Bezesporu je nastalá situace pro řadu lidí jednoduchá. Okruh těchto lidí se logicky překrývá s okruhem voličů těchto tří pražských zastupitelů.

3 4
možnosti
Foto

Dobře, ale nikdy nemělo být zveřejněno, že Hřib, Novotný a Kolář dostali policejní ochranu.

0 6
možnosti

Tato skutečnost by však byla brzy zjištěna, o to dříve, o co více jsou tito politici osobami veřejnými a nejen novináři sledovanými. Zveřejnění faktu, že policejní ochranu dostali, bylo prostě nutné už kvůli tomu, aby nepřibylo dalších důvodů k dalším spekulacím.

2 1
možnosti
Foto

vymysleli si ricin, vymysleli si i rozhádanou ambasádu. Je to naprostý výbuch a ostuda - jak médií (všech, nejen Respektu), tak BIS. To, co se nyní děje je pokus o ututlání hořké pravdy - Česká tajná služba jsou katastrofální čučkaři, kteří si za své služby nezaslouží ani pětník !!Rv!

10 10
možnosti

Víš o tom Macku zhruba stejný kulový, jako autor

6 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS