Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autorka sama v úvodu píše, že problém není černobílý a pak napíše vyloženě černobílé závěry typu:

1) Lidem hráblo kvůli koronaviru a proto USA hoří

cituji z blogu: "A právě to je skutečný důvod současných nepokojů v Americe". To je nesmysl. Tento problém je hluboký a zakořeněný celá dlouhá desetiletí. Ostatně paradoxně i autorka totéž píše hned dál a tím rozporuje sama sebe: "Faktem je, že příkopy byly ve společnosti hluboké už před koronou."

2) Hnutí BLM vyčítá jeho název s tím, že přece záleží na životech všech a neuvědomuje si nebo neví (alespoň v článku o tom nic nepíše), že hnutí BLM nevzniklo až nyní po Floydově smrti, ale vzniklo už před 7 lety v roce 2013 v určitých souvislostech.

3) Posledního ale největšího argumentačního faulu a taky zjednodušení se autorka dopouští, když píše: "Lze rabováním majetku bojovat proti rasismu? Je třeba při rabování nosit na nohou kradené tenisky a v rukách krabici s televizí?" ---- přitom soudnému člověku je snad jasné, že to rabování a kriminalistické chování je jen (bohužel) zneužití protestů i situace a že naprostá většina demonstrací a jejích účastníků byla nenásilná a pokojná.

Na druhé straně má autorka pravdu, že nyní jde už hodně o politiku - sundat Trumpa, jinými slovy, čím více chaosu a problémů, tím hůř pro něj.

0 0
možnosti
Foto

Po dlouhé době oceňuji váš článek - není černobílý (i když by k tomu téma svádělo :)), ukazuje nadhled a nevyužívá různých polopravd a oslích můstků k tutovým závěrům.

Kromě toho obsahuje zajímavé vývody a polemiky. Osobně bych sice Covidu přikládal asi menší roli, než vy, ale jak říkám, pěkné čtení, díky za ně.

1 0
možnosti
Foto

Naopak, je velmi černobílý a zjednodušený natolik, že s dá říci, že je nepravdivý a zavádějící. Rozhodně závěr, že nepokoje jsou důsledkem "hrábnutí" lidí kvůli korona viru je nesmysl. :-)

0 0
možnosti
JS

J38a50n 74S78v57o80b55o93d89a

10. 6. 2020 19:33

Pekny blog, dekuji!

No a samozrejme opet minusujici Policky, kterej nikoho nezajima, tak ma potrebu se realizovat alespon takhle ;-D

0 0
možnosti

Virus s tím nesouvisí, zato práce Demokratů a aktivistů. To je ten mor.

Chtějí, aby Trump ve volbách neuspěl.

11 0
možnosti

Tak nějak... Je v tom vidět podobný vzorec jako u "barevných revolucí" - pod nějakou záminkou (v tomto případě skutečnost, že pětkrát trestaný feťák nepřežil standardní policejní zásah) udělat bordel a svrhnout "nepohodlné" politiky. A demokratům je Trump osinou v zadku a je třeba se ho zbavit stůj co stůj.

4 0
možnosti
AP

Osobně si myslím, že ti s virem souvisí jen velmi okrajově. Hlavní vinu na tom nesou aktivisté a lidskoprávní organizace, které lidem tlučou do hlavy, že v podstatě všechno jebrasismuz zaměřený proti nim. A u černochů ti dopadá na úrodnou půdu. A pak, když se cokoli stane, jsou všichni tak naočkování, že udělají rasizmus i z barvy peří kosa.

12 0
možnosti
AN

A30l92e83š 33N14o45v37á94k

7. 6. 2020 15:08

Jak říkal Joe Biden: jestli volí Trumpa, tak to nemůže být černoch.

Doufejme, že naše opozice si z USA nevezme příklad a nevyvolá občanskou válku jako předehru voleb.

0 0
možnosti
JD

Rad ctu vas blog, povetsinou souhlasim s vasimi ekonomickymi uvahami. Proto me trochu mrzi, ze jste nepochopila hlasku "Black lives matter". Duraz je na slove "matter". Neznamena to, ze cerne zivoty maji vetsi cenu nez ostatni. Ale znamena to, ze cerne zivoty ani nemaji cenu NIZSI, nez ostatni. Jako kdyz reknete "Souseduv dum hori, pojdme ho pomoct hasit, na jeho domu zalezi" a jiny clovek rekne "Co to placas, na VSECH domech prece zalezi". Ale ty ostatni domy nehori.

0 9
možnosti
AP

Kdyby to bylo tak, jak píšete, byli by heslo Black lives matter too

5 0
možnosti
ZB

Tahle pani je asi tím nejhorším co může svoboda nabídnout. Manipulátorka a populistka co je zvyklá ohýbat realitu dle svých potřeb. A dle toho vybrat polopravdy do svých článků. To je ještě normální. Smutné je jak velkou má sledovanost a tady karmu. To je k pláči. Tento tendeční článek není jiný. Rv

0 16
možnosti

To je nesmysl. Paní Šichtařovou ráda nemám, ale karmu si zaslouží.

I kdyby se vám to sebemíň líbilo.

0 0
možnosti

Myslím, že americká společnost je dnes velmi problematická, jinak by ji nemohly tak vyrazně rozhodit problémy, jako je jeden zpackaný policejní zákrok či jedna epidemie. Je třeba si zvyknout na to, že Amerika už nikdy nebude tím, co byla dříve. Každá velmoc jednou skončí....

7 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,12
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články