Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono to možná celé začíná v ekonomické situaci chudé populace. Některé články zmiňují, že v USA se sociální podpora vyplácí formou potravinových poukázek do velkých řetězců, v řádu 200 USD na hlavu. Příjemců je podle některých zdrojů okolo 50 milionů. 50 milionů lidí, povětšinou bez kvalifikace a jazyka, či zdravotního stavu, nezaměstnatelných ani jako uklízeč, umývač nádobí nebo poslíček. To je obrovské číslo .A 200 dolarů na měsíc není nic moc. Představte si to převedeno na naše poměry, 2 miliony našich spoluobčanů z Chánova a podobných lokalit, kteří berou 4.000 měsíčně a dostanou to v poukázkách do tesca nebo alberta, bez možnosti cigaret, alkoholu, hazardu atd... To by naše domky s hypotékou na doživotí taky brzy hořely ...

4 4
možnosti
JF

Pane Sveda....tak si k tem stravenkam pridejte dotovane byty pro socialne slabe, dotovanou energii, placene skolne...atd.

To nemate jen federalni food stamps ,ale take ruzne statni prispevky a take mestske atd.

Proto se tato populace drzi mest ze zde dosahne na zacne mnozstvi techto davek...takovy 3 pokojovy byt nekteri tito lide maji treba za 750 $ mesicne...v lokalite kde by najem cinil $3500 I elektrinu a plyn plati jen polovinu....tyto project buildings maji I vlastni parkoviste, kde parkuji zadarmo...treba v NYC by vas garaz vysla na $350 mesicne...a tak bych mohl pokracovat....staci se projit a podivat se na auta, kteri tito ubozaci vlastni SUV za 40k je standard....na co normalni American musi nekde roky drit...to nekterym spadne do klina....nemluve ze po letech si mohou byt za smesnou cennu odkoupit....tudiz se nekteri stanou vlastikem bytu v milionove hodnote...bavime se v dolarech....

6 0
možnosti

Není to první (ani poslední) případ, kdy davy protestují proti smrti černocha rukou policisty. Dělo se tak před koronavirem a nejspíš se tak bude dít i po něm:

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/policiste-v-louisiane-povalili-a-zastrelili-cernocha-v-ulici/r~70e8ee7e442611e68afb002590604f2e/

1 0
možnosti
IL

Vysetruji Antifu, alespon, co v televizi rikal Barr. Odkud a kdo podporuje tento spolek. Jdou po penezich a panfletech. Antifa je teroristicky spolek, jak vyhlasil Trump, protoze demonstrujici maji odnekud nenapadne dovezene cihly, ktere jsou na miste, kde demonstruji, pekne slozene. Nejde o nahodu, ale o organizovanou cinnost. Kdyby normalni blbi lide zustali doma, tak se jim vsechno povede. vcera jsem si psala se svym stepsynem, ktery zije v Los Angelos. Je velice liberalni, a take velice vzdelany, a jak mi jednou napsal, ze patri mezi deset procent nejvzdelanejsich lidi v Americe, Totalni magor, vcera mi zase napsal, ze podporuji fasisticke nazory, kdyz stale podporuji Trumpa. Chazeji na Trumpa to, co jsou oni, to jak oni jednaji a nenavidi.

18 0
možnosti
SB

Spousta skutečně vzdělaných lidí si myslí, že když je někdo vzdělanec, tak má přímo za povinnost nějakým způsobem se vymezovat proti tradičním hodnotám.

Jenže to dělají za každou cenu. Vymezování už jen kvůli tomu, aby se vymezovali. Jenže tradiční hodnoty samozřejmě mohou být i nesprávné nebo přežilé, ale též mohou být správné a stále aktuální. Avšak oni se vymezují proti nim šmahem a nerozlišují.

Ti lidé jsou pak obdobami českých prvorepublikových salonních bolševiků, kteří v luxusních restauracích, na které by dělník nikdy neměl, debatovali o nespravedlnosti toho světa, který jim umožnil na tu drahou útratu vůbec mít.

Mnozí z nich si to představují tak, že svět se změní podle jejich prohlášení, ale jim že zůstane to, co měli v tom starém světě.

Nechtějí vzít na vědomí, že když se svět změní, tak dopady té změny se budou týkat i jich.

12 0
možnosti
PN

Je otázkou, nakolik to Trumpa ve volbách poškodí. Pokud vím, tak pivní "corona" virus je v USA rozšířen poměrně dost a v davech demonstrantů si zřejmě lebedí a šíří se. Demonstranti to donesou domů a předají příbuzným. Jelikož drtivá většina protestujících je proti Trumpovi a demonstrující mohou mít za pár měsíců v době voleb úplně jiné corona starosti než presidentské volby tak to může Trumpovi pomoct.

2 0
možnosti
Foto

Mohlo by, ale úmrtnost je příliš nízká. Vlády Indonésie, Nigérie a Indie doufaly, že jim corona virus pomůže vyřešit populační explozi, ale opak je pravdou. Vliv corona viru na příruůstek obyvatestva je nulový. U černochů v Americe to bude podobné.

2 0
možnosti
PC

Souhlas, článek nemá chybu. Přesné uhození hřebíčku na hlavičku! Strach, potažmo pak frustrace dokážou udělat z lidí rezignované ovce nebo naopak hyeny, které se nezastaví před ničím. A zo platí všeobecně, nejen v USA.

KARMA R^

8 2
možnosti
JT

J16i18r59i 60T30i75c14h60y

5. 6. 2020 18:09

Frustrace z ceho? Ze se nevypracovali na hospodarsky prumer, ze by chteli byt vice u lizu moci, ze majio vyssi kriminalitu.

1 0
možnosti
Foto

Jak je to s násilnostmi v Texasu a dalších státech Konfederace?

4 0
možnosti
Foto

V Texasu páchají násilnosti Texasané. To nevíte?

1 9
možnosti
Foto

Velmi dobře jste to popsala R^

19 1
možnosti
Foto

Zabití černochů je jen spouští pro uvolnění napětí v nejspodnějším patře společnosti. Jde o lidi bez smyslu života, živících se zločinem a povětšinou žijících na drogách. Jsou podhoubím revolucí a pokud bude společnost slušných lidí nadále prosazovat korektní přístup ke grázlům, budou co by dup.

41 0
možnosti
JR

J84a47n 57R67á16ž

5. 6. 2020 9:49

V Americe už 160 let nebyla žádná občanská válka a socialistická revoluce tam nebyla zatím žádná. Tak na nějakou revoltu, která znovu rozdá karty, už zřejmě nastal čas.

2 0
možnosti
Foto

I81v35a73n 60M54a74r22e32k

5. 6. 2020 9:06

Paní Šichtařová, Karma. R^[>-]

9 3
možnosti
PD

dovolím si nesouhlasit...proč stejně z karantény nejsou frustrovaní lidé v Evropě? i když, ve střdu už i v Paříži lůza rabovala a zapalovala auta, ale to bylo na podporu amerických protestů

2 5
možnosti
JR

J20a80n 21R86á82ž

5. 6. 2020 9:09

A myslíte si, že ti Pařížané nejsou frustrovaní? Prostě události v USA jsou stejnou záminkou pro frustrované Evropany jít se vybít rabováním a zapalováním aut, jako byla záminka pro totéž smrt toho černocha pro americké frustráty. Myslím si, že v Pařízi je to jen začátek toho, co bude následovat až velký počet nezaměstnaných zasáhne fakt, že už práci neseženou.

6 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články