Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Pekne napsane, ale priste si odpuste prosim to prenalepkovani rousky na "mokry kus hadru". Chcete byt neutralni tak budte neutralni. Apropo personal na operacnim sale ma take pres pusu mokry kus hadru?

6 2
možnosti

Ne, operační sály jsou kvalitně klimatizované. Tam má rouška smysl.

0 4
možnosti
JS

Od voleb v roce 2016 probiha nepretrzite politicky puc na svrzeni zvoleneho americkeho prezidenta. Demokrati proste neunesli porazku Hillary Clinton a od sameho zacatku vsadili vse na t.zv "rezistence". Tri roky probihalo setreni Muelerovy komise kvuli dnes uz jasne falesnemu obvineni Trumpa se spojeni s Ruskem. Nasledoval impeachement. Neuspesne. Coronavirus je medii pricitan Trumpovi . A nyni oblezeny Bily Dum a horici americka mesta. Tito lide jsou ochotni rozdmychat obcanskou valku, aby nemohlo dojit k prezidentskym volbam,ktere by jinak jiste vyhral proti zcela neschopnemu Dem. kandidatovi,

31 1
možnosti
JF

Naprosto s vami souhlasim...presne jste to vystihnul....

5 0
možnosti
Foto

Většina příspěvků by se po modifikaci dala aplikovat i na tuzemské poměry. Stačí prohodit několik slovíček, např. černoši - cikáni, demokrati - neobolševici atd. Ale proč si pálit prsty a vířit bahno? Už zase začínají být v oblibě jinotaje, náznaky, narážky a přirovnání.... jako za normalizace. Přitom už jsme v Protektorátu.

15 1
možnosti
JR

Nejde jen o projev frustrace. jde o to, že trump se držel v preferencích nevhodně dobře přes snahu medií o jeho eliminaci. Lidi by si mohli myslet, že je z ekonomického marasmu po covidovém šílení vytáhne stejně úspěšně, jako nakopnul ekonomiku v posledních letech. Černoši ho považovali za zajímavého kandidáta víc, než bylo příjemné. Bylo třeba nejen co nejdéle udržovat ekonomiku mrtvou (a trestat i lidi, kteří podnikali korespondenčeně po internetu a přes amazon, protože podnikání měli přece (demokratickým) starostou či guvernérem zakázáno, ale hlavně zabránit tomu, aby se lidi před volbami v klidu otřepali a zvolili s rozumem. Proto najdete nad ránem palety cihel na trasách plánovaných protestů, proto najdete záběry (bílých) dobrodinců dodávající cihly a kamení z aut mladým černochům rovnou na ulici, proto demokrati zcela nepokrytě lidem, kteří byli zadrženi při "protestech", platí kauce a pochodují s peaceful protesters, zatímco za nimi hoří vyrabované obchody. Ano, lidi byli frustrovaní. Ano, protesty se často zvrhnou úplně samy. Ale když krmíte roky populaci zprávami, že jim vládne ďábel a ruský agent (který kvůli stejně dlouho trvajícímu vyšetřování ani nemůže konsolidovat moc, protože by ho rovnou uvařili na obstruction of justice, takže proti němu kope i část jeho vlastních úředníků), pokud krmíte černou a progresivní populaci polívčičkou z pohádek o viktimizaci a utlačování a okrádání mocnými bílými, dostanete válku, při které se do policistů najíždí auty a střílejí se ze dveří dodávek, protože tak se určitě dosáhne "spravedlnosti". A takováhle situace je nepopulární a může se doufat, že to sníží volební šance toho, kdo se nelíbí demokratickému a ani části republikánského establishmentu, protože s nimi nepeče.

19 1
možnosti
RP

Já myslím, že v Americe jsou černoši frustrováni trvale, koronavirus nekoronavirus. Je do nich nalévána levicová či levicověliberální ideologie, která sama o sobě už vytváří trvalou frustraci, protože jim říká, že oni sami jsou utlačováni, rasově i sociálně a že i když mají nárok na to, aby jim Amerika patřila, nyní to není pravda, protože ta jejich Amerika je v rukách bílých rasistických zbohatlíků, kteří jim ji zadarmo nedají. Ale na to, aby povstali a sami si tu Ameriku vzali, na to černoši nemají.

Proto místo toho, aby se snažili a makali a stoupali nahoru, nedělají nic a jen přežívají, protože možná někdy v budoucnosti si tu Ameriku vezmou.

7 1
možnosti
JT

J34i63r31i 67T50i62c14h55y

5. 6. 2020 17:58

V USA zneuzivaji pojem rasismu cernosi, kteri se ani po staleti rovnopravnosti nedostali na hospodarsky prumer belochu, tak jako na priklad zeleznicni pracovnici z Ciny nebo uprchlici z Vietnamu. Svadeji a zakryvaji sve nedostatky, vcetne vyssi zlocinnosti, na jinou rasu. Je to problem, ktery se nikdy nevyresi. Michani neprizpusobivych skupin nikdy nevede k sourode, prosperujici spolecnosti, jak nam historie lidstva jasne ukazala a jak by nam bojovnici multikultury chteli vtlouci do hlavy.

33 1
možnosti
OS

No staletí rovnoprávnosti snad ještě ne. Nebo že by se psal rok 2220? Ale jinak - souhlas.

0 0
možnosti
JS

Víte ono ač chceme nebo ne, tak to s rasizmem souvisí a tím nemyslím rasizmus jako věc, kdy se ponižuje nebo diskriminuje podle barvy pleti, ale v souvislosti s tím, kdo rozjíždí rabování a ničení majetku druhých. V zemích, kde je jiné složení obyvatelstva se to neděje i když tam jsou stejné vámi jmenované spouštěče, takže ano souhlasím, že ty spouštěče na to mají velký vliv, ale dopadají v tomto smyslu na úrodnou půdu jen u někoho nikoli plošně u všech.

1 0
možnosti
VD

Za ten prvni odstavec a titulek si zaslouzite nobelovu cenu inteligence. To je presne ono.

2 2
možnosti
JU

Nepokoje většinou neodráží míru toho, jak se lidé mají špatně, ale vznikají na základě velkého rozporu mezi tím, jak by se chtěli mít a jak se nakonec mají. Když přijdete do ghetta a zeptáte se 13 letého kluka, čím by chtěl být, tak se dozvíte, že by chtěl být rapperem, basketbalistou nebo hercem. No a tato myšlenka už mu zůstane, nevyroste z ní...Pak skončí školu, dál nejde a má dělat údržbáře. I takový údržbář se v USA může mít dobře, ale boháč z něj nikdy nebude. A navíc i tato práce vyžaduje určité dovednosti a disciplínu. A to je pro mnohé obrovský problém.

17 0
možnosti
RP

Tam je problém to, že dostat se nahoru přes toho údržbáře znamená kontinuitu po dvě až tři generace.

V první generaci ten údržbář musí být dobrý a umět makat, aby děckám vydělal na slušnou střední a levnou vysokou školu. V druhé generaci to děcko musí makat i na škole i potom v zaměstnání, to už může být nějaký úředník, technik, učitel, ošetřovatel atd, prostě střední třída. A teprve tato střední třída vydělá tolik peněz, aby děckám v USA zajistila kvalitní střední a nejkvalitnější vysokou školu . A když ty děcka budou makat a budou ve škole dobré, mohou sáhnout po takové kariéře, že je to dostane úplně nahoru.

Jenomže jak může frustrovaná černošká rodina takovou kontinuitu přes tři generace vydržet?

8 0
možnosti
TK

Nikdo si nemůže myslet, že jde o zabitého černocha, ještě k tomu fetku a kriminálníka. Ono to zase není tak nepodobné roku 89 u nás. Systém pomalu vyhnívá, příliš dlouho je u moci jedna skupina, ale většina lidí má svoje životy, svoje půjčky, svoji rodinu, své zaměstnání a tak brblá, ale dokud to jde,žije si své životy. Pak jsou tu skupiny , které se zoufale chtějí dostat k lizu, ale ve stávajícím systému to normální cestou nejde. Samy tyto skupiny nic nezvládnou, ale mohou vyhecovat mladé a nebo chudé (mladí jsou ochotni proti "starým" revoltovat vždy, aby se rychleji dostali na jimi blokované posty), tedy ty, co si myslí, že změnou nemůžou ztratit, jen získat. No ale to stále není dost, tak se musí čekat na nějakou záminku, která se pořádně nafoukne a zvedne ze židlí i mlčící většinu. A nebo se taková záminka musí vyrobit, jako třeba "zabít" studenta Šmída.

11 2
možnosti
RP

Jenomže tam to je v opačném gardu než u nás v roce 1989. Socialistické nebo rovnou levičácké myšlenky bují v Americe, původně pouze na vysokých školách, už od dob protestů proti válce ve Vietnamu. A všelijací levicoví šmejdi ty myšlenky socialistické revoluce sejou do těch loserovských frustrovaných hlavně černošských komunit. Na rozdíl od pravicové filozofie žít stoupat čistě jen svým úsilím a svou pílí ta levicová m ideologie přináší pasivitu, žití v marasmu, čekání na dávky a milodary a nakonec čekání na příležitost k násilí a k povstání.

7 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,42
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články