Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud si najedete na stránky Ministerstva zdravotnictví, tak z grafu zjistíte, že smrtnost v letošním roce je pod celostátním průměrem. Největší smrtnost byl v roce 2018, kdy zde byla epidemie chřipky A, na kterou umírá ročně v Česku až dva tisíce osob a v několika epidemických týdnech a nakazí se ji ročně mezi deseti a patnácti procenty populace, tedy cca 1 až 1,5 milionu lidí. Další vysoká smrtnost byla v roce 2009, kdy zde řádila chřipka typu B a hrozil kolaps zdravotnictví, protože lůžka v nemocnicích byla plná a zachránil nás před kolapsem příchod veder. Věděl o tom někdo ??? Proč teď všichni tak šílíme, když coronavirus podle odborníků je lehčí než chřipka. Vám to nepřipadá divné ???

2 0
možnosti

R^ ... protože výdělky.

Nejdřív tanečky kolem roušek, pak tanečky kolem léků a až nedejbože na tu rýmu někdo vymyslí "vakcínu", to bude teprve fofr. Nakonec budeme rádi,když to nedopadne jako minule, když WHO prosazovala vakcínu na prasečí chřipku a umřelo na ni víc lidí než na chřipku samotnou....

0 0
možnosti

No, já myslím, že tady ani žádná velká panika nebyla. Zcela správně se nasadila plošná preventivní opatření aby se předešlo nějakým nedozírným dopadům a související panice.. a po stabilizaci situace a vyhodnocení nebezpečnosti se to rozvolňuje. Babiš sám říká, že nějaká plošná opatření již nebudou.

Myslím, že tak má vypadat postup proti neznámé hrozbě.

Vždyť to bylo vcelku v klidu, až na to, že pár labilnějších jedinců mělo trauma, z povinného nošení roušek.. čili víceméně sranda. ;-)

1 4
možnosti

Naprostý souhlas a karma R^

2 0
možnosti

Už v době vyhlášení nouzového stavu se hovořilo o tom, že pokud se nákazu pomocí přijatých opatření podaří zastavit a epidemie se nerozvine do fatálních rozměrů, objeví se spousta pobitevních generálů, kteří budou nákazu bagatelizovat, zlehčovat. A už je to tady.

Naštěstí máme možnost srovnání. Některé země (např. Itálie, Španělsko, Švédsko, Británie), se dostaly do situace, kdy kapacita zdravotnického systému byla celkově či místně vyčerpána, takže někteří lidé prostě umřeli, protože byli v pořadníku na dýchací přístroj příliš vzadu. Některé země nákazu zlehčovaly již od začátku, jenže vývoj nákazy je nakonec přinutil přijmout mnohem přísnější opatření, než naše země.

Srovnání s chřipkou také "kulhá", protože podle toho, co zatím víme, je nákaza koronavirem nesrovnatelně explozivnější, než nákaza chřipkou. Koronavirus se šíří mnohem efektivněji než chřipka.

3 7
možnosti
Foto

Pane Svobodo Itálie, Španělsko, Švédsko, Británie zvládly coronavirus dobře. Začíná se potvrzovat, že se jedná o uměle vyvolanou krizi globálních “elit”. Na jejím provádění se podílejí zejména media . Dnes se v Německu, Italii , Španělsku zjišťuje že byly vytvářeny podvodné coronavirové statisticky, do kterých byly zahrnuti zemřelí, kteří zemřeli na naprosto jiné a mnohem závažnější choroby, kterými už dlouho předtím trpěly, jako jsou kardiovaskulární onemocnění, diabetes, onkologická onemocnění a další závažné choroby.

1 0
možnosti

S tou rouškou. Do veřejné dopravy, zdravotnických a jiných kolektivních zařízení, obchodů a služeb, tam ano. Jinam být nemusí a lidé se podle toho zařídili, takže bych to nedramatizovala.

1 0
možnosti

Paní Dolejšová,

a to Vám ani trochu nevadí, že budete muset do konce života brát všude s sebou roušku - covid necovid, jak si to někteří, co jim zachutnala moc, představují?8-o

4 0
možnosti
Foto

Jsme pod knutou šílených epidemilogů. Jeden byl trochu odsunut do pozadí a ihned nastoupil druhý.

Vám samozřejmě patří karma R^

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS