Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Liberální demokracie má ten problém, že to není demokracie a už vůbec ne liberální (ve smyslu původních libertariánů).

4 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Proto si nás to musí (má) myslet co nejvíc. Tedy - byl bych rád.R^

1 0
možnosti
JB

J82a77n 21B90u58r19d65a

5. 6. 2020 15:21

Vtipné je, že snad žádný text zde publikovaný, který se do liberální demokracie opírá, nevykládá ani nejmenší úsilí k vyložení co pod tím vlastně rozumí. A pak to dopadá jako vždycky.

1 0
možnosti
Foto

Vysvětlovat by to měli ti, kteří se jí zaklínají. My ostatní se jen bráníme.

5 0
možnosti
JR

J35a80n 72R29á66ž

5. 6. 2020 14:56

Používat slovo "liberální" pro neobolševismus je rouhání. Protože to, co neobolševici schovaní za nálepkou "liberální demokraté" hlásají, má od liberalismu principiálně stejně daleko, jako má daleko kapitalismus od komunismu a je to bližší k diktatuře, než k demokracii, i když se demokracií ohánějí při každém i takovém činu, kterým omezují svobodu. Kdo bolševickou diktaturu nepoznali na vlastní kůži jim to bohužel "žerou" stejně, jako komunistům kecy o demokracii mnozí naši předkové "žrali" před rokem 1948. Historie se prostě opakuje

Můj táta měl na dekretu o umístění do TNP napsáno, že je nepřítelem lidové demokracie a já se důvodně obávám, že někdo jiný bude za pár let mít na obdobném dekretu napsáno "Nepřítel liberální demokracie"

6 0
možnosti
Foto

Máte zcela pravdu. Já si ale označení pro současný politický trend nevybral. Kdybych místo liberální použil slovo neobolševická, polovinu možných čtenářů by to odradilo. Další část by nevěděla, co tím myslím. Lidstvo se odmítá poučit se. I naše zkušenost se ztrácí za zdmi hřbitova.

3 0
možnosti
PH

R^ a s tou poslední větu podepisuji.

4 0
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 17,16
  • Průměrná čtenost 293x
Jsem expresident KKR, dárce plazmy, skládám básně, písně, musím je i sám interpretovat (nikdo jiný na to není) pomocí kytary a jiných hudebních nástrojů, zabýval jsem se grafologií, sloužil jsem u PS, vedl pionýry, byl finančním poradcem...

Věřím, že inteligentní člověk je schopen s jiným inteligentním člověkem se vždy domluvit. Jestliže oba chtějí. S těmi ostatními jak kdy. A že stejnou věc lze vidět i jinak.

Čulibrka uveřejňuji se zhruba ročním zpožděním v 13.30 hodin každý pátek.

Rád si přečtu vaše názory v debatě. Jakékoli. Napsat mi můžete i na https://www.facebook.com/jindrich.kubanek.3

Seznam rubrik