Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hmm dovolím si říct že po svých 40ti létech v USA trochu něco vím.

Tak za prve Američané berou 1 Amendment ( právo na zbraň) jako svatost ale právě teď jsme u toho problému. Tento zákon vzniknul hned po Americké revoluci,kdy takzvaní ( Founding Fathers) volali po domobraně. Dnes jsou v USA v takové situaci že když vás zastaví Policajt na dálnici za přestup rychlosti, běda jak uděláte nějaký špatný pohyb. Hned šahne na svojí zbraň, a divíte se mu když skoro každý má též zbraň? Já jsem sice nikdy zbraň neměl ale poslední dobou ( přestěhoval jsem se do Prahy Říjnu 2019) jsem se rozhodně cítil v minoritě.

Za svých 40 let v USA jsem prostě poznal že s Policajty není žádná sranda.

Prostě když řekne ruce na volantu, tak dam ruce na volant a počkám co bude chtít.

Dělat nějaký odpor nebo hádat se s Policajty v USA prostě není dobré pro vaše zdraví ať jste běloh nebo černoch.

0 0
možnosti

Naprosto souhlasím a nevidím mezi námi žádný rozpor. Dokonce já ani nejsem žádným stoupencem USPD a jak jsem už zde několikrát zmínil, přístup policie je jedna z mála věcí, proč bych v USA prostě nemohl žít... Na druhou stranu tento přístup částečně chápu vzhledem ke statistikám mrtvých policistů (statistiky ohledně jejich zabití legální a nelegální zbraní je už něco jiného).

0 0
možnosti

Zákony, které zakazují nošení zbraní, jsou takové povahy, že odzbrojí pouze ty, kteří nejsou odhodláni ani nakloněni páchání zločinů. Takové zákony činí věci horšími pro napadeného a snadnějšími pro útočníka, slouží spíše ku podpoře než k zabránění vraždám, neboť neozbrojený člověk může být napaden s větší sebedůvěrou než ozbrojený.

Thomas Jefferson

5 0
možnosti

Teď právě boří sochy generála Lee, Jefferson je IMHO další na řadě.

Nakonec, Otcové zakladatelé měli otroky všichni.

0 0
možnosti

R^úplně treně napsáno, píšete mi z duše!

0 0
možnosti
Foto

Mluvite mi z duse. A ona Martina je ukazkou toho, ze ackoliv v nejakem state zije, nema vlastne o nem moc poneti. Nebo nechce mit.

1 0
možnosti

Antifu v Idaho viděl zřejmě jen "českej rebel Venca" a jeho čeští švejkovití kumpáni. Fake news o Antifě se sice chvilku někde objevili, dokonce i na webu Bílého domu, ale rychle byly staženy. Ale za všechno určitě může Soros a pražská kavárna.

2 10
možnosti

Ono pokud někdo něco vidět nechce, lajkuje příspěvky někomu, kdo polemizuje s tím, zda to vůbec existuje, je pak těžko s ním věcně diskutovat...

Jako jestli jsem je všechny prolustroval a našel u nich nějakou "kartičku antify"? Tak to pak máte pravdu, je to všechno kompot (broskvovej)...

Jinak Antifa x Idaho = fake news? Jejich fighty s tzv. "Proud boys" v Portlandu jsou už celkem běžným koloritem a Portland je od Coeur d' Alene nějakých 380mil, což je v USA cestovní vzdálenost asi jako z Prahy do Kladna...

2 0
možnosti

Vynikající článek, není co vytknout. Z pohledu "liberálů" je, hádám, problém především v tom, že ještě nezakázali všechny nežádoucí statistiky, které nejdou v souladu s jejich pomateným viděním světa. Ale tendence nazvat statistiku rasistickou tu už nedávno byly, takže na tom zřejmě usilovně pracují:-)

11 2
možnosti

Až na to, že Antifa x Idaho jsou fake news.

0 5
možnosti

Ono to ve statech, kde byva zvykem "open carry", funguje vetsinou tak, ze skryte noseni (concealed carry) je naopak pouze na povoleni. Osobne si myslim, ze to zas takova vyhra neni. Jako demonstrace, ze zbran mate, se pouzit da, ale zaroven mate u tech, kdo ji viditelne nemaji (a to muze byt i bezny "nosic", ktery si musel zajit nekam, kde jsou zbrane zakazane), temer jistotu, ze jsou neozbrojeni.

0 0
možnosti

Ve mestech kde doslo k nejvetsim "riots" vladnou uz 20-30 let Demokrati a to vetsinou cerni Demokrati (starosta, police chief, guverner). Od doby programu Dem. prezidenta Johnsona "Great Society" uplyulo uz vice nez 50 let a byly do welfare cernych obyvatel nality TRILIONY dolaru. Jedna se o Medicaid, Housing projects, prispevky na bydleni, topeni, dopravu, food stamps, skolstvi. Je zajimave, ze ve skolstvi, kde cerni by meli moznost posilat sve deti do soukromych skol, t.zv. "voucher program", tak se Demokrati snazi tento program zrusit aby se zalibili levicovym Teachers Union-ucitelskym odborum, ktere prispivaji nemalymi castkami na jejich volebni machinace . Kde asi Demokrati udelali chybu? Odpoved je podle americkych medii (ktera se uz ani nesnazi byt nezavisla) zavinil to prezident Trump.

10 0
možnosti

Jak vypadají volební machinace demokratů? Nebo kampaň považujete za machinaci???

1 2
možnosti
Foto

A jaky je Váš názor na absolutní legalizaci všech drog?

1 1
možnosti
Foto

Samozřejmě legalizovat.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS