Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co je to vlastně demokracie podle opozice, když neuznává výsledky demokratických voleb a považuje je za nedemokratické? Není to náhodou třeba komunismus, tzv. socialistická demokracie, kde sice volby byly ale z předem připravených kandidátů se schválenými tzv. správnými názory:

32 5
možnosti
VK

Domníváte se snad, že ten, kdo kritizuje výsledek voleb, je neuznává za právoplatné?

4 1
možnosti
JR

Tři členové RRTV demokraticky zvolení demokraticky zvolenými poslanci.

Potíž je v tom, že až příliš mnoho lidí posuzuje demokratičnost voleb ne podle toho, zda jsou svobodné, tajné apod., ale podle toho, jak se jim líbí jejich výsledek.

Poznáte je podle toho, že pořád hystericky ječí něco o nutnosti chránit demokracii.

51 5
možnosti
ZD

Přesně. Kousek výše pan Ábelovský ... škoda komentovat.

9 0
možnosti
JK

Rada ČT má ve skutečnosti, díky Zákonu č. 483/1991 Sb. o ČT, docela dost pravomocí k tomu, aby mohla zásadně ovlivnit obsah vysílání ČT, také nejde je o 3 členy, ale o další 3 členy, zavázané a pochlebující vládní garnituře což převážilo poměr v radě na jednu stranu, vládní.

Za komuny jme byli vděční, že si někdo všímá stavu demokracie v Česku a pochlebovači krvavého režimu udávali posluchače RSE nebo HA, do žaláře šel okamžitě každý kdo propašoval ven nějaký článek o stavu u nás.

A ejhle doba se vrací, zapálení angažovaní obránci režimu si přejí uzavření hranic pro přenos neschválených názorů. Totalitní tendence izolovat a ovládnout prostě pořád v některých pohrobcích režimu zůstávají a schovávají to za národní hrdost.

Jsem hrdý Čech a Evropan, je vynikající, že si Evropani všímáme jeden druhého mluvíme spolu a dokážeme být i kritičtí, když je to třeba.

13 23
možnosti
PD

"pane profesore, už je čas..."

12 0
možnosti
ŠŠ

Někomu nevadí, že si politik koupí vydavatelství, protože o něm prý píšou lži a nechce roky čekat na soudy (jeho slova).

Veřejnoprávní televizi si tento politik koupit nemůže. Je tu ale jedna možnost, jak jí ovlivnit. A nepřekvapivě ji okamžitě využil. Na rozhlasu už má několik let svého člověka, tak teď si ho dosadí i do vedení ČT. "Demokraticky."

7 18
možnosti
JZ

Veřejnoprávní televizi si kupuje např. EU. Většina lidí zajímajících se o politiku to ví už několik let, vám se to asi ještě nedoneslo.

11 4
možnosti
JZ

Asi zase začnu používat slovo neomarxismus, výstižnější označení mě opravdu nenapadá.

14 0
možnosti
JF

J16i21ř55í 35F57o15g67e42l

4. 6. 2020 11:00

Piráti, mimochodem je to správně když je to jen v mužském rodu?:-P, budou moci jít do voleb klidně pod synonymem: Bonzáci.

Vyjde to nastejno, poněvadž bonzování je jediná činnost, kterou po celou dobu vykazují.

31 5
možnosti
RK

Bonzáci - je mimochodem správně to, když je to jen v mužském rodu?:-P

0 0
možnosti
MG

Zase to srovnavani EU s komunismem, naprosty intelektualni suteren. Tihle lide mohou byt radi, ze jsou uplne mimo - treba ze EU je ani za ty nejulitlejsi z jejich vyplodu neposle do uranovych dolu...coz je na jedne strane dobre, na druhe strane skoda, protoze ti ten rozdil jinak nikdy nepochopi a budou tady otravovat spolecnost do konce zivota.

Kdyby se zkusili zamyslet, proc asi nekdo vola po nejake kontrole z EU. Protoze ve vlastni zemi nema duveru ve statni instituce. A mel by ji snad mit? Autorka ji snad ma? Vsichni porad fnukaji, ze vlada nikdy nic nevyresi, a kdyz to resi instituce, do ktere zeme za ucelem spolecne kontroly (krome jinych ucelu, samozrejme) vstoupila, tak je to zase spatne.

8 25
možnosti
AN

A30l34e28š 91N15o76v13á34k

4. 6. 2020 10:59

nevšiml jsem si, že by složení Rady ČT řešila vláda...:-)

2 0
možnosti
VK

Vaše paranoia se úspěšně rozvíjí, co je na tom proboha arogantního, že někdo sleduje stav svobody tisku v České republice? Ať si každý sleduje stav čehokoliv uzná za vhodné.

Arogantní je zvolit do rady nějaké organizace někoho, kdo nechápe její smysl - chtěla byste v dozorčí radě ČEZ někoho, kdo nechápe smysl jeho existence?

6 29
možnosti
PD

no, vy si jaksi nevědomujete, že tyto samozvané instituce mají značně prolobovány ty instituce oficiální, např. AI nebo GP

4 0
možnosti
JP

V článku mě zaujal pouze obrat evropská vrchnost, jelikož to ostatní jsou pouze povídačky naší Kačky (to se tak říká, není to narážka na jméno autorky). Mám totiž velké podezření, že ti, kteří takto označují svůj vztah k evropskému společenství, ve skutečnosti mají po takovém uspořádání touhu. Jinak by nekroutili hlavou, jestliže v tom společenství je projevena starost o zachování plurality mediálního prostředí.

7 18
možnosti
LB

Těchto nehorázností bude přibývat, evropská kobyla v posledním tažení bude kopat stále více a mezi našimi lidmi se vždy našlo dostatek zrádců, kteří spěchali s udáním a prosbou o soudružskou pomoc k mocnosti, která nás v daný čas okupovala.

29 5
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,21
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik