Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J55a79n 59H25u31r52k25a

6. 6. 2020 1:01

pamatuji košilatý vtip...prodám vilu v Černobylu atraktivní lokalita jen pro vyvolené záření po celý rok zaručeno....

Vyrobíme elektrony a pozitrony z čirého záření?...co s vesmírným zářením a jaderným odpadem...to je to oč tu běží...R^ hezký den

0 0
možnosti
DT

Přidám jeden echt, co vyprávěl průvodce z dnešního Pripjati (toho města, co tehdy evakuovali). Našel někde na trávě vedle hlavní cesty tučnou matronu. Seděla tam polosvlečená a "opalovala" se. Prý ... taková intenzivní hnědavá barva kůže co se dostane nedaleko elektrárny obzvlášť dlouho vydrží. :-)

Myslím, že zatím elektrony a pozitrony vyrábí CERN, ale není to nic co by se dalo využít na zásobování energií - spíš to hodně energie stojí.

Před vesmírným zářením nás chrání atmosféra a magnetické pole Země - ne úplně dokonale ale úměrně tomu, co potřebujeme. Mimo atmosféru a magnetické pole ho neumíme odstínit absolutně ničím. Jen trochu snížit. Nedostatečně.

Odpad nemusí být nutně odpadem, byl o tom jeden blog a bude ve sběrných blozích, které budu publikovat zanedlouho - to jsou ty, s nadpisem "mýty o jaderné energetice", možná si je ještě pamatujete.

Mějte krásný den, a ́t se daří a díky za návštěvu. R^

1 0
možnosti
JK

existuji priznivci jadra, odpurci jadra a lide normalni.

Zareni casto pomaha a vetsina lidi napr. nema zadne problemy se snimkovanim. Nevadi jim vubec to zareni, ale jako u vseho je to ozarovani vzdy spojeno s nejakym kontextem, ktery muze byt neprijemny.

Jiz v roce 1972 to vyjadril pan PhDr. Ing. Jan Vodnansky ve svem znamem traktatu 'sla teta na snimkovani', ve kterem popisuje genderove nekorektni chovani ve spojitisti se zarenim:

Sla teta na snimkovani,mela pekne tetovani

a pan doktor se ji ptal, kdo vas teta tetoval?

Nechte prosim slusnou zenu, ja jsem tu jen u rentgenu,

sama ja se tetuji, dratuji a letuji.

0 0
možnosti
DT

:-) A pak jsou tu ještě lidi, co to bagatelizují. Jsem pro zdravý respekt, vycházející ze znalosti věci.

Přeju krásný večer a díky za návštěvu a zájem o věc. :-)R^

1 0
možnosti

Dani, Vaše články o škodlivosti radioaktivity považuji za nejzávažnější. V málokterém oboru se za ta léta nashromáždilo tolik bludů, nesmyslů a zavádějících informací. Přitom když to vezmeme zcela reálně, tak dnes jinou cestu, jak zajistit všem lidem na planetě dostatek energie, nemáme. Usilovně se sice vědci snaží, ale v dohledné době nic jiného tak neúčinkuje. Obnovitelné zdroje jsou hezká utopie, ale dosud se bez těch tradičních, které je podporují, ani nenadechly. Jen se s nimi dobře kšeftuje. Jako skoro vždycky s iluzemi. Moc děkuji a zdravím, tyhle všechny blogy mám opravdu dobře zažité. Přeji krásný začátek víkendu. R^V

1 0
možnosti
DT

Děkuju - to jste řekla moc hezky! Kšeftování s lidským strachem, které později vede ke kšeftování se zdroji.

Tak snad alespoň u vás se lidi nedají zfanatizovat a nebudou tleskat, když jim budou brát jediný slušný zdroj energie, který lidstvo má. R^

Všechna ta témata "boření mýtů kolem jaderné energetiky" chci dát do sběrných blogů, aby byly všechny hezky pohromadě. Mějte krásný den, Dani - a i vám překrásný víkend. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

R^Ono to neviditelné děsí. Někdy.

0 0
možnosti
DT

R^ Přesně. Proto myslím, že se o tom má mluvit, vysvětlovat, aby se lidi neděsili zbytečně. Bohužel totiž toho, že se lidi děsí neviditelného, zneužívá spousta podvodníků a manipulátorů.

Krásný den, Kláro, a ́t se vá daří. :-)

1 0
možnosti
PK

Dobrý den Dano, mám rád vaše blogy, to víte. Tento jsem přečetl bez otevření dalších odkazů. Chybí mi zde taková ta vaše čtivost. Možná to je důležité a zajímavé pro odbornější veřejnost. Já si počkám zase někdy příště. Hezký den a pište. :-) P.

1 0
možnosti
DT

Děkuju. :-) Tohle je soupis minulých blogů, u kterých nechci, aby zapadly do zapomnění - a možná je před lety někteří dnešní čtenáři blogů neviděli. Vybírám do těch soupisů blogy, které jsou načasové.

Jsem si ale jistá, že jste je už tehdy viděl, takže o nic nepřicházíte. Leda byste si to chtěl osvěžit :-)

Přeju krásný den, ať se vám vydaří, Pavle. R^

0 0
možnosti
Foto

Dano, děkuji a přeji zdravá těla celé rodině!R^R^R^R^

0 0
možnosti
DT

R^ Zdraví je to nejdůležitější. Vám všem také, a to myslím naprosto od srdce. Mějte se všichni pospolu krásně, Horste. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Ad téměř poslední věta. Nemyslel tím ten dotyčný leukemii?

0 0
možnosti
DT

Myslíte tu větu o obří dávce? Tu jsem myslela v tom smyslu, že akutní nemoc z ozáření se projevuje vším možným, ale leukemií moc ne.

Krásný den a díky za zájem o věc, Jiří. :-)R^

0 0
možnosti
JK

J46a74n 24K57a62z72d43a

4. 6. 2020 9:12

Kéž by Vaše blogy četli i zarytí odpůrci atomové energie. Ti co vystudovali humanitní obory a mají vždy a ve všem svou "pravdu". Karma

1 0
možnosti
DT

Jste moc hodný, děkuju. :-)

Také proto dělám tyhle "souhrnné" blogy. Všechno hezky na jedné hromádce. Budu moc ráda, když vezmete link na blog (a na ty další, které ještě přijdou) a pošlete ho do světa. Aby ten, kdo má zájem, mohl všechno přečíst. Čím víc o tomhle lidi budou vědět, tím míň se musí bát. A tím méně budou manipulovatelnější...

Mějte krásný den, ať se vám daří, Jane, a díky za zájem o věc. :-)R^

0 0
možnosti
VB

Stačí se podívat každý rok na každoroční příliv nových nemocí v naší populaci, mj. novotvary (nádory) - statistic. úřad či ÚZIS. Stát, který nezkoumá příčiny závaž. nemocí a nesnaží se snižovat rizika (např. potraviny, nábytek, staveb. materiály v obyt. domech, kvalita "trubek" pro pitnou vodu atd.), není dobrým státem, řada západ. zemí se snaží ta rizika snižovat, tam se lidé dožívají vyššího věku a ve zdravějším stavu.

0 0
možnosti
DT

Vidím problém v tom, že na žádné nemoci jako je rakovina není nálepka typu "způsobilo mě to a tamto". Zhoubné bujení (jak to vidím) je princip, který je založen v systému a může ho vyvolat jakýkoliv ze spousty potenciálně vhodných faktorů. Léky (i léky jen tak přítomné ve vodě a potravinách), chemie, záření, opalování, stress, cokoliv... Jen u hodně malého množství "rakovin" se ví, že je způsobil nějaký konkrétní faktor.

Osobně si myslím, že by bylo hezké, kdybychom měli co nejméně buněčného stressu a dožívali se vyššího věku - ale náš dnešní způsob života to nedovoluje. Jenže když se ho vzdáme, budeme se dožívat ještě nižšího věku, tak jako naši nechemizovaní předkové...

Dávat pozor na olověné trubky a pesticidy samozřejmě neuškodí. Co se týká "radioaktivit" - tam se už pozor dává - a v daleko větší míře než u ostatních faktorů.

Krásný den, Vladimíro, a děkuju za zájem o věc a za návštěvu. :-)R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 18,73
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.