Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je vice nez zajimave, ze za celou dobu od roku osmdesat devet, se v ceskych novinach nepsalo stejnym zpusobem, jak u nas kdysi komunisti okradali poctive lidi. Zemedelcum ukradli pole na kterych po generace pracovali. Je to dlouha povidka o ktere lidi doma neradi slysi.

0 0
možnosti
Foto

Jak ukradli, když dotyční vstoupili do družstva dobrovolně, a jinak tam vstoupit nemohli a navíc v pozemkových knihách zůstali zapsáni jako vlastníky. Mohli kdykoliv vystoupit. Bylo to pro ně výhodné, zbavili se hypoték a dostali výhodný úvěr na družstevní kravín. A navíc jako družstvo mohli výhodně jednat z pozice síly z jinými subjekty, podniky, státem. Jak si myslíte, že jako jednotlivci by se domákli ke krmivu, sadbovým bramborám atd

To, že to bylo dobrovolné, svědčí to, kolik zůstalo ještě hodně dlouho soukromými rolníky. Protože v podstatě pocházím ze rolnické rodiny, tak musím říci, že jsem pár znal a také jsem znal ty spokojené kulaky, kteří do družstva vstoupili, dělali předsedy a po r. 1989 pak družstvo rozpustili.

1 1
možnosti

J15i91r89i 54T86i39c64h28y

3. 6. 2020 17:54

Ti slepi posluchaci liberalni fasisticke propagandy by si meli precist pro zacatek tento, prispevek, aby se probrali z blouzneni a skutecne se dozvedeli, co se deje.

3 0
možnosti
Foto

Víte pane Tichý, to co předvádí CNN je tragedie, den ode dne horší. Její moderátoři, speciálně Lemon a Cuomo jsou prototypem nenávisti. Ovšem to co převádí takoví ti přesvědčení fanoušci Trumpa, to není moc rozdílné oproti demagogii levice a CNN. A právě v tom tkví největší nebezpečí pro budoucnost. Totiž relativizovat sprostou vraždu tím, že dotyčný byl trestaný v minulosti nebo že snad měl platit falešnou bankovkou...to už bychom pak mohli třeba říct, že Hitler měl právo nenávidět Židy, protože lékař jeho matce nedokázal zachránit život ( byl to Žid) a podle některých historiků právě to způsobilo jeho nenávist. Prostě my musíme vidět a hlavně říkat pravdu. I když se možná nehodí k našemu politickému nebo náboženskému přesvědčení. Jakmile si ale pravdu začneme upravovat, tak to nepřátelé okamžitě využijí. A vidíme to v ulicích USA, protože ty výtržnosti a rabování, to je dost precizně organizovaná akce.

2 0
možnosti
Foto

Nezlobte se, ale považuji za nehoráznost připomínat, že byl George Floyd odsouzen na 5 let do vězení. Stejně jako informaci že měl v sobě pervitín ( ten se snad u nás neprodává), když relevantní výsledky pitvy nejsou dosud veřejnosti přesně známy. I to že snad platil falešnou bankovkou je nedůležité. Kromě toho, že ta falešná bankovka se může do rukou dostat každému, já osobně jí nepoznám a jestli se jednalo o 20 USD, tak to je snad nejvíce falšovaná bankovka. Navíc, nesetkal jsem se často s tím, že by někdo pravost dvacky kontroloval. Další dezinformace je, že se měl honit s policii. Ve chvíli kdy na místo dorazil vrah, Floyd seděl zpacifikovaný v policejním autě a pouze nadával, že má klaustrofobii. Načež byl brutálně z auta vytažen a následovala ona tragedie.

Policisté procházejí tvrdým výcvikem. Jak fyzickým tak i psychickým. Jsou trénovaní aby zvládli krizové situace. Tohle nebyla nějaká extrémní krize. Byl to jeden ze stovek případů, jaké různá oddělení po celé zemi každý den řeší. Přesto tuto situaci nezvládli, i když by si snadno poradili i čerství absolventi akademie. Píšete že Floyd se před rokem vrátil z vězení. Onen vrah měl za dobu služby u policie 18 záznamů o stížnostech. Většinou za ponižování, agresivitu a podobně. To jste nezmínila. Omylem? Nazývejme věci pravým jménem. Vraždu vraždou a rabování rabováním. I když jsem založením republikán, nemohu souhlasit s postupem jak oněch policistů tak s následujícími kroky presidenta. Ten namísto aby situaci zklidnil, přilévá olej do ohně hloupými proklamacemi. Tak hloupými, že se od nich, sice mírně ale přesto distancují i jeho nejbližší spolupracovníci.

4 3
možnosti

Nesouhlasím s tím, jak zemřel. Nelíbilo se mi chování policie a vyjádření k autopsy bylo zveřejněno v televizi, protože mi to říkal nejenom syn ale i manžel, kteří jsou velice opatrní trvrdit něco, co neviděli na vlastní oči. Ted se jenom píše o tom, jestli se jednalo o udušení nebo ne a drogy prý neovlivní důvod smrti. Policie má tady velice tvrdou práci, takže asi budu na jejich straně, i když nejsem na straně tohoto policajta a chování bylo hrozné. Vím, že už měl záznamy, a proto jsem byla zásadně proti němu a také prezident Trump byl znechucený a nařídil okamžité přešetření případu. A souhlasím,je to velké neštěstí... Ale na druhé straně, rabování a mlácení a střílení na nevinné lidi, asi OK také nebude. A už se to děje moc dlouho, abych si myslela, že to není proto, aby se rozdmýchávaly nesváry mezi lidma. Kýmkoliv. Nevidím barvu kůže, vidím nevhodně chování. Celých demonstrací se už ujali běloši, takže nejde o smrt, jde o rabování, zapalování a chaosu a proti tomu jsem.

Dlouhá léta jsem byla demokratka. I můj první amer. manžel mi říkal: brácha je republikán, nemluv s ním o politice, protože by byla dlouhá diskuze. Na druhou stranu mě dostaly nepravdivé hlášky a lhaní demokratů. Přesto můžu říci, že nejsem ani na jedné straně evidovaná. Nemám ráda, když mě někdo svazuje. Stále se budu rozhodovat podle toho, kdo mi připadá více pravdivý a upřímný, pokud se dá vůbec o politicích říci, že jsou alespon trochu upřímní. A za čtyři roky jsou to republikání, a proto jsem na jejich straně.

2 0
možnosti
Foto

To je strašný;-€. Ivano, vím, že tam máte rodinu, ale neprolétlo Vám hlavou, že byste se vrátila sem domů?

KarmaR^

3 0
možnosti

Jsme Republikánský stát, u nás to probíhá v podstatě v poklidu. Také nezemřelo tolik lidí na coronavirus jako v dem. státech, kde nechávali nemocné staré lidi v domovech důchodců. U nás se nemocní dávali do nemocnic. V N.Y, asi 60 procent zemřelých byli z domovů pro důchodce. Já nevím, je těžké se vrátit, jsem tady dvacet let. Můj syn nechce zpátky, jedině kdyby museli. A můj manžel by se odstěhoval do Cech ihned. Miluje Cechy, posloucháme spolu i české filmy, kde nejsou titulky. Libí se mu atmosféra a asi bych řekla, že ten zdravý rozum.

7 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 21,99
  • Průměrná čtenost 958x
Listen to the wind,

IT TALKS.

Listen to the silence,

IT SPEAKS.

Listen to your heart,

IT KNOWS.

(Native American Proverb)

 

Seznam rubrik