Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážený pane, smekám před vámi.R^R^

Ač ateista a neznaboh, musím konstatovat, že něco tak pozitivního a empatického jsem už dlouho nečetl. Vy jste člověk, s kterým se dá jít na pivo.:-)

0 0
možnosti
ZH

Mno, taková poznámka k textu. Kulturu (náboženství), která explicitně požaduje zabíjení kritiků té kultury, musím považovat za špatnou, podřadnou a hodnou zániku. A to pro její netoleranci, která brání dialogu. Tímto způsobem se ze mě totiž stane kritik té kultury, čímž se dostanu (aspoň potenciálně) do ohrožení života.

1 1
možnosti
Foto

A ani nemusíte mít jinou barvu pleti. Dříve stačil i otec živnostník.

0 0
možnosti
MM

Pamatuju si, jak jsem před lety doprovázel skupinu Barmánců (asi 5 manželských párů s dětmi) po Brně. Některé pohledy kolemjdoucích vypadaly dost vyděšeně, byť moji klienti byli slušně oblečení a nedělali nic nepřístojného. Stačilo, že mají šikmé oči a je jich o něco víc, než lidé zvyknou normálně vídat např. ve vietnamských večerkách. Když nás míjel jeden chlap, zamumlal si pro sebe "tlupa". Bylo mi trapně, když se mě jeden z Barmánců ptal, co to znamená. Takže pokud jde o můj názor: Ne, opravdu nejsme k odlišnostem tolerantní společnost, spíš lhostejná nebo pasivně agresivní. Čím vším si musí projít třeba takový vysokoškolsky vzdělaný a slušnou prací živící se Rom, ani nemluvě. To je peklo.

3 0
možnosti
Foto

Ten vysokoškolsky vzdělaný Rom a slušně se živící to nejvíc schytá od svých soukmenovců. A k tomu nadávku bílej (gadža).

2 1
možnosti
PK

V naší vesnické hospodě skutečně pivní bratři nestřádají velké cestovní plány, ale nadávají na většinu z toho co se stalo či stane ať je to pozitivní či nikoliv .....a nejsou to staří dědkové,ty byli vytlačeni ke svým pecím....;-D

0 0
možnosti
MN

Češi vypadají tolerantně, to ano. Ovšem vsadil bych své boty, že by tomu tak nebylo, pokud by společnost nebyla tak homogenní. Tolerance je snadná, pokud není co tolerovat. V případě silných menšin dělajících bordel, by byla veškerá tolerance v tahu. Stačí si vzpomenout na Romy, kteří jsou proti jejich bratrům v americe doslova jako beránci. V podstatě nekonfliktní skupina, která se zcela neintegrovala a proto vznikají drobné konflikty.

Není účel být tolerantní tak, že popřete sebe ve svém vlastním domě. Proto musí spousta intelektuálů používat doublethink a stávají se z nich odporné parodie na rozum.

1 0
možnosti
Foto

Češi jsou tolerantní (většinově) jen když cizinec zůstane ve své zemi.

Pokud přřijede k nám tak jsou jej schopni akceptovat jen pokud se nijak neliší od naší většinové populace.

Odlišný oděv, zvyky, náboženství, barvu pleti ......češi většinově nejen netolerují, ale jsou minimalně verbálně značne agresivní a snaží se cizincům vnutit náš způsob života.

1 10
možnosti

"Si fueris Romae, Romano vivito more; si fueris alibi, vivito sicut ibi"...a určitě to není o oděvu, nebo barvě pleti.

0 1
možnosti
VK

celkem hezké, ale zdarma (!) není nic - ani ty univerzity.

0 0
možnosti
Foto

Čeští intelektuálové podléhají iluzi o tom, že jsme mimořádně tolerantní. Jistě máte pravdu v tom, že společnosti, které se nám na první pohled tolerantní zdají při bližším poznání takové nejsou.

Ale naše iluze vzniká tím, že žijeme po staletí jako kompaktní národ a od roku 1945 jsme naprosto homogenní. Přistěhovalecké skupiny Maďarů, Rumunů a Slováků se rychle asimilují. Tisíce Američanů a j. cizinců v Praze nelze počítat k reálnému multikulturalismu. To je zvláštní prostředí.

Pokud by česká společnost byla konfrontována skutečně s jinou kulturou, chovala by se stejně jako Francouzi, Rusové apod... Takovou konfrontací by třeba bylo zavedení menšinového školství, dvojjazyčnost na úřadech ... prostě ze smíchovské hospůdky nemůžu věrohodně hovořit o multikulturalismu.

4 0
možnosti
JH

J95a53n 39H74a19r71v11a24n

3. 6. 2020 15:36

Dvojjazyčnost na úřadech je u nás už mnoho desítek let.

0 0
možnosti
Foto

Jenom tak 10%, víc není schopná žádná společnost, resp. stát v daných hranicích na svém území zvládnout, integrovat. Občanství musí být podmíněno perfektní znalostí převažujícího dorozumívacího jazyka.

1 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4486x
Jmenuji se Ondřej Havelka, jsem cestovatel, religionista, teolog, podnikatel. Zabývám se mezikulturním a mezináboženským dialogem.

 

Seznam rubrik