Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdepak, "absolutní přesvědčení" napáchá více škody nežli užitku..

Víra? Prosím, ne na vše má člověk rozumovou odpověď ..tak si to nahrazuje vírou.. Ale měla by s tím být spojena i ta pokora (jistá míra zdravého pochybování).. a ne absolutní přesvědčení (které sebou nese absenci sebereflexe, ignorování rozumových argumentů, lpění na omylech, netoleranci, fanatismus..).

Vy jste se uzavřel do svého vlastního světa, kdy dnešní svět vnímáte jako zkažený, necitlivý, málo duchovní, prohnilý materialismem ..a který nespokojený Bůh po zásluze trestá varovnými pohromami.

Ale kdeže. Co je dnešní pandemie proti morovým ranám, náboženským válkám a všemu tomu, co lidstvo stíhalo v průběhu jeho historie? Kdy byla společnost kulturnější, citlivější, humánnější, duchovnější? Neidealizujte si dávné doby, kdy lidé podle vás žili "duchovnějším životem". Vždyť to byl většinou boj o holé přežití, hrubost, zotročování, válčení, loupení, znásilňování..

Prostě nerouhejte se;-)

4 0
možnosti

P43a31v59e50l 44V48é35b90r

2. 6. 2020 16:37

Víte, jaký je rozdíl mezi vírou a přesvědčením?

Když jsem byl malý, říkala mně maminka, že ho mám jen na čurání. Tehdy jsem tomu věřil. Dnes jsem o tom přesvědčený.

4 0
možnosti

Malá dívka měla přesvědčení. Dospělí lidé už měli zkušenost, že modlení nefunguje

3 1
možnosti
  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik