Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Miroslave, já nevím od kdy začal dovoz základních potravin, já vím, že naše zemědělství bylo postupně utlumovano, že si noví sedláci stěžovali na nerovné podmínky, táhne se to jak stříbrná nit od té doby kdy se po velkém třesku vracela hospodářství soukromníkům dědicům či prostě od doby, kdy se započalo zase soukrome hospodařit.

Nemůžu vam zodpovědět vaši otázku, ale vy jste ji položil ale určitě jen cvičně, že Miroslave :-)

0 0
možnosti

Patří pod 9:42, zase jsem nevychytala vlákno...

0 0
možnosti

Vycházím z předpokladu, že na počátku všeho - je "Dobrý úmysl". Pak se ovšem nad neuvěřitelnými volovinami člověk nestačí divit ! Kvóty žen, (i do soukromých subjektů) - 85% zastoupení domácích potravin !? U nás je všechno naruby - Dominují velkocelky - malé usedlosti, farmy chybí. Máme v EU největší plochy k hospodaření - Pak jsou očekávaně zničeny - až do úrovně kvality vody. Malý, dotuje toho velkého - Dotace jsou určeny zcela opačně ...

Žádná země, není potravinově samozásobitelná - Francie dováží i sýry, Čína tezi opustila. Jak vypěstovat teplomilnou plodinu ? Technicky, ani právně, není možné ! Volný pohyb zboží - Potravin! Určitě můžeme pěstovat i fíky, nutno je umístit do skleníků ! Podobně zavlažovat, pak se i urodí. Na konci všeho se logicky objeví náklad - cena. (Mj., opatření na 5 - 10 let) ...

Ten problém je spletitý - Postavení strarozemědělce v EU a našeho. (Co jsme si vyjednali - to máme). Ústředním problémem, ČR je - Abychom nebyli střechou Evropy, ale vanou ! Zabránit suchu ! Srážek je dostatek, pouze si ji necháváme doslova odtéci mezi prsty. Já bych chápal program - 85% spadlých srážek zadržet v naší republice ! To by byla bomba., Potravin ? Na počátku všeho je "Dobrý úmysl", jistě - Kopec neuvěřitelných volovin ! ... :-)

1 0
možnosti

J57i25r10i 18P15i41l18n49y

2. 6. 2020 8:49

Pořád lepší podporovat Český Agrofert, něž vozit ze Španěl. Peníze alespoň zůstanou doma a dají práci Čechům.

1 1
možnosti
Foto

Tak raději jíst české parky bez masa a další zdražene humusy...

2 0
možnosti

Dovoz potravin, které si můžeme vypěstovat sami je ekologický? Huntovani komunikací, spotřeba pohonných hmot, znečištění ovzduší, dopravní nehody zaviněné kamiony... kvůli bramborám ze Španělska?

4 0
možnosti

A jak někomu nařídíte, aby něco pěstoval?

1 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2159x
Ředitel Liberálního institutu, dříve poradce v Evropském parlamentu.

http://libinst.cz

Seznam rubrik