Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak si tak čtu diskusi, většina si tu mele svůj kafemlejnek a málokdo se zabývá podstatou článku i případu. To vás fakt nikoho nenapadají stejné otázky jako autorku? A kdyby vás někoho náhodou napadly, nechcete znát odpovědi?

1 0
možnosti

Taky mi hlava nebere, proč se diskuze úplně vzdálila tématu blogu.

A přetřásané téma je de facto nekonečné, a už mnohokrát zde na blogu probírané.

0 0
možnosti
ZB

Střídavá péče je pro všechny zúčastněné ta nejlepší volba. Děti potřebují oba rodiče. Ze všech statistik vyplývá, že nejhůř dopadnou děti o které se stará samostatně matka. Pravděpodobnost uvěznění v budoucím životě je asi 10x větší než u dětí ze střídavé péče.

takže otcové co se chtějí starat děti zachraňují.

1 3
možnosti
Foto

Statistiky ze střídavky zatím nemáme.

Moje děti prošly společnou péčí (2, 5 let, 2- 3 noci u tatínka podle dohody a našeho pracovního vytížení). Skončily u mě, OSPOD kapituloval a k poslednímu soudu se sociálka ani nedostavila. Prostě úřednice trošku neodhadla situaci. Považovala mě za frustrovanou a ublíženou matku, které mladší sestra odbrnkla manžela :-);-D;-). Všichni se pereme s předsudky. Naštěstí MĚ do blázince nedostali.

Děti jsou dospělé a já střídavku důrazně nedoporučuji. Dcera byla několik let na hranici vyhazovu z gymnázia - rozházený režim, úkoly, nesoustředěnost a další specifické zvláštnosti, o kterých jsem já věděla, ale které by mi úřednice OSPODU NEVĚŘILA (Maturita nakonec z čj i aj za 1 ;-D).

pOKUD SE OTEC CHCE STARAT O DÍTĚ, NECHŤ S MATKOU NEBOJUJE, ALE SNAŽÍ SE ROZUMNĚ DOMLUVIT.

Sorry, mimo téma, Ivanko.

3 2
možnosti
Foto

Doplním: OSPOD často intenzivně a velmi zaujatě řeší spory o děti a prudí matky, které jsou často spíš zoufalé než co jiného. Pak mu uniknou skutečné průšvihy. Už se to párkrát stalo. Omlouvám se vzorným otcům, ale nutit matky ke střídavce je hnus. Vždycky je mnoho jiných cest, jak být dobrým otcem.

4 2
možnosti
Foto

Třeba? (Omlouvám se, Veroniko, ale najděte mi jedinou v situaci, kdy roky nevidíte vlastní dítě.)

Kam tedy pak zařadit "opak" vaší věty psané třeba takto:

"Omlouvám se vzorným matkám, ale nutit otce vidět své dítě 3 dny v měsíci (nebo taky "zcela ztratit kontakt se svým dítětem") je hnus."

Mám to jinak. Ten rodič, který bere svému dítěti právo na to, aby měl nějaký normální kontakt s druhým rodičem by si zasloužil zcela středověký pranýř...

1 0
možnosti
DK

Psát o věcech, o kterých nevím nic nebo jen málo, vede často k nesmyslným závěrům.

1 0
možnosti
Foto

Snad to není tenhle případ

0 0
možnosti
PB

Prarodiče bych vynechal. Nevíte, jaké tlaky na ně vyvíjely sociální čarodějnice ohledně toho, aby to tak všechno zůstalo. A taky nevíte, jaké úsilí v tomto vynaložili.

0 0
možnosti
Foto

Nevynechám. Tlaky jsou tlaky, a vlastní rozum je vlastní rozum.

5 0
možnosti
Foto

Také je to nad mé chápání, netuším, jak se z těch "proč?" zodpovědné osoby vymotají, ale tomu malému to už bohužel život nevrátí.;-(

R^Ivko

0 0
možnosti
Foto

Protože sociální pracovnice zrovna prudily nějakou něšťastnou maminu, jejíž bohatý bývalý manžel chce střídavku?

1 3
možnosti
VV

Omg... Vraťte se do reality

1 0
možnosti
DS

A to jsi, Ivano, nezmínila pediatra, který chlapečka musel párkrát vidět a pakliže na něm či na matce shledával něco nepatřičného, měl využít své oznamovací povinnosti.

4 0
možnosti

Vysvětlím Vám to jednoduše.

Svět má do dokonalosti tak daleko jako já do 21 letého modrookého blonďatého idola žen. Když se sociálka bude málo vrtat lidem do života, skončí pár dětí takhle. Když se jim bude vrtat moc, skončíme jako Norsko. Správné vyvážení není v reálném světě možné.

13 0
možnosti
Foto

A když se budu vrtat přiměřeně, ubyde takovýchto tragédií;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 628
  • Celková karma 33,43
  • Průměrná čtenost 2040x
Učitelka MŠ, matka, muzikantka, autorka knih "30% pro život" a  "Dokonalá rozkoš", ...a také Danajka.  Psát mi můžete na ohlasynablogdanajka@seznam.cz             Miluju Ich formu a mám jen jeden život, takže... :-)

Seznam rubrik

Oblíbené blogy