Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Absolutní souhlas s názorem autora!

2 2
možnosti
Foto

Liberecký hejtman má nějaké pochyby.

Dostal jsem od starosty jedné z postižených obcí následující dopis Obecních svazů,

http://www.nebakov.cz/dokumenty/obecni-svazy.pdf

Pokud někdo z přátel pana premiéra mi chce dát mínus, ať si stěžuje rovnou u hejtmana, já jen přeposílám. Co si myslím, tu nehraje roli, nehledě na to, že to nelze napsat.

1 0
možnosti

Nějak tomu nerozumím, jaké že to pochyby má hejtman? Proč bych si měl stěžovat právě u něj, když v příloze jeho jméno nevidím?

0 0
možnosti

Pokud obce nepochopily, že na řadě je zrušení řady investic, jsou na dobré cestě k bankrotu. Stát ani obce žádné své peníze nemají, rozdávání se rovná inflačním pěnězům. Soukromý sektor musel začít tvrdě propouštět, šetřit, omezovat, rušit. To si starostové myslím, že jich se to nedotkne jenom proto, že kanalizaci nebyli schopni vybudovat v posledních 50 letech?

4 1
možnosti

Má to jeden háček: Všichni si potřebné peníze nakonec budou muset půjčit.

Stát si půjčuje mnohem levněji, než kraje. Kraje pak nesrovnatelně levněji, než menší města. A malým obcím už nikdo nepůjčí vůbec.

Ještě jedna poznámka: Geniální Babiš to prý obcím a městům vynahradí v dotacích (povídali). Myslíte, že bude hrazeno cca 6 200 dotačních titulů? (tolik je měst a obcí, kterým by ztráta měla být nahrazena). Takže ti dostatečně protřelí svým obcím zajistí dotaci, zbylých pět a půl tisíce obcí spláče.

5 2
možnosti

Nevím, jestli o s těmi úvěry je úplně pravda. Příklad z praxe: menší obec cca 400 obyvatel, úvěr 15 000 000,-, úrok 1,68%, rok 2014. Kdo chce, ať posoudí ....

3 1
možnosti

J95a60n 47B36u69r34d78a

1. 6. 2020 11:00

"Co erár činí, dobře činí" po sto padesáté osmé.

1 0
možnosti

Tak si to neideologicky a hlavně fakticky můžeme shrnout - AB za 6 let svého působení, projedl celou podstatu konjuktury. Rezervy nejsou, naopak byly vybrakovány a investovány do svých voličů. Poctivci, jako vždy poškozeni - Inflací. Stát ještě více zmolochovatěl. Umí zastavit ekonomiku - Neumí ji rozjet. Brání tomu byrokracie, digitalizace se nekoná. Krásné srovnání s Německem - Rakouskem - ČR stále jako za RU ! Současný stát je neakční, překrmený bumbrlík zátěže ...!

Úsměvné, kdy je vyplaceno asi 12% toho slibovaného. Co hůře ! Očekávaně, již není kde brát ! Klasika - Obce, samospráva, se chová jako Hospodář ! Slovy J. Haška - "Tak koho bychom tak ještě pumpli" ? S obcemi , nic neprojednáno - Nic nenaznačeno! Přichází se tedy a krade. No dobře, tak to ovšem fungovalo 1948 - 1989 ! Všechno zkvétalo a mílovými kroky i předbíhalo - Taky, prostě, aby bylo lépe. Okradu tě a obratem obohatím ! Dotacemi ! Nejsou sice nárokové, jisté, nicméně když se nám pěkně ukloníš - No sám - Ano uvidíš. O tom, co je správné a krásné, přece rozhodujeme ANO - MY ... !

(Naše obec přichází o 2.,5 mil. Kč. Chodník nebude, starosta říká, že na poradní sbor k sepisování žádostí, prostě nemá) ! Přemýšlí o smyslu svého hospodaření ! ... :-)

10 6
možnosti

Jestliže starosta neumí sepsat žádost nebo alespoň sehnat někoho, kdo to pro něj udělá a raději přijde o 2,5 mil., pak to asi nebude dobrý starosta.

8 4
možnosti

Stát, vláda Babiš nařídil vypnutí ekonomiky. Tuto pravomoc vláda má, využila ji a zdá se, že oprávněně. Pro tento případ má mít stát rezervy, které byly Babišem v době konjunktury rozpuštěny, vzpomínáte si. Také má mít naskladněný materiál ve státních hmotných rezervách, kde se před krizí chystal výprodej drahých kovů a absolutně bez zájmu byla zásoba zdravotnických potřeb. Kromě toho, pokud se rozhodli ekonomiku vypnout, už v tu chvíli měl existovat plán, jak ji zase zapnout, no a ono nic, žádný plán není, "plán má jen ten virus", sdělil nám Hamáček.

Obce i města jsou také stát a tak musí vládě platit, super hláška. Nemyslíte, že vy, já, prostě občané, jsme taky stát, pošleme vládě navíc čtvrtinu ze zdaněné výplaty?

A co taková Dolní Dobrouč, kolik tak může emitovat dluhopisů a s jakým úrokem, když to udělá u Horní Dobrouč, bude na tom stejně? Je vám jasné, že stát sežene chybějící peníze mnohem a mnohem levněji?

Jenže Andy uviděl zůstatky peněz na účtech krajů, mest a obcí, oči mu zasvítili jak strýčkovi Skrblíkovi hned začal hrabat. Je nutný plný měšec, než zase začne objíždět spřátelené kraje a obce, kde nehrozí rebelie a kde lze naslibovat cokoliv, za chrastění měšce a výkřiků "zdroje jsou". Takže nejdřív jim peníze sebere a pak těm hodným schválí dotace a na zlobivé se opět nedostane, nejspíš stylem formálních nedostatků v žádosti o dotaci.

Jestli je tohle normální, tak ať se propadnu do západního Německa

11 5
možnosti

a ten virus co vypnul Evropu by se nás jinak nedotknul že, zvláště ekonomicky....

9 5
možnosti

autor má naprostou pravdu, ale pochopit jeho shrnutí, to už chce fištróna

6 0
možnosti

Zoufalí lidé - Vláda, dělá zoufalé věci. Oni rozbíjejí ještě podstatu toho zbývalého - funkčního ! Už ani Starosta si není jist, je zakleknut. Jasný podvodník - Hospodaří dobře a odpovědně ... ! :-)

4 4
možnosti
Foto

Nepripadate si už trapně pane Koblihou?

5 10
možnosti

ajaj demokrati jsou tady....;-D

5 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS