Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K25a88r28e68l 21C20a40c64h

1. 6. 2020 18:34

Vtloukali nám do hlavy v hodinách ML, že kriterium pravdy je společenská praxe. Tato definice má něco do sebe. Každý považuje za svou pravdu to, co mu říká jeho rozum po vyhodnocení dosavadní praxe. Proto kdysi byla ve vážnosti doporučení stařešinů rodu - vycházela totiž z delší praxe. Dnes máme díky technologiím přístup téměř k nekonečnému množství informací, takže můžeme čerpat pohodlně a bez omezení i z praxe minulých generací. Jistý americký profesor matematiky Bill Warner si dal tu práci, že statisticky a graficky zmapoval rozpínavý násilný islámský džihád od doby Mohameda až téměř po současnost po dvacetiletých cyklech. Za celou tu dobu zaznamenal klidné období jen po dobu 80 let. Společenská praxe za těch zhruba 1400 let nám říká, že islámští migranti jsou pro kulturní oblast Evropy, založené na židovsko-křesťanské tradici, smrtelným nebezpečím. Protože Islám je rozpínavý a s naší kulturou nekompatibilní. Příměr, který použila paní poslankyně byl naprosto v souladu se zažitou společenskou praxí a nedovedu si představit lepší. Udat ji pro spáchání trestného činu mohl jen duševní ubožák.

0 0
možnosti
VH

Mela odvahu a rekla za vetsinu z nas, co si myslime a co se ukazuje cim dal vic jako pravdive!

0 0
možnosti
Foto

Možná - kdyby poslankyně Maříková vyjádřila totéž jinými slovy - těmi kulantnějšími, nevyvolala by v některých poslancích tolik odporu. Pokud vezmeme zkušenosti s invazí těmito národů do Evropy z minulosti - (ze středověku), v podstatě měla pravdu. Hysterie klem jejích slov proto není na místě. Rv

8 0
možnosti
JS

Podstatný je obsah, ne forma. Podle mého názoru poslankyně to vyjádřila přesně a jasně.

5 0
možnosti
SB

Souhlas s 99% toho, co jste napsal.

Jediná výjinka, tedy to chybějící 1%, je vaše úvaha o tom, že dnes už nikdo netvrdí, že migranti jsou vděční.

Na těchto diskusních stránkách jsou dva takoví, kteří to tvrdí pořár.

Dříve jich bylo mnohem více, takže ten úbytek je značný, avšak přesto je nelze říci, že nikdo.

7 0
možnosti
  • Počet článků 94
  • Celková karma 23,44
  • Průměrná čtenost 848x
Moje motto je "doufej v nejlepší, počítej s nejhorším". To je také heslo mého oblíbeného hrdiny Jacka Reachera od Lee Childa. 

Seznam rubrik