Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J76a21n 40H43u54r47k28a

20. 6. 2020 10:16

vrtá mi hlavou proč za Komárů nebyl problém nadchod, podchod, lávka, vše realizováno kolem týdne za pár Chechtáků...a dnes v Zlatém kapitalismu...p rdd...

0 0
možnosti

Jako dítě jsem každý druhý týden mazal z Ostravy hl.n do Přívozu přes 3 lávky (za sebou) přes železniční opravny k dědovi a babičce. Děda byl strojvedoucí a měl byt tam, kde to do dnešních dnů spoluobčané dokonale vybydleli a zničili (Přednádraží).

Zajímavé byly "díry" v podlaze (semtam nějaká fošna chyběla) lávky. Bylo vidět dolů a mi to moc dobře nedělalo. Taky se přes ty díry pěkně valil kouř z lokomotiv (i když elektrické už převažovaly). Zimní sníh na lávkách rozhodně nebyl dlouho bílý :-).

Taky jsme počítali vagony v jednotlivých vlacích (i jednotlivé typy).

Dnes už jsou funkční lávky jen dvě (ta prostřední už není).

0 0
možnosti

To se tak krásně čte, Zdeňku!

Úplně cítim tu vůni železniční, nádražní...a tak. I když ta vůně parní měla něco do sebe.

Dík!:-)

0 0
možnosti

Ona i samotná kolej bez mašiny, Marie, umí vonět, jako kdyby ji v péči měla renomovaná kosmetická firma.

A hezkou neděli!

2 0
možnosti
Foto

Vím o jedné, kde lze odpovědět "ano" asi tak na polovinu položených otázek.

Brno-Maloměřice, seřazovací nádraží.

Když jsem měl malé děti, bylo to oblíbené místo a teď se těší oblibě mých malých vnuků. Kromě toho, že pod lávkou vedou tratě 25 a 26 na sever, je tam svážný pahrbek a pořád se tam něco děje.

K tomu čůrání ale se mi vybavuje vzpomínka na přednášejícího Úvodu do studia inženýrství: "Na náhrobním kameni bylo napsáno 'Byl jeden malých chlapeček, který čůral z mostu na vlak' - nebylo tam napsáno, že ten vlak byl elektrický."

4 0
možnosti

Vidíte, to je jedna z mála nádražních lávek, na kterých jsem nebyl. Nicméně konečně se mi na základě Vašeho příspěvku vyjasnilo, proč jsou na lávkách přes tratě s trakčním vedením ty důkladné překryvy nad vedením.

0 0
možnosti

A teď se zeptám na Vás: jsou nádražní lávky, na nichž si genderově holko-kluko-mužsko-žensko-dědsko-babsko-mlado-staro-levo-pravo-horně-dolně-sladko-kyselo-teplo-studeno-rychlo-pomalo-hetero-homo-bio-retro-geo-neo-eko-vega-kovo-dřevo-sado-maso-vepřo-knedlo-zelo-nešťastná stvoření mohou dát pusu, aniž by z toho náhodně kolemjdoucí nedostali psotník?

0 0
možnosti

Pravděpodobně ne. Určitě ne ve Francii, tam je na nádražích líbání zakázáno.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS