Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

...no jo ale věřte našim zprávám..;-D;-D

0 0
možnosti

Tragedii vidím v něčem jiném. Nepochybuji o tom, že americká policie stejně neurvalým způsobem zasáhla i proti nějakému Američanovi neafrického původu. Nikdy jsem ovšem neslyšel o tom, že by Američané neafrického původu na protest začali zapalovat auta a dělat podobná zvěrstva. V tom vidím ten zásadní problém.

8 0
možnosti
Foto

Celá událost je nejspíš složitější, než nám naše média sdělila.

Viz např.: https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-52857334

.....the post-mortem examination did not find evidence of "traumatic asphyxia or strangulation.

.....(he) had underlying heart conditions and the combination of these, "potential intoxicants in his system" and being restrained by the officers "likely contributed to his death"

Naopak:

Mr Floyd can be heard saying "please, I can't breathe" and "don't kill me".

Nebo:

A former local nightclub owner has said Mr Chauvin and Mr Floyd both worked as bouncers at her venue in south Minneapolis up until last year, though it is unclear if they knew one another.

0 0
možnosti

Sledujete někdy prima krimi? Už jsem tam viděl podobně zasahující české policajty. Co je na tom divného, když to mají v popisu práce a je to zásah přiměřený a schváleny.?

0 0
možnosti
Foto

no, podle Prima krimi hodnotit policii, to je opravdu síla.

3 0
možnosti
Foto

Mně na celé věci nejvíce zaráží to, že šlo o černocha a nikoliv o Afroameričana.

Jan Werich také změnil názor na utlačovanou americkou menšinu, když byl za války v USA a když na něho malý černoušek vytáhl pistoli a sebral mu hodinky.

7 0
možnosti
Foto

já bych se do toho, jako bývalý člen SČSP a současný přítel USA příliš nemontoval, je to jejichz věc. Buďme rádi, že nezaklekli také toho chlápka ze CNN

1 1
možnosti
Foto

Vůbec nezávidím bílým policistům v takových lokalitách jako je Minneapolis. Musí často zasahovat proti kriminálně závadným osobám z řad černochů. Někteří přitom kladou fyzický odpor, mohou být pod vlivem drog nebo ozbrojeni. Fyzický odpor kladl i onen zabitý černoch a z filmových záběrů bylo zřejmé, že byl fyzicky zdatný. Nemyslím si, že jej onen policista chtěl zabít. Zatýkal prostě fyzicky zdatného černocha kladoucího odpor a svůj zásah proti němu poněkud přehnal. Zajímala by mne statistika, kolik policistů v USA zemře ročně při výkonu svého povolání.

6 0
možnosti
Foto

A total of 1,627 law enforcement officers died in the line of duty during the past 10 years, an average of one death every 54 hours or 163 per year. There were 135 law enforcement officers killed in the line of duty in 2019.

(V roce 2019 zahynulo při výkonu služby 135 policistů.)

2 0
možnosti

Zamrazilo mě když jsem o tom četl v ami tisku, to se rozhodně nemuselo stát. No a co se týče CNN, republikání v čele s establishmentem jí příliš nemilují a veřejně to sdělují a pak se toho chopí někdo za ně na ulici a...

2 2
možnosti
Foto

To brutální násilí je dané postavením policie jaké od státu, který má monopol na násilí, dostane. Směšný byl i důvod zatčení. Zatímco FED tiskne miliardy dolarů a naprosto legálně je pouští do oběhu, stačí, aby jednotlivec zaplatil zkopírovanou dvaceti dolarovkou a ihned je proti němu použito násilí s takovou razancí, že přijde o život.

Policejní služby by měly být produkovány volnotržně. V dnešní době existuje všeobecně přijímaný, ve skutečnosti ale naprosto chybný názor, že z nějakého důvodu věci jako policejní ochrana, přístup k justici, nebo dokonce právní poradenství je „právo“ spojené s občanstvím USA. Důvodů, proč by tyto služby měly být poskytovány zdarma (resp. z peněz daňových poplatníků), neexistuje o nic víc než důvodů, proč by zdarma měly být každému člověku poskytovány věci jako barevná televize apod. Buď má člověk právo na svůj život, svobodu a majetek, anebo ho nemá. Pokud ho má, nic nemůže ospravedlnit použití násilí k tomu, aby sponzoroval někoho jiného, ať už z jakéhokoliv důvodu včetně policejní ochrany.

0 5
možnosti

J14a48n 62J76a22n40u88š27k41a

30. 5. 2020 10:12

By me zajimalo jak vy sem zajidalo kdyz by na vas vystartoval nejakej volnetrzni fizl ktereho jste si neobjednal vy ale nekdo jinej. Proc bych mel byt obet? Ja si nic neobjednal = nema pravo byt fizlem vuci me. At si je fizlem k tomu kdo si ho zaplatitl

2 1
možnosti

Celkově přístup a pravomoci policie v USA jsou jeden z nemnoha důvodů, proč bych tam nemohl žít... Na druhé straně rozumím tomu, že je to velká země, kde je právo na zbraň zakotveno přímo v ústavě a toto právo má také své náklady.

Všem doporučuji si vyhledat na youtube kanál "Police activity", kde přímo policie uploaduje uvolněná videa ze zákroků, v mnohých případech inkludující střelbu (upozornění: Pokud jste na to chytlaví, strávíte u toho klidně hodiny ;-D )...

Nicméně s věcmi, jako že policista prohlásí "I smell a weed", tak má právo vám dát klepeta do doby, než prohledá vaše auto a v případě, že nic nenajde, vás beze slova omluvy zase milostivě pustí. Případně pokud jen opět nabude dojmu, že můžete během řešení nějaké situace utéct (třeba když řeší víc lidí), tak vám poručí "sit down on the ground" (a co jsem kua pes?) a mnoho dalšími bych měl vážně osobně problém...

Že musím sedět s rukami na volantu a čekat než mě policista k něčemu vyzve dokážu vzhledem k počtu zavražděných policistů ve službě chápat, nicméně ten prostor pro léčbu mindráků zakomplexovaných láčkovců je tam prostě na můj vkus příliš veliký...

2 2
možnosti
Foto

ti zakomplexovaní láčkovci jsou i u naší policie, pouze nemají takové možnosti.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS