Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já chodím ráda do vietnamských večerek, nejdřív mě trochu štvalo, že jsem, nejen ve večerkách, ale i v jiných vietnamských obchodech jak pod drobnohledem a moc jsem nechápala, proč na mě celou dobu zírají. Pak mi došlo, že někteří mí krajané kradou a nedrží ani poledne, takže se to svezlo i na mě. Trochu mě to dráždilo, ale pak jsem si zvykla a oceňuji snahu vyhovět. Hezky se to vyvíjí, kdysi před lety jsem řešila, že sháním kopr, chvíli se mezi sebou dohadovali, asi hledali někoho, kdo třeba jen tuší, co je kopr, pak slíbili, že příště bude a také byl. Pak slanina, ale i tu časem měli běžně, jen droždí se trochu vymklo, ale i to časem přišlo, protože pár lety nevěděli, o čem je řeč, letos měli droždí i když nebylo nikde. Chápu, že droždí je opravdu oříšek.:-)

0 0
možnosti
JS

J77o73s73e53f 16S61u60k

1. 6. 2020 9:17

A kdyby jste řekl "..jdu se podívat, jaké máte ceny..", pak by bylo jako co?

1 0
možnosti
VB

Pěkné, nemáte to lehké. :-)

4 0
možnosti
JK

Karma. Před lety proti mě šel vietnamský kluk (asi tak 9-10 let) a prozpěvoval si českou tábornickou písničku - ...u starého mlýna teče řeka líná... Tenkrát mi to přišlo zvláštní, dnes už to vidím jinak. A vy jste mě pobavil.

4 0
možnosti
Foto

Takze je to vsude stejne. Lide jsou (porad) jen lide. ;-D

0 0
možnosti
JU

J43o54s90e41f 98U16l89m27a42n

30. 5. 2020 19:45

Už několikrát jsem slyšel nebo četl, jak Vietnamec hovoří o svých krajanech ze severu, středu a jihu, že jsou jiní...Mohl byste se o tom více rozhovořit? Já se do Vietnamu chystám už několik let, vždy mi do toho něco vlezlo. Je tam spousta míst, která bych chtěl vidět (i když to by bylo tak na 3 měsíce, takže to budu muset nějak zredukovat).

0 0
možnosti
MP

Mockrát děkuju skvěle jsem se pobavil 

1 0
možnosti
Foto

Já chodím k blízkému "Vietnamci" kupovat zeleninu. Vždy ji má kvalitnější a levnější než sámoška Billa přes ulici. Ba i chování prodávajícího u kasy je kvalitnější, než ve zmíněné sámošce.

A taky zdejší vietnamská komunita přispěla městu na nákup zdravotnických pomůcek, což rodilé místní podnikatele ani nenapadlo.

6 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 31,37
  • Průměrná čtenost 2933x
Červen 2022: Teď mi došlo, že jsem se nikdy pořádně nepředstavil. Jmenuji se Tien, potřebuji spát alespoň 10h denně, mám rád večerní procházky a jím převážně mezi 22-23h. Na deprese: čokoláda, úklid bytu a toulání se. Proč píšu blog? Je to jediná věc, kterou nedělám z povinnosti.

 

2021: Už jsem tu s Vámi přátele skoro 30 let, dokopu si to tady až do důchodu a potom zmizím do Hanoje. Ok?

 

2020: "Nic bych na sobě neměnil. Absolutní spokojenost. Mindrák na nule."

 

2015: Už pár let nečtu žádné západní "vědecké, akademické, publicistické" (a vlastně všechny cizí) práce o Vietnamu a Vietnamcích, protože nakonec zjistíte že to jsou jenom pytle plné nesmyslů. Musíte si to zjistit sami i když je to pracnější, ale aspoň těm objeveným výsledkům můžete věřit. Člověk by měl, pokud má tu možnost, na několik měsíců odejít do zahraničí, pak pochopí skutečné potřeby, emoce, samotu a izolaci cizinců v jeho vlastní zemi, protože to sám pocítí.