Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P25e84t96r 47P83á81n58e38k

28. 5. 2020 22:57

Augustin ? budoucí strůjce evropské křesťanské civilizace? Né Konstantin? A na toho kluka co louská u televize ořechy a poslouchá poslance bych taky nesázel,Z toho by tak mohl být maximálně plzeňský doktór Benda ,který svůj profesní život odbývá v chráněném skleníku poslanecké sněmovny a je to vata..Já bych raději volil za příklad Dr.Mahlera, to byl rétor, nebo V.V Štech ,kmet kterého navlíkli do gala ale bylo vidno že s bílým límečkem nejsou kamarádi a hřeben mu byl akorát pro otravu, Ten když promluvil na Sylvstra 69(nebo 68?),tak svými slovy dojímal národ Co slovo to kámen..A jiní. Ale poslanci? Z jejich slov číši účelová faleš .Ať čte kluk raději Vančuru ,jak.....plavčí mistr Antonín Důra odkláněje sei se od přístroje celsiova...

1 1
možnosti

Konstantin vyhrál nad Římany, Augustin dal základy svým dílem a činností budoucím křesťanským státům.No to je tím, se se u nás nevyučuje rétorika. A proto je tak málo lidí v médiích, kteří umí řečnit v různých rozpravách a tak mnoho lidí, kterým nikdo nerozumí. Snila jsem od mládí, že se stanu právníkem a svému snu jsem dostála. Je to nejen o výkonu, který se podává v určitých okolnostech, ale také o zápalu k právu a spravedlnosti. Někteří to vystudují, aby se měli čím živit nebo za vidinou zbohatnutí a někteří proto, že to milují a věnují se tomu bez očekávání hmotných prospěchů. Je to zvláštní stav mysli.V

0 0
možnosti

Díky! Ale mám pocit, že ti mladí především vidí ten politický byznys, úspěšnost lhářů, místo demokratické dělby moci vidí soupeření mocí a usurpování si moci navzájem!

Politologické vzdělání a umění rétoriky nestačí! Nebudeme-li ctít pravdu, úctu k druhému člověku, úctu ke svobodě a spravedlnosti, což nám v reálu dnes chybí, nikdy nebudeme svobodní v demokratickém a právním státě! :-)

3 0
možnosti

Všechny ty ctnosti, o kterých píšete pane doktore člověk získává výchovou a vzděláním. A já jsem přesvědčená, že ta nastavení ideální politiky od Platóna a Aristotela a jiných filosofů jejich dobu stále platí. Vraťme se nyní spolu k době, kdy Solón, Drakón a Kleisthénes vydali své ústavy ve prospěch fungování řecké polis Athény. A nejsme o nic lepší a horší, než byli naši kulturní předkové až na to, že máme jiné podmínky k životu a jeho úspěšnosti. I ti zápasníci v politice o moc jak o nich píšete si rozhodně nemusejí sprostě nadávat na mikrofon. Všechno jde, i dělba o moc, boje o moc, ale slušně, a s autoritou k zemi, zákonům a obyvatelstvu. Kdyby to tak fungovalo, nikdo by si nedovolil roztrhat veřejně ústavu a ten jistá pán, který tak učinil je tím příkladem, že využil té arogantní atmosféry mezi politiky. V tom já vidím největší nebezpečí pro samotnou demokracii - pokles úcty ke státu, právu a orgánům státu.

V

3 0
možnosti