Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám jinou teorii - prostě nemocné a mrtvé nepočítali, vůbec je nezaznamenávali. Často ani nevěděli, nač zemřeli (netestovali, nepokoušeli se léčit).

0 0
možnosti

V řadě rozvojových zemích je hlavním důvodem "dobrého" výsledku naprosto nedostatečné testování. Takové země se snadno odhalí podle vysokého podílu pozitivních testů.

Např. takové africké Mali, má 20 milionů obyvatel a k dnešnímu dni jen 1116 identifikovaných případů (a 70 úmrtí). To na první pohled vypadá jako výborný výsledek, vždyť na populaci 2x menší ČR má přes 9 tisíc případů a 300 úmrtí. Jenže - počet provedených testů v Mali je jen ubohých 3.483. Takže 32 % testů jim vychází pozitivně. To samozřejmě značí naprosto nedostatečné testování, zřejmě testují jen solventní pacienty s vážnými příznaky, nejspíš v jedné špičkové nemocnici někde v hlavním městě. Pro srovnání, v ČR máme 9.103 pozitivních výsledků z 424.423 testů, tedy asi jen 2 %.

Další věc je, že africké země mají velmi mladou populaci. Např. v Mali je jen 1,5 % obyvatel starších 70 let (tj. asi 300 tisíc). V ČR je takových lidí přes 13 % (1,3 milionu).

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

V každém z našich těl jsou až dva kilogramy mikrobů, symbiotických, prospěšných, ale i potenciálně patogenních, případně velmi rizikových. Známe také RNA retroviry, které se dostávají do genomu našich buněk a v nich přetrvávají. Pohybujeme se celoživotně světem mikrobů a bez nich bychom ani nepřežili. Infekce i epidemie různého stupně přicházejí, přecházejí, odcházejí. Nic nového pod sluncem.Proti virům a dalším mikrobům nám příroda dala imunitu. Je to největší a nejgeniálnější dar nad všechny roušky, dezinfekce a další těžkopádné produkty. My imunitu si ničíme nošením roušek. Čím déle je budeme nosit tím hůř pro nás.

1 0
možnosti

Moje teorie je např. fakt, že v rozvoj. světě je nedostateč. a nedostupné zdravotnictví vč. nízké úrovně diagnostiky (mnoho nemocí se z různ. důvodů vůbec nesleduje), navíc koronavirus řádí mj. i v Indii, řádí úplně všude, ovšem některé země to tají (např. aby nemusely pomáhat svým občanům). Naši senioři byli ve vysoké míře proočkováni, ale umírají v sociál. ústavech i jinde podobně jako v dalších zemích - virus např. vezme 10 let života, jestliže napadne člověka trochu již oslabeného (ale bez nákazy by tento jedinec mohl ještě dlouho žít i se svými zdrav. potížemi).

0 0
možnosti
Foto

I virus chřipky, který je daleko horší a zabije víc lid na celém světě usmrtí, ty, kteří mají závažné diagnózy úmrtí, tedy infarkty, mozkové mrtvice, zápaly plic, metabolické nemoci, selhání ledvin či jater a různé jiné infekce. Senior pokud je zdráv, tak to přežije .

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS