Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No teda! Kdo způsobil, že jsem tento skvělý, kulturní blog (je to perla mezi zdejšími...no nic) málem neviděla?

To bych o hodně přišla. Fakt.

Text je jasně zase čtivý, a fotky bezva dokumentační.

Ta role Zlatovlásky ti, Honzo, sluší.

(Ale co ne, že?:-))

Díky!

1 0
možnosti
Foto

Posel z Liptákova měl zřejmě zpoždění...:-)

Ještě jsem si vzpomněl na jednu perličku. Jako druhou hru jsme se Šóšokem hráli něco od Slawomira Mrozka a protože hra byla poměrně krátká, vyfutrovali jsme ji remakem krátkého polského filmu Tango, ve kterém se na jevišti souběžně provádí několik paralelních akcí, které jsou zacyklené v nekonečné smyčce. A protože jsou na sobě zcela nezávislé a navíc důmyslně synchronizováné, působí dojmem naprostého chaosu. To byl jeden z nejzábavnějších momentů na jevišti.

Tady je to Tango na YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=3JPZm1vM3gU

2 0
možnosti
KT

Aj! Taký šumný chalan! Už ve 3. třídě jsem ztvárnila Jiříka ze Zlatovlásky, navzdory copu do půl zad. A nepustilo se mě to. Např. má Ježibaba na školkové besídce starší dcery je dodnes vděčně a s úctou vzpomínána

1 0
možnosti
Foto

Po vhození do vody i šumivý :-)

A doufám, že jsi ve 3. třídě dbala na Cimrmanovo herecké desatero:

"Hraješ-li Jiříka, uvědom si před usednutím, že máš cop."

1 0
možnosti

.-))) a hned mam lepsi naladu! Dekuji!

2 0
možnosti
Foto

a ještě lepší je to s otevřenou desítkou :-)

1 0
možnosti
RM

OT:

Zdravím, zrovna dneska jsem na Vás myslel.

Udělal jsem totiž nějaký posun v "kvadriangulaci" tj. rozdělení plochy na čtyřúhelníky. Zjistil jsem totiž, že pokud si vezmu čtyři (libovolné) body v prostoru, označím si je A,B,C,D a udělám si středy úseček AB = Stred(A, B); AC = Stred(A, C); DB = Stred(D, B); DC = Stred(D, C); tak platí, že body AB, AC, DB, DC leží v jedné rovině (tj. tvoří čtyřúhelník).

Já na to přišel tak nějak "představivostí v prostoru" a ověřil si to pomocí programování vygenerováním a zkontrolováním velkého počtu náhodných bodů (matematické důkazy nejsou zrovna můj koníček).

Zajímavé na tom je, že matematickou větu o tom, že ty středy leží v rovině ani teď (když už to vím) nikde na internetu nemůžu najít. Tak jsem si říkal, že Vy mi v nějaké chytré knížce zkontrolujete jestli to neobjevil už někdo přede mnou. A jestli ne, tak tu větu nazveme po Vás ;-).

1 0
možnosti
Foto

Pro ty 4 středy platí AB = (A+B)/2, AC = (A+C)/2 atd

Teď si z nich uděláme tři vektory

u = AC - AB

v = DB - AB

w = DC - AB

a po vyjádření pomocí předchozích formulek uvidíme, že ty tři vektory jsou lineárně závislé (jeden z nich je součtem obou zbývajících). A z toho vyplývá koplanarita těch bodů.

Že by to byla věta to nevím (spíš by to mohlo být cvičení v učebnici geometrie), ale můžeme tomu říkat Cimrmanův Theorém. :-)

0 0
možnosti
VH

Za mých studiích na VŠCHT jsme měli to štěstí, že v té době Cimrmani neměli v té době stálou divadelní scénu a tak pravidelně a často vystupovali v našem klubu. Jednou takhle stojím ve frontě před sklepním klubem u dveří do kotelny a přijde ke mě pan Svěrák s taškami v rukách a řekne mi : Můžete mi prosím otevřít? Já samozřejmě ochotně otevřu. Pan Svěrák vejde a za chvíli s nevěřícím pohledem se vynoří ze dveří a opakuje: On mě tak klidně poslal.

Tak nevím byl to typicky Cimrmanovský humorný zážitek nebo ne?

1 0
možnosti
Foto

No jo - kotelna - tradiční pracovní místo českých intelektuálů. :-)

Díky za vzpomínku.

0 0
možnosti
Foto

Ať se mládí vydovádí :-)

1 0
možnosti
Foto

Príma vzpomínky.R^;-D Já jsem kdysi na vysoké místo, abych sepisovala ve volných chvílích diplomku, taky hrála v amatérské divadelní skupině, kterou sesbíral z nadšenců jeden náš britský učitel z katedry anglistiky. Byla to hra od Shakespeara, Midsummer Night ́s Dream, hrálo se v angličtině a pamatuji si, že jsem si z představení vždycky odnesla spoustu modřin - moje role měla sice jen pár replik, ale vyžadovala skákání, padání, kotouly atd... Takže jsem mohla tvrdit, že jsem se otloukala na prknech, která znamenají svět.;-D;-)

1 0
možnosti
Foto

...na vysoké, místo abych.... sakra:-(

1 0
možnosti
Foto

Tak to je boží blog.;-DR^R^

Kdysi jsem se pokoušela také o jakési amatérské divadlo, ale členové brzy dávali přednost osobnímu volnu před zkoušením a bylo po divadle.:-)

2 0
možnosti
Foto

Inu, po divadle jako po výprasku :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,53
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.