Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Shrňme si fakta. Podle informací na stránkách Středočeského kraje dostali záchranáři 14.3. prvních 50 kusů respirátorů (z toho 38 kusů ffp3). Další zásilka přišla až 17.3. (300 kusů, z toho 100 kusů ffp3). A protože si kvůli nařízení státu nikdo nemohl sám jiné respirátory ffp3 obstarat, bylo těch 38 kusů jediné, co záchranka do doby sepsání dopisu paní Brožové dostala (dopis byl ze 17.3.). A 38 kusů respirátorů ffp3 rozhodně nemohlo pro záchranku na tři dny stačit. Takže paní Brožová měla pravdu a paní Jermanová by se měla stydět (je-li toho schopna).

6 0
možnosti
PS

Žádné "by se měla", prostě porušila svoje zásady, se kterými do politiky šla. A tak z kola ven...! Už aby byly další volby a voliči volili zdravým rozumem.R^

0 0
možnosti
VD

Paní hejtmanka Středočeského Kraje by si měla zajít na kobereček na PR oddělení strany, protože taktika podávání trestních oznámení u nás příliš populární není. Jedna kdysi oblíbená zpěvačka by o tom mohla vyprávět. Nehledě k tomu, že její vztah k pravdivosti veřejných prohlášení je, ehm, tak nějak laxní.

4 0
možnosti
Foto

stát není povinen vybavovat ochrannými prostředky soukromé lékaře

1 5
možnosti
JP

Velká škoda, že váš otec na ochranné prostředky zapomněl.

6 0
možnosti
TL

Bizarní to hejtmanka. Soudit člověk člověka by neměl, přesto si dovoluji poznamenat,

její chování se nezdá býti chováním vhodným a to vůbec. Žalovaným je článek, docela zajímavé. Pravda, precedenty jistě existují.

Např., i když trochu z jiného soudku, není tomu tak dávno, co jistý "wise man" a jeho hradní šašek hledali pro změnu neexistující článek. Zdá se, že ČR má jakousi článkovou obsesi.

8 0
možnosti

Článkovou obsesi nemají občané, ale jen jejich vůdcové, které, bohužel, ti občané si zvolili! :-)

2 0
možnosti
JS

Tak pokud vím, tak žaloba není směřována na autorku dopisu, ale na článek v novinách, tedy na noviny a autora článku, což je docela podstatné. Dopis samotný není šíření poplašné zprávy, ale jeho medializace by už mohla být a je na policii a dalších orgánech, aby určili zda došlo k trestnému činu, či nikoli. To rozhodně nebude určovat hejtmanka.

Dalším nesmysl je, že se nikdo nesnažil situaci s ochrannými pomůckami řešit, řešila to vláda, řešily to nemocnice a řešily to i kraje, každý nějakým způsobem a s různou úspěšností, ale důležité je, že se proto dělalo co se dalo i nedalo, včetně aktivace politických i obchodních vazeb, které nakonec slavily úspěch.

0 0
možnosti
JP

Proto tedy autorku dopisu řeší protiteroristické komando?

3 0
možnosti
PB

P59e15t74r 74B27r38o52ž

28. 5. 2020 19:48

Paní hejtmanka je morálně někde mezi kapsáři a feťáky, takže se jejímu chování vůbec nedivím.

4 1
možnosti

Dehonestace nemám rád, ale paní hejtmanka se svým chováním tak zařazuje sama! :-)

1 0
možnosti
MB

Od aféry se služebním autem paní Pokornou, ani Jermanovou nemusím.

8 0
možnosti
PV

Ono se o tom mluvit nesmělo. Mě posílala ségra (dělá sestru na JIP v nejmenované nemocnici) vyfocený papír s razítkem nemocnice, na kterém stálo něco ve smyslu "tady máte roušky, vydrží čtyři hodiny, máte jednu na směnu" (12h). S upozorněním ať to hlavně nikam nepřeposílám, že by byl strašnej průšvih. Možná by taky skončila s trestnim oznámenim.

8 0
možnosti

Tak to bylo ve všech nemocnicích! Manažeři tvrdili, že mají ochranných pomůcek dost, a neměli skoro nic! Většinou vybavili jen infekční oddělení! K ostatním zdravotníkům se koronaviroví pacienti neměli dostavovat. Proto i praktičtí lékaři a specialisté museli ordinovat distančně. Teprve s velkým zpožděním v nemocnicích zavedli třídící pracoviště rozhodující o tom, jakou ochranu si má zdravotník vzít! :-)

8 0
možnosti
JT

Naprogramovaná surikata.Rv.

3 2
možnosti
JM

J13o59s92e48f 49M67i50k56i55n

28. 5. 2020 14:15

Paní Jermanová je ostuda.

Nevidím jediný reálný důvod, proč ji tam stále někdo drží.

Možná má jiné přednosti o nichž lze spekulovat.

16 0
možnosti

Je věrná svému mistrovi! :-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 28,70
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!