Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Bárto,

takoví lidé, kteří slepě věří všemu, "co se říká", a vy k nim patříte, jsou pro každou vládu tím největším dobrodiním.

0 0
možnosti
Foto

Na chřipku umírá ročně v Česku až dva tisíce osob a v několika epidemických týdnech se jí nakazí ročně mezi deseti a patnácti procenty populace, tedy cca 1 až 1,5 milionu lidí. Celosvětově má chřipka ročně na svědomí až 650 tisíc úmrtí a ročně ji prodělá zhruba jedna miliarda lidí. Zkuste si představit, jakou paniku by tato čísla způsobila u koronaviru, zatímco u chřipky jsme to brali jako normální součást života. Kvůli chřipce nikdy nebyla realizována žádná opatření, v médiích nebyly popisovány případy jednotlivých zemřelých a dobrovolné očkování proti ní podstupuje jen pět procent lidí. Chřipky se tedy nebojíme, i když se na ni umírá.

3 0
možnosti

Pane Kindle,

tu běžnou chřipku už dobře známe a existuje proti ní vcelku spolehlivé ověřené očkování. Koronovir a jeho následky stále dobře neznáme a vakcina neexistuje.

Takže byla lepší prevence, aby to nedopadlo jako u španělské chipky či jibých epidemií v minulosti. Je klidně možné, že za čas budou až bude očkování a ověřené účinné léčebné postupy vnímání koronaviru obdobné jako u chřiply.

A je tu ještě jeden zásadní aspekt, záleží na tom zda patříte do rizikové skupiny nebo ne.

1 2
možnosti

Na očkování nejsou ani mezi odborníky shodné názory. I ti, kteří se proti očkování v takové míře, jaká je u nás, stavějí, mají na základě svých výzkumů dostatečné a velice pádné, logické důkazy proti masívnímu povinnému očkování.

Bill Gates by nejraději pořádně proočkoval veškeré obyvatelstvo planety - a je (některým více zasvěceným do problému) známo proč.

Rychlá snaha o vakcinaci proti COVID 19 má také své pozadí.

0 4
možnosti
Foto

Děkuji za Váš komentář. Krásně jste v praxi předvedl jak fungují mozky "zasvěcenců" a šiřitelů nesmyslných konspiračních blábolů...

1 3
možnosti

Ta nákupní doba pro seniory měla význam a očkování též.

3 0
možnosti
Foto

Pokud by ji senioři museli povinně využívat, tak by jistě smysl měla...polovina z nich doporučení ignorovala...

1 5
možnosti

Já bych se rozhodně očkovat nechala, ale zatím není čím. Mám rodiče - 82 a 87, byla bych klidnější, že je nijak neohrozím.

0 0
možnosti
Foto

Myslím si, že postoj k očkování proti Covid -19 kopíruje postoj lidí k nemoci samotné. Pozoruji, že společnost je v názoru na tuto nemoc a opatření proti jejímu šíření rozdělená cca půl na půl stejně jako na politiku. Já patřím k té polovině nevystrašené.

A k povinnosti očkování - jednou jsme byli v práci hromadně, bez jakéhokoliv předchozího našeho uvážení (za minulého režimu) povoláni na ústředí, kde mám lékař takovou "tlakovu pistolí" aplikoval vakcínu proti chřipce. Ten rok jsem prodělal tak silnou chřipku jako nikdy předtím ani potom.

2 0
možnosti
Foto

Tak já to měla podobně. Je to cca 4 roky, kdy jsem si na začátku podzimu zaplatila očkování proti chřipce. A následně v lednu jsem prodělala nejhorší chřipku ve svém životě.

0 0
možnosti

Řešit očkování, které ještě ani nenastalo, je předčasné. A bude záležet na ceně, co si budeme povídat. Jestli bude "přestřelená", a pojištovna nebude hradit nic nebo jen málo, tak si to lidi rozmyslí, tedy nebudou mít co rozmýšlet, když na to nebudou mít . Ale zase si můžou vzít na půjčku. Už ne jen na vánoce, na dovolenou, ale i na Covid. :-P

0 1
možnosti

Rozumný zaměstnavatel na něj určitě přispěje.

1 0
možnosti

A84l51e17š 79N94o36v79á48k

26. 5. 2020 9:21

takže ranní fronta zrušením seniorských hodin zmizela? :-) zajímavé...

očkovat se klidně nechte, ale povinné to nebude. V Německu se bouří i odborníci.

2 0
možnosti
Foto

Co je na tom divného? Lidé si už mohou nakoupit po osmé...

1 0
možnosti

Já jsem ještě zažil léta, kdy jako žáčci nízkých ročníků ZŠ jsme stáli v řadě a jako na běžícím pásu jsme poté byli na stupínku před tabulí povinně očkováni.

Nedokáži odborně posoudit účinnost a výsledky, ale vím že řada spolužáků poté měla různé problémy a v lavicích pár dnů chyběli.

Já sám jsem očkován a přeočkováván kromě toho co popisuji a co jsem zažil v dětství pouze proti tetanu a klíšťové encefalitidě.

Když jsem se v rámci své pohyboval své profese pohyboval v prostředí mezi mnoha, a mnohdy i problematickými lidmi, tak jsem přestože zaměstnavatel jak bonus hradil očkování proti chřipce, toto zásadně odmítal. A na rozdíl od mnoha očkovaných kolegů jsem neměl chřipku v té době nikdy a prakticky si ani nepamatuji kdy jsem tuto nemoc prodělal naposledy.

Takže pane Bárto, pokud bude příslušná vakcína vyvinuta nechte se napíchnout. Ale já se ze zásady zařadím do skupiny, kterou tady tak vehementně odsuzujete. A myslím, že je na každém aby se podle své vůle a svědomí rozhodl a nějakých povinných akcí jsem zažil za svůj život dost, abych si na ně vytvořil svůj vlastní názor.

0 0
možnosti

Tak zrovna u klíšťové encef. to je dobrovolné zcela správně, protože ta se nepřenáší z člověka na člověka, tudíž mne svým rozhodnutím nijak neohrožujete. U TBC, obrny apod. se stáváte nositelem, který mě ohrozit může i pokud jsem já sám očkován. U stávajícího viru bych se zatím také nechtěl očkovat, nikdo neví (nebo já se zatím nedozvěděl), jak je to s vytvořením vlastní imunity.

1 0
možnosti
Foto

I65v10a27n 37M54a46r58e23k

26. 5. 2020 8:59

No tak pro "povinné" očkování pane Bárto být můžete, je to ale čistě vaše věc.

Těžko by mě někdo donutil, abych na sobě nechal zkoušet něco, co bylo vyvinuté ve velkém spěchu.

To píši jako pacient, který se musí z důvodu oslabené imunity každoročně chránit protichřipkovou vakcínou + k tomu jsem byl před pár léty načkovaný vakcínou "Prevenar 13", která mě chrání před zápalem plic. Paradoxně od té doby (cca 5 let) jsem neměl ani jednou rýmu, která mě do té doby dokázala díky následným komplikacím sklátit i na pár týdnů na lůžko.

Ale jak říkám, něčím nevyzkoušeným,"šitým horkou jehlou" bych se asi naočkovat nedal.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS