Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vznik vesmíru veľkým treskom je sci-fi rozprávočka na oblbovanie študentov, ktorá nemá nič spoločné z realitou. Obávam sa, že nikdy nikto nezistí, ako vznikol vesmír.

Vďaka nesprávnemu gravitačnému zákonu je nesprávny celý vedecký model vesmíru. Aby vedci nemuseli priznať, že gravitačný zákon je nesprávny, rozhodli sa oklamať verejnosť a vymysleli si existenciu skrytej hmoty a skrytej energie. Fungovanie vesmíru sa dá vysvetliť aj bez skrytej energie i bez skrytej hmoty.

Je to náhoda, že galaxie sa podobajú na družicové snímky tornád? Galaxie sú vesmírne tornáda. Galaxie nedrží pohromade gravitácia, ale rozdiel tlaku. Čierna diera je jedným koncom tromby (vesmírneho víru) cez ktorý je nasávaná všetka hmota ktorá sa priblíži k horizontu udalostí. Biela diera je druhým koncom tromby, cez ktorý sa všetka nasatá hmota vracia do inej časti vesmíru. Žiadna hmota nedokáže gravitačne skolabovať!

Ak sa v hlbinných vrtoch nachádza viacej neutrín ako na zemskom povrchu, znamená to že v jadre Zeme prebiehajú podobné chemické reakcie ako u hviezd, iba v menšom rozsahu.

Neutrónová hviezda je posledným štádiom života hviezdy a prvým štádiom vzniku planéty. Pri výbuchu supernovy hviezda nestráca svoju hmotu, ale získa z vesmíru. V okamihu keď neutrónová hviezda narazí do oblaku medzihviezdnej hmoty dôjde k rozžeraveniu, prípadne k zapáleniu niektorých častíc oblaku čo prejaví ako výbuch. Postupným nabaľovaný medzihviezdnej hmoty na neutrónovú hviezdu začne povrchová teplota hviezdy klesať až sa zmení na planétu.

0 0
možnosti
Foto

Vždy mě baví, když rádoby vševědi, neumí odpovědět na základní vesmírné "záhady", jak se může deformovat časoprostor, když nemá žádnou formu, nebo jak se může vlnit jedna částice (foton) a jiné nesmysly. Hlavně, že dovedou zasvěceně popisovat jiné vesmíry a určovat co je vědecké a co nevědecké, a neumí si poradit ani s gravitací, ale vědí kdo je mimo kritiku, aniž jsou schopni vůbec pochopit, oč tu kráčí.

Že nevíte o kom píšu? Ano, je to pan Fikáček a jeho vazalové. Měl bych to psát pod jeho blogy, ale on je tak ješitný, že by to okamžitě smazal. Slovo diskuse, pojal jako pochvala a vše ostatní maže. Ono je jednoduché opisovat, to co už někdo napsal, ale složitější je vytvořit vlastí myšlenku a ještě těžší je tu myšlenku obhájit. Kdo už si dovolí kritizovat teorie relativity, nebo kvantovou fyziku a nahradit ji něčím jiným?

Ano je pravda, že můj pohled na vesmír je jiný, než se uvádí v "učených" knihách, ale vždy se pokusím vysvětlit, jak jsem to myslel a ukážu na bludy a nesmysly, které se nabalily na původní myšlenku. Ale je to marný, je to marný, zvyk je železná košile, takže budu muset stokrát opakovat pravdy, která vyvrátí zakořenělé nesmysly.

Děkuji za pochopení.

0 0
možnosti
Foto

Možná byste namísto kritiky měl více propracovat svou vlastní teorii. Například:

1. Píšete, že " éter je strháván látkovou hmotou, takže na povrchu Země nenaměříme žádný, nebo nepatrný lineární pohyb. Měření je možné pouze ve vesmíru". Měl byste tedy popsat, v jaké vzdálenosti od Země a v jaké míře je ten éter strháván tak, aby to vyhovovalo jak měřením pánů Fizeaua, Michelsona a Sagnace, tak astronomickým pozorováním poloh hvězd i satelitů.

2. Píšete, že jste vytvořil "... model tepla, kde jsou atomy a molekuly namístě a rotují pouze atomová jádra... ". Měl byste tedy podrobně popsat, jak rychle ta jádra rotují, jaký konkrétní mechanismus je donutí zrovna rotovat tak a tak rychle a nikoliv se někam pohnout a kolik přesně ta rychlost rotace činí za různých podmínek a pro různé látky.

Model, který nevyhovuje žádným konkrétním hodnotám, je fyzikálně k ničemu.

0 0
možnosti

Jen k těm definicím co je hybnost a energie ... točíme se tu kolem té rotace a lineárního pohybu. Rozdíl u nich je to možnost vlastně pozorovat pohyb jako takový (a s tím spojenou energii a hybnost). U rotace je to možné vzhledem k rotaci kolem bodu - u lineárního pohybu to možné není(!!!). To je celý rozdíl ... zda to vlastně pozorovatelné je a zda není. Jinými slovy, zda pozorovat něco lze a zda nelze - zde pohyb jako takový. K pohybu (a teprve s tím spojené energii a hybnosti) pak potřebuje vztažný bod.

0 0
možnosti
Foto

Jak rozpoznáte, jestli se jedná o lineární pohyb, nebo o oběh kolem velmi vzdáleného bodu?

0 0
možnosti
Foto

Jelikož všichni souhlasí s mými teoriemi o vzniku vesmíru a nikdo nepotřebuje vědět nic konkrétního, tak využiji tuto kolonku k vysvětleni teorie tepelné energie, jež jsem započal v diskusi s panem Jelenem, ovšem pod blogem pana Jana Tomáška .

Ještě v polovině 19. století se nevědělo co je teplo. Vědci se domnívali, že teplo je nějaké "fluidum", které se přelévá jako kapalina, z teplejšího místa do studenějšího-

Teprve botanik Brown shledal, že pylová zrnka vznášející se ve vodě, nejsou v klidu a vykonávají neustále trhavé pohyby jako živé. Později se zjistilo, že podobné trhavé pohyby vykonávají i jiné neživé částečky.

Vědci přemýšleli o tomto jevu a došli k názoru, že to způsobují pohyby molekul, a tak vznikla nová kinetická teorie tepla. Mysleli si, že teplo je energie ukrytá v pohybu molekul, které neustále do sebe narážejí a tím si vyměnují kinetickou energii.

Teorie to nebyla špatná, ale zapomnělo se na to, že se molekuly plynu nedotýkají a jsou poměrně vzdálené. Pokud dostanou molekuly energetický impulz a dostanou se blízko sebe, tak vytvoří molekulovou (atomovou) vazbu, takže nějaké vzájemné srážky nepřipadají do úvahy. Přesto se dodnes tento model tepla uznává i když je nesmyslný.

Vytvořil jsem jiný model tepla, kde jsou atomy a molekuly namístě a rotují pouze atomová jádra, která vytvářejí tepelné vlny, které interagují s jinými jádry a tak se šíří tepelná energie látkou. Molekuly se pod rázy tepelných vln mohou pohybovat, ale teplo to není.

Tím se mění i šíření tepla. Není to "fluidum", které se šíří z jara teplejšího ke studenějšímu, nýbrž jsou to tepelné vlny, které vždy přenášejí tepelnou energii, od teplejšího jádra k studenějšímu.

Pokud se již nenacházejí žádná atomová jádra v cestě, tak se tepelné vlny šíří dál do vesmíru, kde zanikají v gravitonovém éteru .

0 0
možnosti
Foto

Zkuste si udělat několik pokusů:

A. Nahustěte pneumatiku kola vzduchem pomocí hustilky. Pak uvolněte ventilek. Uteče ven jen fluidum nebo uteče vzduch? Jak ale může vzduch utíkat, když jsou podle Vás částice na místě a jen se točí?

B. Můžete si vyzkoušet porovnat obě teorie tepla pokusně podobnou analogií, jakou jste si hrál s lodičkami v bazénku:

Pořiďte si ohrádku přibližně 2x2 metry a dejte ji na rovnou podlahu doprostřed místnosti . Pořiďte si několik tzv. narážecích autíček. To jsou malé hračky, které jedou a když na něco narazí, tak se vydají náhodně jiným směrem. A pořiďte si stejný počet dětských vlčků nebo káč. To jsou malé rotující setrvačníky.

B1. dejte do ohrádky autíčka a nechte je jezdit. To simuluje pohyb molekul vzduchu. Pak dejte pryč jednu stěnu ohrádky. To je obdoba uvolnění ventilku. Utečou z ohrádky?

B2. Dejte do ohrádky vlčky. Roztočte je na místě. Pak dejte pryč jednu stěnu ohrádky. To je obdoba uvolnění ventilku. Utečou z ohrácky?

B1 je model kinetické teorie plynů, B2 je model Maksovy teorie plynů.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS