Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Nevím, opravdu je to pro ČR tak velký a neřešitelný problém ?

https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/pressemitteilungen/DE/2020/04/ankunft-kinder-grc.html

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/recko-migranti-evropska-unie-deti-sirotci-turecko-hranice.A200415_111023_zahranicni_vlc

Jeden odstavec z uvedeného článku je hodně k zamyšlení : " ...Děti, které přijmeme, neznamenají nebezpečí. Nebezpečí znamenají děti, které nepřijmeme, protože podmínky, ve kterých je necháváme být, z nich můžou fanatiky, ze kterých máme strach, vychovat.... "

2 21
možnosti
Foto

A to mi povězte, jak je možné, že například atentátníci z Londýna, co se tam odpálili v autobuse a v metru, byli narozeni a vychováváni v Británii...? A to rodičům, které před jejich narozením VB přijala jako uprchlíky... Pořád nic...?!

24 0
možnosti
PN

P94e78t72r 30N30e27d49v38ě55d

26. 5. 2020 10:54

Jak je možné, že ti místní inteligentnější vyčtou , že se nemá dětem pomáhat? Nebo dokonce rozlišovat komu z dětí pomoci a komu ne. Není v blogu uvedeno, že pomáhat je potřeba a je i podle mě správné když se zhodnotí kde se pomáhá?

3 0
možnosti
JS

99% migrantů nejsou uprchlíky dle mezinárodního práva a u nezletilých je potřeba vyčerpat všechny možnosti, aby mohli být vráceni do rodiny a to i širší, tedy tetičky, strýcové, babičky atd. a pokud se tohle nedaří, tak je třeba navázat kontakt se zemí původu a děti vrátit do jejich vlasti. Asi každý cítí, že zatoulané dítě v parku si nelze odvést jen tak k sobě domů nebo do nějaké jiné rodiny. Bohužel tohle se dnes v EU děje a jsou lidé jako Šojdrová, kteří to ještě podporují, podle mne jde o trestný čin a i podpora trestného činu je trestným činem.

37 0
možnosti
VH

Záměrem těch (nejen) nezletilých migrantů není, aby byli vráceni do rodiny, ale aby v rámci slučování, přijela celá rodina za nimi do EU, nejlépe do Německa.

To je skutečný důvod, proč byli na cestu vysláni.

15 0
možnosti
JS

Každý kdo bojuje proti akci Šojdrové nazvané nesprávně "sirotci" má mé velké sympatie a kdo to podporuje má mé velké pohrdání.

16 2
možnosti

Takže nejvíc za ně bojovala top 09 - viz Kalouskův projev, kde obvinil Babišovu vládu, která je odmítla z z neuvěřitelně sprostého a necitelného jednání

2 0
možnosti

Takže přijmeme dospělé imigranty z Afghánistánu, kteří se vydávají za nedospělé adolescenty (schválně bez dokladů) a kteří chtějí na západ (zaplatili spoustu peněz i pašerákům). Hned utečou do Německa. A i kdyby tady zůstali tak jsou bezpečnostním rizikem, budou se radikalizovat (viz příklady ze západu)

29 1
možnosti
MN

M13i38l54a65n 66N41e78t83r31h

26. 5. 2020 10:02

Učitel Nožička, notující si s estébákem Babišem, ve své ubohosti klesá ještě snad pod ekonomického migranta Tomia Okamuru. Je vůbec možné, aby učitel nevěděl, že k záchranným akcím jsou určeny a vybaveny především vlády ? Hnisavě zapšklí, nenávistní a především zbabělí Češi často nepomohou ani vlastním rodičům. Nedávná akce českých flastenců, národovců a Nožičkovců, kteří jako ocelová pěst StB v lázních u Prahy udeřili na několik důchodců nakažených koronavirem i na jejich personál, hovoří za vše. Seniorů se ovšem učitel nezastal. Tak mažte.

2 34
možnosti
JN

To se vám pane Netrhu něco zdálo, když jste ležel pod stolem v podniku páté cenové skupiny? Můžete zde laskavě dát nějaký věrohodný odkaz na tu vámi zmiňovanou akci v lázních u Prahy (o které já slyším poprvé v životě), eventuálně vysvětlit, co s ní mám společného já, atd.?

21 0
možnosti
JR

Pokud někdo prchá před válečným konfliktem, má nárok na status uprchlíka.

Pokud prchá z ekonomických důvodů, je to "jen" ekonomický migrant.

Podíl Syřanů mezi tzv. "uprchlíky" je minimální. V Pakistánu žádná válka není a v Iráku a Afghánistánu přece vládne demokracie, ne?;-)

Kromě toho - žádné desetileté dítě se nevydá někam migrovat, to je samozřejmě nesmysl a nepošlou ho na kdovíkolikaměsíční cestu s neznámým výsledkem ani rodiče. Samozřejmě, ve výjimečných případech může dospělý doprovod cestou zemřít, ovšem takových případů je jen pár.

A až někdo bude chtít zase apelovat na city, ať si vzpomene na fotografy narafičené mrtvé dítě na pláži, jehož otec ho nechal zemřít, když mu odmítl přenechat záchrannou vestu a který ve skutečnosti nikam neprchal, ale jel si nechat do Německa k sestře udělat nové zuby.

34 1
možnosti
PK

Ať si pan Klus a paní Šojdrová pár dětí vemou k sobě,peněz na to mají dost!

23 3
možnosti
JP

Sirotci se už můžou vrátit domů tam už válka skončila a pomoci budovat vlastní zem a ne žít z podpory v Evropě .

31 0
možnosti
DK

Pan Klus se snaží pomoci dobré věci,v žádných dokumentech nestálo,že by většina těch dětí byla starší 16-17 let.pan učitel přesně zapadá do Babišovi vize,na každého kdo potřebuje pomoc se vykašlat,maximálně poslat deky.Psát rádoby fundované blogy je ve Vašem případě asi maximum možného

2 38
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
27 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 38,65
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik