Diskuse

O církvi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Velice pěkný text. Děkuji!

1 0
možnosti
Foto

Nebýt voršilek, tak vnímání církví dnes vypadá zcela jinak.

0 2
možnosti
PK

Jen pár naivních poznámek k vašemu textu. Myslím, že tomu, že existuje Bůh, nebo NĚCO věří dosti lidí, ale s „pozemským personálem“ už mají problémy. O tom, že nám Boha zvěstoval Ježíš, jsou přesvědčeni taky mnozí , ale že by víra v Krista potřebovala nějakou církev, to přijímají s nevolí a pramalým porozuměním. Anebo když už církev, pak by měla vypadat jinak. Takže, nevnucuje se církev mezi Boha a nás? Proč nestačí soukromá zbožnost???

3 3
možnosti
LJ

Chápu, že je mnoho lidí, kteří uvěřili v Ježíše, má problém připojit se k nějaké církvi. Pokud usoudí, že by to mělo význam, pak si není jist, která je ta pravá. Pokud přijímají s nevolí, že by víra v v Krista potřebovala nějakou církev (jak píšete), pak jde spíše o povrchní znalost Krista. V Novém zákoně se slovo "církev" vyskytuje více než 100krát.

2 0
možnosti

R^

Kristova církev jsme my všichni, kteří vnímáme Boha jako odedávna platný axiom, kteří věříme v Ježíše Krista, kteří si uvědomujeme závažnost Jeho učení pro naši budoucnost, kteří Ho chceme následovat, ale i ti, kteří chtějí Jeho učení zneužívat ve svůj prospěch.

Jsme jen lidé, nejsme svatí, naopak jsme hříšní. Někteří si hrajeme na svaté, jiní na hříšné. Obojí je falešné a scestné! Poznání osobní hříšnosti přichází skrze poznání beata culpa privata, kdy si uvědomíš a prožiješ, jak jsi druhému ublížil, a že Bůh, který je Láska, se od tebe neodvrátil!

:-)

3 1
možnosti
KT

Katolická církev a komunisté jsou dvě, zcela totožné, totalitární party, když jsme u té svobodné diskuse

3 5
možnosti
Foto

K59a64r74e75l 62C26a23c22h

26. 5. 2020 0:24

Spíše bych řekl Katolická církev a Komunistická strana jsou organizace sdružující lidi spojené nějakou ideologií - tedy obojí jsou politické organizace. Příslušníkem katolické, nebo jiné církve může být kdokoli od naivně spravedlivého po zločinně vypočítavého, jako příslušníkem komunistické, nebo jiné strany může být kdokoli od naivně spravedlivého po zločinně vypočítavého. Každé vedení politické organizace, dosáhne-li určité výše politické moci, začne tuto moc zneužívat a uchylovat se k autoritativnímu způsobu jejího uplatňování. Proti tomu prakticky neexistuje obrana. Lidé to mají v genech.

3 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 557x
Češtinář a občankář.

Seznam rubrik