Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas,hlavně s posledním odstavcem,tyto aktyvisty je třeba naprosto ignorovat, brání rozvoji a pokud brání rozvoji, je třeba je zavřít až zčernaj

0 0
možnosti

Jo jo, zase zacinaji strasit, bohuzel, tedy vlastne bohudik je jim popravano cim dal min sluchu. Uz jim ty jejich kecy nikdo nezere.

1 0
možnosti
Foto

Rozumný článek. Bylo by fajn rozpracovat. Tj. např., že pokud se bude svět zaměřovat na biopaliva, může to být ještě horší. Emise ze dřeva jsou vyšší než z uhlí, i proto, že má nižší výkonnost. Znamenalo by to vysázet jednodruhové lesy (nejrychleji rostoucí stromy mimo náš přirozený ekosystém) na úkor dnešních polí/lesů/luk. Co by to znamenalo pro floru a faunu? Mimochodem, z ropy je vyrobeno skoro všechno, motorová nafta a benzín asi nejsou to hlavní... Tedy rozpracovat i poměr spotřeby nafty.

2 0
možnosti
Foto

O tom už se tu toho napsalo!

Nejlevnější energie je ta, co se ušetří. Existuje projekt Energy Harvesting, jak získávat energii odtud, kde je jaksi nazbyt. Např. odpadní teplo. A s tím i snižování spotřeby všech "elektrických" přístrojů. Dále využití energie z prostředí, např. využívat k vytápění tepelná čerpadla (úspora 2/3 energie).

Na začátku 90. let se uvádělo, že naše obráběcí stroje mají až trojnásobnou spotřebu energie, než v SRN.

Ale ekoteroristé budou mít námitky u všeho.

Např. v Rakousku mají asi 65% energie z hydroelektráren, teď uvedli do chodu přečerpávací elektrárnu, která akumuluje energii ze solárů. Takže Rakousko i bez JE musí dovážet jen asi 16% elektrické energie.

Jenže takové přírodní podmínky jinde nejsou. Takže my se v současnosti bez JE asi neobejdeme.

Dřevo - dřevěný odpad tu bude vždy už z principu, a pokud se jím topí ve správném topidle (kotli), jsou exhalace zanedbatelné. Takže jako přídavný záložní zdroj se hodí. Ale jako hlavní zdroj energie? Od toho už ustoupili naši předkové.

Ovšem co se týče ropy a uhlí, tak jsou zásoby na věky věků? A není trochu marnotratné jimi topit, když je potřebujeme pro chemický průmysl?

Problémy životního prostředí jsou jinde. Hlavními devastátory ŽP jsou naši velkozemědělci a Lesy české republiky.

Na konci 80. let jsem se nějakých projektů pro odbor ŽP účastnil. Máte-li zájem, pište na pdturnov@seznam.cz.

4 0
možnosti

J79i16r32i 66T55i34c13h18y

25. 5. 2020 16:03

Muzeme ocekavat take levicove liberalni aktivisty hlasajici kontinuitu pohlavi, islamofobii, homofobii, bily extremismus, przneni gramatiky.

0 0
možnosti

Zkrátka a dobře: kdyby nebylo Covidu-19, přišlo by jiné, snad i důraznější varování lidstvu, že bezuzdná párty privilegovaných musí neprodleně skončit, jinak planetu zničí. Ale zdaleka není vyhráno; prozatím pouze padají masky. Pokud jste však výhradně odkázáni na českou mediální scénu a aktivisty a neziskovky, lehce získáte pocit, že se nic tak výlučného neděje....

5 1
možnosti
Foto

Párty privilegovaných planetu nezničí, ale ti neprivilegovaní určitě. Protože je jich strašně moc.

5 1
možnosti
Foto

Nemůžeme se divit, že média dávají prostor idiotům, když se ještě idiotštější myšlenky rodí v europarlamentu a s vážnou tváří předkládají k formálnímu schválení, protože na odbornou debatu europoslanci nemají.

21 0
možnosti
Foto

Myslím, že se tak trochu báli vystrkovat růžky proto, aby si snad někdo z odpovědných a rozumnějších politiků nevšiml jejich nesmyslného pokřikování a nezatrhl jim dlouhodobě protilidské akce.

3 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1801x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik