Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je přece úplně jedno, "na čí straně" v tom kterém okamžiku tehdejších složitých poměrů bojovali. Prostě zemřeli v boji. A po 100 letech patří zemřelým úcta! U Verdunu jso také hrvy obou stran. To je elementární lidská slušnost!

1 0
možnosti
Foto

Je nutné se legionářů zastat, ne vždy se chovali jako kontrarevolucionáři, pokud ukradli jinému kontravolucionáři Kolčakovi zlato, tak v tom případě se zachovali docela revolučně.

0 0
možnosti
TB

není vinou legionářů, že se ocitli na té straně, na kterou spíláte. Pokud je mi známo, tak chtěli legionáře odzbrojit a zavřít do pracovních táborů. Legie chtěli jenom odejít z Ruska, jedno jakou stranou. Naopak bolševici uzavřeli mír s Němci za dohodu, že si přesunou německé zajatce na západní frontu. Aby válka byla delší.

No a protože se legie nechtěli totálně odzbrojit , tak obsadili magistrálu a začali se probojovávat cestu do Vladivostoku. Ostatně rudogvardějci bojovat stejně neuměli. Uměli jenom mučit a týrat svoje zajatce, ale válčit to neuměli,

vemte si třeba toto, rota vojáků obsadili Kazań, kde měli rudí základnu a plné sklady potravin a munice. Před rotou utekli 2 divize. Že jim pak nabídli spolupráci s bílými bylo nabíledni , ale stejně byl hlavní plán Vladivostok.

Z toho ovšem vyplývá, že kdyby to rudí neudělali, tak mohli klidně legie bojovat za rudé

5 0
možnosti
JD

J31a16n 34D81v16o44ř98á12k

25. 5. 2020 15:08

Já legionářům nespílám, jen interpretuji Filipa, který je nemůže ani cítit. Už z názvy blogu to přece vysvítá.

1 0
možnosti
  • Počet článků 6212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Televizní režisér a publicista

       MYSLÍM TO VÁŽNĚ - často i smrtelně

 

Seznam rubrik