Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zde bych chtel poukazat na osobni pochopeni zemedelstvi v krajine obrovskych teplot v letnich mesicich. Zemedelci v teto krajine zavlazuji umele sve produkty. Jejich pole jsou srovnana podle laserovych meridel pro presny prutok vody. (zde pomoci druzice plati spotrebovanou vodu). Zemedelsky produkt je vybiran presne podle dlouhodobych znalosti teplot v kazdem mesici v roce.

Zde je treba podotknout i velikost krajiny, kde se zavlazuje umele pro lepsi vysledky. Ze to neni mala ploha, muze nam rozmery "Imperial Valley" na jihu statu California, rici o systemu zemedelstvi, ktere zasobuje zeleninou cele Spojene staty, (hlavne v zimnim obdobi). Ze to neni jenom toto misto, casti Arizony a Noveho Mexika konkuruji tomuto gigantu, stejne jako udoli Frezna. (mezi Bakersfield a Sacramenta)

Snad se budete ptat, proc o tom pisi. Pochazim ze Zlina a jeste jsem podchytil batovsky system, kde uplatneni znalosti jinych je poklad pro zvyseni rentability osobni cinnosti. Navsteva takovych mist nam muze pomoci prekonat ty suche letni mesice a zasobit nasi spolecnost vybornymi zemedelskymi produkty.

Uvaha obcana neznajiciho zemedelstvi.

1 0
možnosti

Presto, ze se povazuji za idiota v pohledu na zemedelstvi, pamatuji si vsak velmi detailne praci a mysleni me matky. Byla trhovkyne. Pro ty mladsi, prodavala jako soukromnice ovoce a zeleninu.

Zde se ukazalo prave umeni nakupu. Vedelo se o mistech se specialnim produktem. Oblast Kyjova , Bzence a dalsich obci v tomto kraji, to byla korenova zelenina. Hrest bili nebo zeleny z okoli Kolina. (to presne misto si nepamatuji) Zvlastni ovoce se nakupovalo od Mukaceva na Podkarpatske Rusi. V roce 196 byl slozen v nasem sklepe 2 vagony pravych kalifonskych jablek. Bylo to asi v srpnu a jablka se nedala jist. Po 4 mesicich, presne pred vanocemi to byla pochoutka. Jiz v roce 1945 v lete jsem jedl prvni "krvavy" pomerac ze Spanel Jmeno dodavatele si jeste dnes pamatuji. Mistr Gonzales z kraje Valencie!!

Snad me tech par radku podpori v mem umyslu ukazat na spravnou snahu predlozit vyborny produkt zakaznikum. I bez vladnich idiotu. Poptavka bude resit vyrobu. Zaklad trzni ekonomiky. Ti statni politici MUSI dat volnost tem, kteri chteji v tomto oboru pracovat.

0 0
možnosti

Oprava - V roce 1946.....

0 0
možnosti

A16l52e80x 51G16r94e12g13o46r

25. 5. 2020 12:43

Stačí zrušit veškeré eurodotace a i naši zemědělci budou mít motivací produkovat zeleninu celoročně. Jenže v dotační společnosti,kdy každý má dotace jinak vysoké je to sci-fi.

1 1
možnosti

J33a79n 48R81á29ž

25. 5. 2020 12:35

Je to věc osobniho rozhodnutí každého , jestli koupit zeleninu českou nebo z dovozu a žádné kvóty nic vyřešit nemohou. . Ale důležité je, mít možnost výběru.

My tu možnost máme, jsme za ní rádi a litujeme ty, kdo ji nemají. V sousední vesnici je prodejna farmářských produktů, tu využíváme. Výhodou je, že se tam dá objednat telefonem obsah "bedýnky" a třeba za dva dny si pro zboží přijet. Jest pravdou, že o Vánocích tam papriky nejsou, ale to mne netrápí, když jsou tam dobrá jablka.

Mimochodem: Viděl jsem ve Španělsku jak se pěstují papriky, rajčata a salátové okurky a zjistil, čím se hnojí. Kdykoliv vidím "země původu Španělsko" asociuje mi to opravdu děsný puch, který jsem při otevření tamních foliovníků cítil a tak jejich papriky, či rajčata nedám!

0 0
možnosti
Foto

Pane Komínku, kvóty jsou na nic. Nechte to vyřešit trh, tím myslím opravdový trh, na kterém nabídnou producenti své NEDOTOVANÉ zboží a o poměru cena/kvalita/výkon nechají rozhodnout zákazníka. Jinými slovy, zasazujte se jako politik o bezpodmínečné a úplné zrušení dotací v rámci celé EU a kvóty nechte být.

2 0
možnosti

To je můj dávný sen. Ale jsem realista.

1 0
možnosti

Pane Komínku, tak jste nám to těmi mínusy nandal. Mám jen takový nejasný pocit, že pokud se někdo rozhodne prezentovat svůj názor, měl by být schopný a ochotný argumentovat proti názorům, které s ním úplně nesouhlasí.

0 0
možnosti

Taková celoroční cherry rajčata z jižní Moravy jsou výborná a ne horší než ta z NL,B. Těžko však takovou "výrobu" může dělat malý farmář. Do noty nám hraje v tomto oteplování, kdy neznáme tužší resp. déle trvající mrazy. Jako tomu bylo za mého mládí kdy v padesátých letech jsme na rybníku na okraji Prahy bruslili celou zimu.

3 0
možnosti

Ještě jsem na český květák, který by byl levnější než ten dovozový, nenarazil. A od listopadu do června na žádný.

1 0
možnosti

Já bych k těm úžasným nabídkám ze zahraničí přidal glavírované ( mražené rybí maso), což je v podstatě ryba obalené v ledu. Když to doma rozmrazíte máte třetinu váhy kterou jste nakoupili pryč.

1 0
možnosti

Chcete vychovávat spotřebitele, aby si dobrovolně kupovali dražší a méně dostatkové zboží ? Přeji hodně štěstí

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS