Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zachycené případy infekce se ve Švédsku uvádějí jednak v celkovém číslu, jednak v přepočtu na sto tisíc obyvatel, podobně u úmrtí, ale myslím, že do těch úmrtí započítávají i případy s podezřením na covid-19, které nejsou vždy testované, takže se jim ta úmrtnost o něco zvýšila. Původně testovali každého s příznaky, kdo se nahlásil lékaři, pak začali testovat jen vybrané skupiny, ale nyní začali testovat zase více, aby víc podchytili kontakty s nakaženými, jenže vždy záleží na průběhu nemoci - lidé se přihlásí zpravidla jen při větších problémech, jedině personál ve zdrav. a soc. ústavech je testován cíleněji, nicméně bez větších zdrav. problémů ten personál zpravidla dříve (po 7 dnech) začíná zase pracovat.

0 0
možnosti

J36a34n 62R59á18ž

24. 5. 2020 18:46

Známý mi poslal email, že u nich ve Švédsku se záměrně zkreslují statistiky nakažených udávaných v procentech na celkový počet obyvatel, protože jsou regiony, kde je díky řídké hustotě obyvatel nákaza mizivá a zase naopak v místech, kde je hustota obyvatel vysoká, tak je počet nakažených i zemřelých percentuálně v horším poměru, než má Španělsko a že je to výsledek laxnosti švédské vlády. Byl to člověk vždy velmi loajální k vládě, ale říká, že v této krizi už Švédské vládě, ani jejich orgánům nevěří vůbec.

2 0
možnosti

I29v58o 27B70o82u12š59e

24. 5. 2020 22:30

Buď jste si toho známého vymyslel nebo je to trouba. Nikdo nikde ve Švédsku neuvádí počty nakažených v procentech, už jsem z toho důvodu, že nikdo neví kolik je ve skutečnosti nakažených nebo kolik jich nákazu prodělalo aniž by si toho sami všimli nebo aniž by byli testováni. Testy se ve Šv. dělají jenom zdravotnickému personálu, policii, personálu v domovech důchodcu, záchtanařské službě nebo těm kteří mají opravdu težký průběh.

0 0
možnosti

Švédské ministerstvo zahr. věcí zatím trvá na doporučení, aby Švédi do 15. července nikam přes hranice necestovali (podmínky v různých zemích nejasné). Podle deníku Aftonbladet onemocnělo ve Švédsku k 6. dubnu 43 dětí ve věku 0 - 9 let vč. předčasně narozeného, u něhož se infekce projevila při krátkém pobytu doma (testy u rodičů "nejasné"): bylo léčeno na JIP s podporou dýchání v Uppsale.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS