Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono je to s tou logikou složitější. Hrana hudební nástroj a skládání ́hudby také vyžaduje logiku. Může to zvládnout i ten, kterému matika vůbec nejde a obráceně. Logika není jen o matematice. Když je někdo dobrý v určité logice, tak automaticky nemusí být dobrý v logice, která se týká matiky.

0 0
možnosti

Je zajímavé, že se diskutuje o tom, zda matematika ano či ne, ale ta dělící čára je přeci někde jinde. Vadí ta část zkoušky, kterou nehodnotí škola. Kdyby bylo hodnocení v rukou školy, klidně by mohla být maturita z kvantové fyziky, svahilštiny a genetického inženýrství - oni by se už na škole nějak domluvili, aby to vyšlo. :-/

0 0
možnosti

Já třeba nechápu proč se takhle řeší matematika a ne jazyky. Já třeba měl problémy s jazyky a matika mě šla. A přesto, že jsem šel na techniku, tak jsem musel dělat maturitu z jazyků a musel se tím nějak popasovat. Nevidím důvod proč netrvat na tom, aby maturita obsahovala i matematiku. Matika na středoškolské úrovni rozhodně není nijak těžší než čeština a angličtina.

1 0
možnosti

Navíc zkouška zvaná "maturita z matematiky" neověřuje znalosti na středoškolské úrovni ale na úrovni závěrečného testu na ZŠ.

1 0
možnosti

Když čtu rétorickou otázku "Proč s ní vůbec mají děti takový problém?", napadá mě ihned, že jejich duševní schopnosti asi sotva stačí na počítání odvezených koleček. Nicméně jdu si ten článek přečíst, jestli nenajdu důvtipnější odpověď.

2 0
možnosti

Doporučuji Matematiku pro spolužáky, mám všechny díly a je napsaná skvěle.

0 0
možnosti

Proč mají děti problém s matematikou?

Možná má matematika problém s tím, že se o ni pokoušejí děti, které na té škole nemají co dělat, protože je nad jejich schopnosti.

6 0
možnosti

To byste poslal žáky ZŠ do speciálních( kdysi zvláštních) škol?

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 992x
Externí redaktorka, maminka dětí školou povinných a neúnavný poutník na cestě za poznáním:-) Témata o která se zajímám: psychologie, vztahy, rodina, školství, hudba, literatura, příroda, geografie, historie a život jako takový. Budu se snažit Vás neunudit k smrti;-)

Seznam rubrik