Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Monetární unie (jejímž jsme ovšem více méně také členem, protože koruna se nemůže od eura významně vzdalovat) má za primární cíl úsporu transačních nákladů, a eliminaci kurzového rizika, snížení frikcí a usnadnění transakcí. Teprve sekundárně tento proces může přispět k růstu.

3 0
možnosti
VM

Hmm .. pámbu to nezaplatí, zaplatíme to my, jako vždy .. Kursovní rozdíly jsou obrovský byznys, jen se naskýtá otázka pro koho .. :-P

3 0
možnosti
JZ

Byznis lze udělat skoro na všem. Jiná věc je, že flexibilita měnového kurzu je přirozeně tržním kanálem pro vyrovnávání ekonomických nerovnováh. Proto je samozřejmě výhodná pro danou ekonomiku. Jak vědí ekonomové, včetně hlavního ekonoma Evropské banky pro obnovu a rozvoj v letech finanční krize, který přímo uvedl, že výhodou Čechů je, že mají vlastní měnu.

0 0
možnosti
JD

na pristupu koruny k euro v takovem nerealnem kursu by opet prodelali predevsim stradatele Cesi a to je vazna vec

3 1
možnosti
ZB

No, jak může někdo propadu české koruny ještě tleskat? Inflace v Česku roste raketově a zelenina a ovoce zdražily dokonce trojnásobně. Porovnávat Slovensko s Českem je jako porovnávat Česko s Bavorskem. Tedy to porovnání neobstojí! A to nejsem zastánce EURa, tedy určitě ne v této době. Doby kdy jsme jej měli přijmout, jsou dávno pryč, tak to bylo v dobách velkorozkrádače Klause.

4 2
možnosti
AN

A30l28e97š 13N29o42v44á47k

23. 5. 2020 10:28

A na Slovensku zelenina nezdražila?

5 0
možnosti
FB

Já znám tedy jediný graf a to je kurz ČNB, ten ukazuje propad koruny z 25,80 na 27,8. Ono to chce asi trávit méně času na Facebooku a vrátit se do reality, madam.

10 5
možnosti
JD

potom je to ovsem jeste mene a jeste vetsi paradox

0 0
možnosti
JD

realna hodnota koruny vuci Euru nemuze byt 25 kc, protoze to by znamenalo, ze realny prumerny prijem v Evropske unii, je neco malo pres 1000 euro....a to je v kontextu evropskych cen nesmysl

0 2
možnosti
TH

Ten prepad koruny a schudnutia všetkých o niekolkopercent pani ekonómka nezaznamenala?A nemoznost dostat sa k pol bilionovej pomoci z EU je tiež výhoda?

6 2
možnosti
AN

A68l42e54š 91N40o11v35á49k

23. 5. 2020 10:30

A Slováci zbohatli? Nebo si autorka ohledně nezaměstnanosti vymýšlí? :-)

3 0
možnosti
FM

A ze vy jste agentka ČNB ...

0 1
možnosti
FM

no a manžel ještě k tomu člen dozorčí rady České exportní banky úzce napojené na ČNB , taková normální rodinka demagogů

2 1
možnosti
PN

"Česko platící korunou roste dlouhodobě pomaleji než Slovensko platící eurem, a to zase pomaleji než Polsko platící zlotým. ......měli bychom patrně přijmout zlotý, ne?" .....;-D;-D;-D

0 0
možnosti
RC

Zaplatpanbuh za korunu.... skoda, ze jste ferove nenapsala, ze ta korun aod 1.3. oslabila o 7%. Coz ma napriklad vliv na cenu importovanych potravin a ze jich neni malo. Je to velmi podobne oslabeni jako pri tolik kritizovanych intervencich.

2 0
možnosti
JD

dovezena brokolice ze Spanelska 39 korun, domaci kvetak 69 korun...cena ve ctvrtek v Lidlu

1 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,41
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články