Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Víte, co je na tom vytahování "černých skvrn" na tváří vítězů nejhorší, Začalo se zdůrazňovat případy znásilňování žen sovětskými vojáky. Výsledkem je zjištění, že američtí vojáci se ani ve Francii nechovali o nic lépe. Tedy neonacistí se mohou radovat.

1 3
možnosti
Foto

To jsou ovšem všeobecné známé věci mnohokrát opakovaně a uzavřené.V obcích jsou památníky, které je možno navštívit.Vzdy se ovšem najde nová informace,já třeba nevěděl,že v brutalitě posledních dní války vynikala i slovenska jednotka...

2 1
možnosti
JN

Omlouvám se čtenářům za šedé pruhy, ale rozhodl jsem se, že diskutéra Tomáše Flašku budu mazat. Nejde mu, a a nikdy nešlo, o seriózní diskusi,ale pouze o urážení a napadání druhých.

Navíc je to bloger, která sám diskuse na iDNES pod svými blogy neotvírá, a na jiném blogerském serveru navíc vulgárně uráží jednu zdejší diskutérku. Takový člověk si nic jiného nezaslouží.

11 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

ZZ

a zapomíná se na válečné reparace, proč je němci neplatí, kdo jim je odpustil, za jakých podmínek?

4 1
možnosti
MB

Přiznám se, že už mi to leze krkem. Fakt jsem si myslel, že náležitosti staré 75 let jsou uzavřené, zřejmé. Válka byla hrozná, jako vždy nic nevyřešila a hlavně obyčejným lidem přinesla utrpení. Z německé strany není co rozebírat, nelze nevidět i jejich "Národní stud postižení" - Furt se omlouvají a vyplácejí nějaké náhrady. Došlo to tak daleko, že Bundeswehr se po 2 světové nikde v podstatě nezapojil - O nějaké válce mluvit je zcela nemožné. Velmi pomalu se objevoval v mírových misích ...

Politicky, Německo preferuje šíření svého vlivu budováním spojenectví a vyjednáváním na summitech. Zbraně k tomu nepotřebuje. V důsledku toho se armáda ani netěší společenské prestiži - Naopak, D. Trump je kritizuje. Josefe, o čem se tady má vlastně pořád psát ? ... :-)

5 1
možnosti
JP

Pane Buček, Němci měli od vítězných mocností navždy zakázáno vlastnit těžké zbraně a vojáci nesměli za vlastní hranice. Nějak se to zvrtlo.:-)

4 0
možnosti
Foto

Je nutné mladým připomínat,že Německo chtělo slovany vyhladit a zotročit. Nesmíme zapomínat na ty vojáky co položili život při osvobozováni Evropy. Mnozí tady umírali bez pomoci v blátě a v hrozných bolestech.

14 2
možnosti
JV

J77i11r68i 69V10r35a17b86e21c

17. 5. 2020 19:35

Nějak to moc nesouhlasí, Němci měli Slovanské spojence, co bok po boku s Wehrmachtem bojovali. (např.Slováci) Dokonce byly i Slovanské jednotky SS. Vlastně spojenec byl i protektorát B&M, co kvalitně vyzbrojoval Wehrmacht. Symbolická povstání SNP a Pražské na tom nic nemění.

1 2
možnosti
Foto

Němci se za ta zvěrstva mnohokrát omluvili a kdykoliv jim je kdokoliv připomene, tak sklopí uši a kají se.

Rusové se k tomu co dělali nejen ve válce, ale i později třeba v Maďarsku, v Čečensku nebo na Ukrajině a nejnověji v Sýrii nehlásí, kdo o tom mluví je fašista a na svou činnost jsou hrdí a nikdy ničeho nelitovali, natož aby se omluvili. I rok 1968 považují nadále za internacionální pomoc a to, že jsme v roce 1989 unikli z jejich nadvlády považují slovy svého prezidenta za největší geopolitickou katastrofu lidstva.

Takže budete zase ruskými servery citován a chválen a pokud si to přečte zcela náhodou někdo v Německu a porozumí tomuto blábolu, tak Vám napíše, že toho samozřejmě lituje a za své předky se stydí, jako to dělají jejich politici naprosto pravidelně.

16 5
možnosti
Foto

Není některak doloženo, že by Sověti prováděli byť jen vzdáleně stejná zvěrstva v posledním roce "okupace", podobné těm, které v posledním roce okupace prováděli Němce.

1 1
možnosti
JL

Protože je to uzavřená kapitola. Dobře zmapovaná, doložená svědky, literaturou, filmy. Tato část historie, je naprosto nezpochybnitelná. Navíc v minulosti častokrát omílaná. Po roce 1989, přišla na řadu ta druhá část. Jak to bylo doopravdy s Rudou armádou? Svědků již není mnoho. Nebo excesy na německém civilním obyvatelstvu.

Kdyby se o tom nemluvilo, historie by nebyla úplná.

6 0
možnosti
JN

Já nemám nic proti tomu, aby se mluvilo zrovna tak o excesech rudoarmějců (a v článku to i výslovně píši) či o excesech, páchaných po skončení války na německém civilním obyvatelstvu. Ale jak už jsem odpověděl i níže paní Jandové: to není důvodem, aby se v současné době o německých zvěrstvech přestalo mluvit úplně nebo se o nich psalo jen sporadicky.

A nesouhlasím ani s tím, že je to již uzavřená kapitola, u které již bylo vše zmapováno. Jak jsem si dnes např. přečetl na Aktuálně, jedna historička a středoškolská učitelka zjistila po třicetiletém bádání i ohledně zvěrstev Němců nové, dosud málo známé skutečnosti:

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/partyzani-bojovali-za-svobodu-ale-nebyli-to-andele-historick/r~cdb6ef9c6f5311e9b38a0cc47ab5f122/

2 0
možnosti
MB

Protože takovou činnost žádná zahraniční instituce finančně nepodporuje, za toto vám žádné sdružení dotaci nebo novinářskou cenu neudělí..

2 0
možnosti
JN

V tom máte samozřejmě pravdu a já o to ostatně ani neusiluji. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,27
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik