Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Vypadá to, že nemožnost přistoupit k Euru bude jediné pozitivum virové krize.

Díky dluhu totiž nebudeme plnit Maastrichtská konvergenční kritéria a tak Euro mít nebudeme i kdybychom chtěli...

25 5
možnosti
Foto

Vlastní měna je znakem suverenity státu. Plovoucí kurz mnohé umožńuje. Ale zkuste devalvovat ojro. A o diktátu ECB až hanba ,,hovořitˇ;-)

26 8
možnosti
IB

I67v60o 21B49o23u37š36e

14. 5. 2020 22:01

Plovoucí kurz umožňuje hlavně sebrat vám peníze, abyste tu "suverenitu" mohl doplatit.

6 2
možnosti
FL

Proměnlivý kurs má výhody i nevýhody. Samotná odlišnost měny, než má většina EU je spíš nevýhoda. Ale vlastní nezávislá Koruna má jednu výhodu, které přebije všechny nevýhody: Neumožní vládě se zadlužit v takových řádech jako se to stalo Řecku. Další diskuze jsou zbytečné

8 5
možnosti
Foto

Zadlužení řecka způsobilo, mj., to že přijalo ojro. Drachmu by mohli devalvovat. A takto se dostali pod kuratelu ECB, potažmo i BRD:-/

6 1
možnosti
OT

ČNB, to je fakt povedená firmička.

8 0
možnosti
Foto

Koruna i euro jsou jen potištěné papírky. Jejich vzájemná hodnota je spekulativní a psychologická. Nikdo nemůže vědět, jaký bude v budoucnu vývoj jejich poměru. Nikdo ani neví, kam povede neustálé tisknutí ničím nepodložených bankovek. A ještě mnohem více peněz v oběhu je virtuálních, jen číslo v bankovním výpisu. Klidně se to může zítra zhroutit a nikdo s tím nic nenadělá. Všechny takové prognózy přeplacených jakoby odborníků jsou k ničemu, neexistuje spolehlivý algoritmus na takové věštby.

31 4
možnosti
MK

Kolísání kurzů tu bylo vždycky. Nepřikládal bych tomu až takovou váhu.

Vzpomínáte si, když v listopadu 2008 stálu Euro 21 Kč a o dva měsíce později v lednu 2009 bylo za 28 Kč? A také jsme to přežili.

18 4
možnosti
TT

Předně to způsobil veletoč ČNB? Dneska máme Euro za 27,50 a Rusnok nás upozorňuje, že veletoč už má připravený.

Zachránit ekonomiku řízeným znehodnocením úspor občanů je osvědčený postup, tak proč ne?

7 0
možnosti
Foto

Nejlepší volbou nebudou Slapy. Zkuste si dnes objednat nějaký pobyt v Česku! protože prudce roste poptávka a nabídka je vpodstatě konstantní (s výjimkou Prahy, kam ale asi většina spoluobčanů těžko pojede na dovolenou) odehrává se klasický růst cen tažený poptávkou - jinými slovy domácí majitelé penzionů dobře vědí, že zákazníci nemají jinou volbu a bez problémů přirazí.

Je to, mimochodem, jenom slabá ukázka toho, co by se stalo, kdybychom se uzavřeli vůči EU a stali se "soběstační" a "nezávislí"!

12 3
možnosti
Foto

A kdo se chce uzavírat vůči EU?

2 1
možnosti
JK

J78i92r52i 86K57u61c36e41r39a

14. 5. 2020 16:37

Pokud někomu připadá, že ANO je stranou "jednoho muže", ten ať raději nečte stanovy spolulku, jehož je pan Večeř PREZIDENTEM a, jak se zdá, také jediným členem ;-D

file:///C:/Users/Uzivatele/Downloads/stanovy%20spolku%20evcepodepsane.pdf

4 0
možnosti
Foto

Je to možná exot, ale nehraje si s našimi miliardami!

2 0
možnosti
AK

Prosím pana pisálka,aby nám zdělil opravdovou hodnotu Eura a né nějaké výmisly ČNB,která nás okrádá kde to jde.Před pandemií byla skutečná cena Eura kolem 15,-kč a to jako spevnila tak moc??Nebo se zase ČNB chce napakovat a udržovat nás lidi ve strachu!!!

2 4
možnosti
Foto

Co to je "skutečná" cena Eura? Kde se prodává za 15,- Kč?

3 0
možnosti
JM

Promiňte, toho hrdého Slováka jste potkal kde? Rád bych se šel na něj podívat dříve než začne mluvit Německy anebo Anglicky.

18 4
možnosti
RK

Nejspíš někde v Čechách, kde jich je tak polovina národa. Nechápu proč, když se jim tam tak daří...8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3585x
Předseda občanské iniciativy Euro v Česku. Jedná se o dobrovolnou, nezávislou a neziskovou občanskou iniciativu, jejíž cílem je připravit Česko na přijetí eura prostřednictvím osvěty a aktivní činnosti.

 

Seznam rubrik