Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J70i63ř22í 53N35ě61m32e15c

12. 5. 2020 20:31

V každé společnosti je skupinka lidí, kteří si prostě nějakého nepřítele vždycky najdou. Ale jak tak bojují jejich svatou (hloupou) válku, zjišťují, že to nezajímá ani lidi tady, ani toho nepřítele. Takže je nutno přiložit pod kotel a hledat větší a větší absurdity.

12 0
možnosti
MT

Kouknul jsem se na tu reportáž radši dvakrát, a nemám slov - ta ČT09 prostě nemá záklopku. Oni normálně dali prostor oběma stranám toho připitomělého žabomyšího sporu! Vůbec to nekomentovali, nedali k tomu žádný ideologický manuál a nechali diváka napospas vlastnímu mozku, aby si na to udělal vlastní názor! To je křivárna.

19 3
možnosti
JN

Hmm... A přijde Vám ten prostor, který dala ČT oběma stranám (zejména co do počtu osob), vyvážený? Případně, zdá se Vám zcela seriózní, když se reportéři ČT pokoutným způsobem (dle slov ředitele divadla) snaží shánět kontakty na umělce, kteří se natáčení klipu účastnili, zjišťovat, zda to náhodou nedostali příkazem, atd.?

Na to, že jde, jak sám píšete, o žabomyší spor, mně to jejich vynaložené úsilí přišlo poměrně enormní. ;-)

4 4
možnosti
PK

Jeden diskutující se zde již po několikáté ohání průzkumem mínění, kde všichni milují ČT, WCH. Kdysi údajně mj. pravil: ,, Nevěřím žádné statistice, kterou jsem sám nezfalšoval,“ Faktem je, že na Kelnerovu Novu moc lidí nenadává, zatímco na ČT nadává kdekdo, proč asi, že by od ordinace a ulice nikdo nic vysoce intelektuálního nečeká? Zatímco od veřejnoprávní televize veřejnost očekává přeci jen něco lepšího. A dostává se jí průměru či podprůměru a neustálého „uvědomělého“ politického školení na všech kanálech. A to se jak NOVA, tak Prima značně zlepšily.

Media vždy reprezentují své majitele, takže Nova je jasná, Prima nyní asi po vzoru CNN půjde do leva, ale kam kráčí ČT a kdo velí, které proudy zde mají své redaktory, producenty atd.

Způsob financování ČT a tedy povinné KP, jí zakládají možnost bezstarostného, přímo socialistického života. Změna financování bude jistě někdy na stole, vždyt se to týká a je to aktuální i v případě BBC k níž Česká televize svého času vzhlížela. Premiér Boris Johnson dokonce zvažuje zrušení televizního poplatku, který by měl být dobrovolný. To bych považoval za dobrý krok, ať ČT zkusí jeden rok žít z reklamy.

Představa, že u nás existují nezávislá veřejnoprávní media, je skutečně směšná .....

7 3
možnosti
LB

Soukromé televize nejsou svázány množstvím pravidel a nařízení, jako média veřejné služby. Na jejich dodržování dohlíží Rada pro rozhlasové a televizní vysílání a mediální analytici.

Pořady 168 hodin a Reportéři ČT jsou mediálními odborníky považované za nejlepší televizní publicistiku u nás a oba zmíněné pořady mají nadprůměrnou sledovanost.

4 2
možnosti
PB

P18e14t45r 65B55u42r57i90a65n

12. 5. 2020 19:45

ale mně jako návrat před rok 1989 připadá spíše to, když je divadlo na veřejnoprávním médiu kritizováno nikoliv za uměleckou kvalitu svého díla

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751303

Tady ovšem jako cenzor vystupujete vy. Onen počin divadla totiž nekritizovala ČT, nýbrž konkrétní lidé a to ještě z jejich bezprostřední blízkosti(herec, publicista, odborová předačka) a tu kritiku mají osobní právo.

Vy ovšem kritizuje to, že si ČT dovolila zveřejnit. Vlastně tím voláte po cenzuře toho, co se smí a co nesmí v TV objevit. To jste to tedy uchopil dost nešťastně. Napsat blog o tom, že nekriticky milujete Rusko by bylo asi lepší a upřímnější.

14 6
možnosti
JN

Nejde o to, že si ČT dovolila něco zveřejnit, ale jak už jsem odpověděl výše panu Tesařovi: přišlo mi, že reportérům 168 hodin nešlo o objektivní reportáž, ale o snahu co nejvíce ostravské divadlo za jeho počin pošpinit.

5 3
možnosti
Foto

J55o36s33e21f 86B54á77r76t59a

12. 5. 2020 19:30

A já myslel, že se na 168 už nikdo nedívá.

2 1
možnosti
PK

...to je jak politická častuška za socialismu....;-D;-D;-D

4 0
možnosti
Foto

Jenom pro zajímavost, jeden čistě odborný, technický, tedy nepolitický server:

Informace předkládané Českou televizí považují za objektivní a vyvážené více než dvě třetiny obyvatel Česka a více než 70 % ji vnímá jako důvěryhodnou.

Zdroj: https://www.parabola.cz/zpravicky/30357/programova-nabidka-ceske-televize-loni-oslovila-nejvice-divaku/

6 4
možnosti
MB

A kdo o tom rozhodl, že je to čistě odborný, technický, tedy nepolitický server?

2 1
možnosti
JK

J63i80r41i 46K11u98c96e82r28a

12. 5. 2020 19:11

To video je tak hloupé, že si mohlo divadlo kontraverze ušetřit a netočit nic. ̈

Pro zajímavost o ČT: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219303933083208&set=a.1760316921841&type=3&theater

1 1
možnosti
JP

Praha má ambice řídit dějinný diskurz v celé republice a ČT ji k tomu ochotně poslouží.

21 1
možnosti
TL

Zdá se, že asi nemáte nic rozumného na práci, než se zabývat kravinami.

Opravdu a upřímně vás lituji.

PS jste schopen zvolit také jiné téma, které se nebude týkat rusáků, ať přímo, či nepřímo?

6 11
možnosti
JN

Nepsal jste čistě náhodou před 4 dny v jiné diskusi pod mým jiným blogem, že číst mé texty je ztráta času a tehdy to byla výjimka? ;-)

A pokud byste přesto měl chuť přečíst si můj blog na téma, které se netýká Ruska, tak můžete takto snadno učinit - viz můj minulý blog, který je aktuálně i na titulce. ;-)

3 0
možnosti
Foto

To je tedy blábol...tak se to někomu nelíbilo,no a co?

1 11
možnosti
LP

Ten blábol celkem dobře a jasně vystihuje dnešní dobu.

4 1
možnosti