Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ach jo... Víš, když si koupíš v restauraci kafe, nebo si dáš biftek, tak neplatíš jen cenu toho masa, nebo vody a semletého kafe, ale platíš i mzdy personálu, náklady na pronájem prostorů, energie, veškeré poplatky a vstupy, které musí majitel odvádět státu, nebo dodavatelům. Když si tohle uvědomíš, pochopíš, že to kafe fakt nemůžeš dostat za bůra a biftek za pade... Mimochodem, v Řecku jsem byl hodněkrát a to, co si tamní kavárníci účtovali za obyčejné frappé, nebo co si řekli za večeři, je několikanásobně více, než co Tě stejné věci stojí v Česku. A proč se všechno zdražuje? Protože vázne dovoz, všechny obchodní vztahy jsou dnes díky koronaviru složitější a nikdo neví, co bude za měsíc. Nikdo neví, kdo bude sklízet letošní sklizeň ovoce, zeleniny a dalších plodin, protože v zemích, kde se pěstuje, místní pro sklizeň nehnou prstem, neb byli po celé dekády zvyklí, že tuhle práci za ně odvedli "brigádníci" z Východu a dalších chudších zemí. Tak to nechají všechno shnít, a pak budou brečet, že nemají práci, že nemají co do huby, že je všechno dražší...

16 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
AT

Nevím, jestli má smysl vám odpovídat, nebo přímo diskutovat, když blog začínáte větou, jak vás restaurace okrádají. Vy už jste si udělala názor, psát cokoliv dalšího je zbytečné.

5 0
možnosti
MK

Tak uvidíme, co na to zdejší blogeři - kuchaři a hospodští. Svým způsobem se jich to taky týká.

1 0
možnosti
RP

Karma a souhlas se vším co jste napsala..R^

2 3
možnosti
JF

J62i95ř28í 98F56o66g34e27l

12. 5. 2020 10:59

Já nerozumím ještě v jedné věci našim restauračním podnikatelům.

Včera se mohly otevřít předzahrádky, a že restaurací s nimi je požehnaně, já jdu po městě a vidím, že hospodští a jejich personál teprve natírají, v lepším případě vytahují nábytek. Otevřeno bylo pouze v jedné. Prostě nechápu jak se připravovali.

Asi jim je na té státní podpoře lépe než za pípou.

5 5
možnosti
PD

P31e86t65r 81D62r86a15p40a49l

12. 5. 2020 11:12

asi počítali s předpovědí počasí, tedy že zájem o sezení venku bude minimální

1 0
možnosti
PD

P19e23t79r 98D82r27a47p27a31l

12. 5. 2020 10:56

do hospody, na kterou nemám, prostě nelezu. takže kafe na Václaváku za 150 korun mě fakt žíly netrhá. Stejně tak mě netrhá žíly to, jestli ta hospoda zkrachuje nebo ne

5 0
možnosti
Foto

No bodejď, ještě rozervané žíly, to by nám chybělo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik