Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ta diskuze o oslavě výročí konce války by měla být výlučně rusko-ruská, jinak se z toho pouze stává ideologický boj, nebo chcete-li součást hybridní války. Chce to klid.

0 0
možnosti
JN

J41o42s47e85f 45N53i38k60l

11. 5. 2020 14:09

"Jenže Putinovo Rusko potřebuje cítit svou „velikost“ a také se nikdy nevzdá svých imperiálních zájmů."

Ostatní velmoci mají také své imperiální zájmy a ambice, proč to vyčítat jen Rusku...

5 6
možnosti
RC

Ktere "ostatni velmoci" pripojily v poslednich rekneme 20 letech nejake uzemi?

6 0
možnosti
VF

Mohu se mýlit, ale jestli ten "ideologický" boj nevznikl proto, že jsme dlouhé roky slyšeli jen jeden jediný názor na osvobození a pamětníci té hrozné doby zažili i něco jiného, hodně těžkého a zlého. Přesto si konec války zaslouží oslavu a lidé padlí ve válce alespoň kytičku na hrob.

7 1
možnosti
Foto

I to je jeden z výsledků oné války. Jako ta první, zvaná ,,velká", změnila nejen Evropu, ale celý svět. Nikoli však v tom, že by tím byl konec jakýchkoli válek. Totéž platí o té ,,druhé". A ani tou nic neskončilo. Konflikty se stále přelévají po celém světě v mnoha podobách. A vždy v tom hrálo úlohu, a to zásadní, to, co se dnes nazývá geopolitikou. Dnes ovšem v měřítku až celosvětovém.

0 0
možnosti
PK

Ano a vekou měrou k tomu přispívá ČT, tento pohrobek socialismu. Už i v Anglii poznávají nesmyslnost VPT a tady to snad někomu již taky dojde...

1 5
možnosti
JK

Čemu přispívá ČT? A toho pohrobka máte od Jaroslava Kojzara? Ten rád označoval kdekoho za pohrobky toho či onoho, ale socialismu, pravda, ne.

4 0
možnosti
Foto

,,Oslava výročí konce války, nebo ideologický boj?" Ve skutečnosti obé. A to nejen z pohledu současnosti. Dva nejzrůdnější režimy XX. století poznamenaly celý svět. Rusům, ale nejen jim, se nedivím. A vlastně nikomu, a nejen v Rusku, a to ani v tom současném. Tak jako po I.WW nebylo jediné rodiny, a to snad nikde, kterou by války(obě) těžce nepoznamenaly, a to na celé generace. Nakonec i ony zrůdné režimy měly své kořeny i z oné první velké války.

3 0
možnosti
JK

To s vámi v úplnosti souhlasím. Do titulku jsem ale musel použít "nebo".

0 0
možnosti
PB

P52e17t81r 18B25u39r60i73a86n

11. 5. 2020 13:17

Karma, je to tak.

4 1
možnosti
Foto

máte samopzřejm ě pravdu, veřejný prostor v Česku ovládá propaganda, resprezentovaná zejména Českou televizí, takže oslavy konce WWII vypadaly jako pohádky 1000 a jedné noci

5 6
možnosti
JK

No jo, ale vy nemáte ani na to, abyste napsal třeba špatnou pohádku.

4 2
možnosti
MP

Tak ono tohle zpětné přehodnocování je vždycky ošidné. Málokterá událost nebo člověk je čistě černobílý. Představte si, že se dostanete do velkého ohrožení a nějaký člověk Vám bezprostředně zachrání život. A následně se ukáže, že dotyčný člověk je horlivý neonacista. Jaký bude Váš další vztah k tomu člověku? Budete mu obrovsky vděčný za záchranu života, nebo to bude pro Vás gauner kvůli své ideologii? Když ho příště potkáte, tak si s ním vřele potřesete rukou, nebo raději přejdete na druhou stranu chodníku? U Sovětského svazu je to podobné. Rudá armáda prostě osvobodila nejen z velké části naši zemi, ale velmi výrazně přispěla ke kompletní porážce nacismu. To je objektivní fakt. A z tohoto pohledu by si úctu a uznání z naší strany zasloužila, bez ohledu na další parametry příslušného režimu. Pokud se tomu přehodnocování příliš podáme, tak můžeme znevážit prakticky kohokoliv z historie, máloco je jednoznačné. Když někdo najde i něco negativního o Masarykovy, tak začneme strhávat i jeho sochy?

10 1
možnosti
OT

Něco negagivního o Masarykovy nebo Masarikovi. Bez ohledu na další parametry? Následná okupace je pro vás pouhý parametr? Aha, tak to jo.

1 1
možnosti
JL

Dobře vystižené.R^

Socha Koněva by patrně upadla v zapomenutí, kdyby se nestala poutním místem našich inter/nacionálů, co vyvolalo ve společnosti bouřlivou reakci. Podobně je to i s Pražským povstáním.

6 3
možnosti
MP

Ty aktuální názory na Pražské povstání mě celkem překvapily. Jedni tvrdí, že to bylo úplně zbytečné, protože Rudá armáda už byla blízko, jiní zase bagatelizují význam Rudé armády pro osvobození Prahy s tím, že už po povstání přijeli vlastně k "hotovému". Zde je třeba to vnímat komplexně. Pražské povstání bez Sovětů za zády by dost možná skončilo fiaskem a masakrem. A bez pražského povstání by Rudá armáda Prahu stejně dobyla, ale zase by to bylo za mnohem těžších bojů, padlo by více lidí, zničeno by bylo mnohem více budov atd.

7 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik