Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co je vedlo Vlasovce k takovému prozření? Dne 3.5. 1945 v Lánech došlo k setkání generála Buňačenka s představiteli odboje s žádostí, zda by Praze v případě povstání pomohla. Dne 5. května 1945 vypuklo protinacistické povstání. Část armády ROA namísto na jih ke Kaplici, kde se nacházela 2. divize, začala postupovat na severovýchod na pomoc bojující Praze.

3 0
možnosti
Foto

Jaltská konference, neporcovala Evropu. Je to komunistická lež, která u některých lidí se stala pravdou

5 0
možnosti
Foto

Požehnala principu Čí noha vojáka kam vstoupí, toho království. Viz dělení Evropy Churchillem a Stalinem.

1 1
možnosti
Foto

V Zákřově na Olomoucku, ROA nikdy nebyla. Útok 1. divize ROA na sovětské pozice byl naplánován na 13. dubna 1945, kdy se také uskutečnil. Příslušníci divize zaútočili na postavení nepřítele na soutoku Odry a Nisy u Erlenhofu, ale nebyli schopni dobýt předpokládaný prostor a donutit tak sovětské vojáky stáhnout se na druhý břeh řeky Odry. Sami po několika hodinách bojů ustoupili a vrátili se do původních pozic. To bylo jediné přímé střetnutí vojsk Ruské osvobozenecké armády (jako samostatné formace) a Rudé armády na východní frontě. Druhá divize ROA se měla účastnit bojového vystoupení proti Rudé armádě v prostoru Odry, avšak nikdy tam nedorazila. Její příslušníci později zamířili do jižních Čech, kde byli v květnu 1945 zajati Rudou armádou.. Od listopadu 1944 ROA se nacházela v Münsingenu ve Würtenbersku.

3 0
možnosti
Foto

Stejně ten nový příběh je přinejmenším půvabný.

VWII začal Molotov, který pak spolu se Stalinem a Beriou anektovali východní Evropu, aby pak trestní pluky NKVD hnaly před sebou Huny z východních stepí, vyzbrojené západní technikou až do Berlína, když mezitím nechali vykrvácet československé vojáky u Dukly a Poláky ve Varšavě, aby nakonec zabránili Amíkům osvobodit Prahu, protože měli v plánu tamtéž zavraždit Jana Masaryka, postavit sochu Koněva a později obsadit Paříž, což si ovšem sami ztížili postavením železné opony.

Má tento nový revizionistický výklad dějin nějakou chybičku?

8 0
možnosti
SB

Proč se pro některé politiky II. světová válka scvrkla na boj o Prahu?

Inu proto, že žádné bytí středem pozornosti nemůže těm samým politikům kápnout v souvislosti s britskými boji v severní Africe, se sovětskou ofenzívou po vítězné bitvě u Kurska, kdy už samotná bitva byla veliké vítězství, ale pokračování ofenzívy směrem na Orel a Bělgorod už nikdo ani nečekal, ale o to přínosnější bylo, nebo s americkými boji v Tichomoří (tři hlavní vítězné mocnosti jsem uvedl v pořádí, v jakém vstupovaly do války s Německem).

Z toho nekápne bytí středem pozornosti ani pro pana Hřiba, ani pro pana Koláře, ani pro pana Novotného.

To je má odpověď na vaši otázku napsanou v titulku tohoto vašeho blogu.

12 0
možnosti
Foto

Po vítězné bitvě u Kurska, měla sovětská armáda větší ztráty než německá armáda. Pro německou armádu ztráty byly fatální.

0 0
možnosti
Foto

Propaganda pracuje na novém výkladu WWI - původní roli Německa nově přebírá SSSR. Aby toho bylo spolehlivě dosaženo, je nutno vybrat si jednotlivé události, střípky a pak z nich poskládat novou mozaiku událostí. Jde o projev hybruidního boje, který byl podle všeho pečlivě připravován. Exhibice tří komunálních politiků a nekonečné příběhy České televize s nastokrát sundávaným Koněvem jsou součástí této propagace. Nemá smysl s tím bojovat, dokud budou ovládat Českou televizi ti, kteří ji ovládají, bud výplach mozků pokračovat.

17 4
možnosti
Foto

Za článek samozřejmě karma R^

8 1
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1416x
Novinář a publicista, autor divadelních nedramat a různého psaní, zpracovatel dotačních projektů, režisér, herec, výpravčí a kdo ví, co ještě...

Seznam rubrik